Skocz do zawartości
nadmundo

ASUS V9999 (GT,GE,LE)

Rekomendowane odpowiedzi

..maly offtopic..odradzm zakupy w computer.istore..zamowilem tam asusa v9999 i pen drive'a 1GB kingston..w paczce przyszla tylko karta..bo niby nie mieli pamieci na magazynie co sie okazalo dopiero po otrzymaniu paczki..po tygodniu przyszla pamiec..tylko wybrakowana..bez smyczy i oczywiscie bez fakturki ktora zamawialem..aha i cena wzrosla o 20zl mimo ze przesylka maila byc gratis..dogadalem sie z gosciem ze przysle fakture i te 20zl poczta..czekalem miesiac..po miesiacu okazalo sie ze koles czeka na rachunek ode mnie i wtedy wysle fakture..fajnie ze powiedzial to dopiero po miesiacu..w koncu przyszedl list..faktura byla ale kasy nie..nie chce miec z ta firma juz nic wspolnego (mam nadzieje ze karta sie nie popsuje)...

1231208[/snapback]

Potwierdzam, zobacz to:

Powiedz, czy jak kupowałeś w Komsadzie to udało Ci się jakoś dogadać by móc sprawdzić wcześniej podatność karty na odblokowywanie potoków/jednostek shadera?

1227046[/snapback]

Tak, pytałem ich to nie odpisali, myślałem że nawet tego maila nie odczytali. Ale potem jak okazało się że dostałem uszkodzoną kartę, to szef firmy oskarżył mnie że sam ją popsułem bo chciałem odblokować potoki...

Jak tam pojechałem i zacząłem się kłócić z synem szefa (szef jest tak naprawde tylko właścicielem, syn zarządza wszystkim) to myślałem że zaraz frajera na kopy wezme, był taki bezczelny i zaślepiony swoim ego, że kipiałem ze złości jak się z nim kłóciłem...jak zauwarzył w jakim jestem stanie, troche spuścił z tonu i zaczął się tłumaczyć...a kartę dostałem taką jak w podpisie po 2 dniach, także nie mam w sumie na co narzekać - oprócz tego że nikt mnie jeszcze nie wkurzył tak jak on wtedy... Edytowane przez J-A-J-O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie mi o tej karcie GeForce 6800GT Galaxy 256MB TV & DVI BOX (256-bit) jest dość tania a ma juz wszystko co gt powinno mieć... i jak to jest bo ta nazywa się Galaxy a piszą że producent to Asus ...o co chodzi? Proszę o szybką odpowiedz jeśli to możliwe bo za jakieś dwie godziny wyciągam kartę i idzie na sprzedaż i do czasu zakupu nowej będę bez kompa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc zakupilem karte geforce 6800 gt asus v9999gt 256 mb , i mam pytanie czy to jest normalna temperatura gralem moze 30 min i mialem 70 stopni gpu i 65 na ram ? aha i mam pytanie cos mało mi wychodzi w teście w benchmarku 2003 7200 punktów mam takiego kompa " p4 2 ghz , 1 gb ram kingston 400 , plyte asus p4c800-e i karte 6800 gt asus 256 mb , wina lezy po stronie procesora ktory jest na szynie 533 przez co pamieci pracuja na szynie 333 ? "Proszę odpiszcie czy to normalne bo wydalem troche na to i sie martwie a nie chce"

Edytowane przez mattpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sieema :)

Ej nie gnijcie ze mnie ze jakis nie pelnosprawny jestem czy co, tylko chce miec pewnosc jak to zrobic. Wiec mam asusa v9999le i przed oblokywaniu potokow i vertexow chce podniesc taktowanie [bo chyba tak jest ze jak sie odblokuje potki i vertexy to karta jest mniej podatna na podkrecanie] powie mi ktos po kolei jak to zrobic, zeby bylo bezpiecznie [bez ingerencji w sprzet typu radiatorki itp] Wiem ze czea to robic rivatunerem ale kompletnie nie wiem jak...

Duzo szukalem ale nie moglem tego znalezc wiec jak komus nie chce sie pisac to jakby mogl dac linka do opisu jak to zrobic. :D

Pozdro :!:

Edytowane przez qwaczorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema.posiadam od niedawna wlasnie ta karte i mam taki problem rdzen sie zajebiscie podkrecil na 390 i jest stabil a pamieatki tylko na 800 bo jak chce wiecej to riva tuner mi po prostu nie chce ustawic...o co z tym chodzi...wiem ze temat byl poruszany ale nie moge nigdzie znalesc wiadomosci na ten temat....????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Panie i Panowie, udało mi się za 950zł kupić 12p,6v ASUSA 6800LE...moje pytanie brzmi:

czy do kompa:

A2500@3200+

512DDR

ASUS 9999LE@6800 full

1xHDD

2xCD ROM

+ pare bajerów na USB zaislanych z USB

starczy Modecom 350W ?? model chyba GTF czy GTP cos takiego, nie chce mi sie wyjmowac kompa spod biorka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie mi starcza 300 W enermax więc i ten modecom powinien pociągnąć ten konfig chociaż pewnie dużego podkręcania nie będzie :wink: napisz jaką moc ma ten zasilacz na lini 12v bo głównie z niej idzie zasilanie do karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ASUS-owcy" potrzebuje waszej rady - PILNE

Mam do wyboru 2 karty ASUSA:

ASUS V9999GE GF 6800 256MB GDDR3 (12 potkoków, PCB Ultra, Taktowania Ultry) - 1200zł bez gwary

ASUS V9999GT 128MB DDR (16 potoków, zaniżone taktowania, pamięci 2.2ns - 1150zł bez gwary

Co wybrać? Czy wersja V9999GE jest modowalna do 16 potoków? Widział ktoś może porównanie tych dwóch modeli?

