Skocz do zawartości
Fallout

Pomocy Co z moim Radkiem 9600XT :(:(:(!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:(

Radka kupiłem rok temu. Założyłem na niego po tygodniu VGA Silencer`a i wszystko śmigało. Jakiś tydzien temu kupiłem radiatorki na pamięci Revoltec`a . Wszystko śmigało pięknie podkręcone 600/700 i nie było problemów nawet po 4 godzinach grania non stop w hl2. Wczoraj oglądałem sobie teledysk w windows media playerze, a tu nagle zwiech i monitor sie wyłączył:/ reset i monitor sie nie włącza. Nic nie piszczy ale ne karcie PCI normalnie monitor sie zapala :( zdjąłem VGA Silencera bo pomyslałem że cos niedociska ale nadal to samo. Karta po 5-10 minutach pracy robi się ciepła przy wylaczonym monitorze także chyba teoretycznie działa...

Noie było żadnego dymu