Proszę o wasze rady bo NV to dla mnie czarna magia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich zapalencow. Otoz jestem szczesliwym posiadaczem karty jak w temacie postu. Otoz jestem swiadkiem dziwnego zjawiska, gdyz srednio 1-2 dziennie karta jakby sie zawieszala. Komp chodzi normalnie, itd, a na monitorze wyswietla sie ulamek normalnej zawartosci ekranu (np na pulpicie widac kawalek ikonki Moj Komputer, na dodatek rozciagnietej pionowo). Stery 66.93, win xp sp2. Jakies sugestie? Powyzszy problem moze tez wynikac z faktu ze reklamowalem swoja plytke glowna (asus p4c800 deluxe), ktora mi wymieniono. POMOCY

P.S problem dotyczy zarowno pracy w samej Windzie jak i giekrach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-2 dziennie karta jakby sie zawieszala. Komp chodzi normalnie, itd, a na monitorze wyswietla sie ulamek normalnej zawartosci ekranu

1239491[/snapback]

niestety to chyba taka uroda kart asusa z tej serii. sam mam asusa gt ze 128 mb i na wszelkich sterownikach(a wyprobowalem juz ich naprawde duzo), choc na szescdziesiatkach szczegolnie czesto, takie dziwne rzeczy sie zdarzaja. jedyna rada to przypisac hotkey'a do obrotu ekranu (w asusuowych sterach cos takiego napewno jest, czy w normalnych to nie wiem) i jakie sie obraz wykrzaczy to 2 razy obrocic ekran i po sprawie. ogolnie polecam serie 71.xx, bo choc sa inne problemy (wyswietlanie filmow), to takie zachowanie zdarza sie bardzo rzadko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 razy obrocic ekran i po sprawie.

1239666[/snapback]

Caly dzinks polega na tym ze jak sie przywiesi to nie ma jak obrocic tego ekranu :mur: widac tylko ulamek obrazu. Nastepnym razem walne fotke tej dziwnej anomalii i bedziecie mogli sie przekonac. HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna rada to przypisac hotkey'a do obrotu ekranu

1239666[/snapback]

wiem ze widac tylko kawalek pulpitu, tez mi sie to nie raz zdarzylo. ale w tym sek, ze caly system wtedy dziala bez zarzutu, wiec jak bedziesz mial przpyisany skrot klawiszowy do obrotu ekranu, to jak obrocisz ekran (generalnie jak uda ci sie w jakikolwiek sposob zmienic ustawienia ekranu) to wszytsko wroci do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorkinson, niedokladnie przeczytalem i nie dojrzalem hotkey'a. A moze jest to wada kwalifikujaca do rekilamacji karty?

1241263[/snapback]

nie ma sprawy :D, nawet najlepszym sie zdarza. a co do reklamacji to nie sadze, zeby ktokolwiek uznal taka wade. miejemy wiec nadzieje ze to tylko kwestia nie do konca dobrze(o, przepraszam - ZLE :-P) napisanych sterownikow.

edit:

mam jeszcze pytanie: czy ktos zna jakas alternatywe dla smart doctora? tzn. zeby kontrolowac obroty wiatraka, bo, po pierwsze ver. 4.6 smartdoctora sie czesto wysypuje (na 71.40),a i pomiay temeperatury tez nie sa zbyt wiarygodne.

Edytowane przez helial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem. Kupiłem 3 dni temu Asusa 6800GT 128MB. Zaraz po włożeniu karty , formacie partycji i instalce windy Xp rozczarowanie. Na sterach np. 67.66 66.93 71.22 71.24 71.25 karta dziwnie haczy tzn co jakieś 5-10 sekund przeskok klatek w w rozdziałce 800*600 czy 1024*768 na medium czy High w grach. Na sterch Asusa dołączonych do kart 61.xx to najbardziej skacze obraz. Winde instalowałem już chyba z 7 razy. Próbowałem nawet zmieniać sterowniki do płyty głownej na nowsze ze strony Asusa i Nvidii. Jakiekolwiek instalowałem stery do grafy to zgorszym lub lepszym skutkiem, jednak nie dało się mi nic w skurać.

Testowane gry to Doom3 , HL 2 i Painkiller.

Doom3 na medium 800*600 śmigał mi płynniutko na wysłużonym FX5900XT GS Gainward, a na tym Asusie porażka bo totalnie brak płynności. Żadna róźnica 1024*768 High czy 800*600 medium skoki są.

Half2 czy to jest 800*600 medium czy 1024*768 High śmiga lepiej niż Doom3 , jednak co pare sekund jest skok w obrazie. A painkiller? Porażka total. Intra reklamowe + screen tytułowy gry = ARTY. Pare razy zaliczyłem zwieche samej gry (jednak nie windowsa), albo wyłączanie i wyłaczanie obrazu w windzie.

Ogólnie gry haczą czy z włączeniem AA*4 ANizo*8 lub bez.

3Dmark = 9400 bez podkręcania, ale tylko na sterach 71.25 pare razy mi nie przychaczył, ogólnie skoki w obrazie.

Ma ktoś pojecie co jest grane? Może ktoś miał coś podobnie. Czy to się kwalifikuje do wymiany karty?

Przepraszam za chaotyczny tekst, ale jestem maksymalnie wkur..... Poszło tyle kasy na bajer karte i rozczarowanie.

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi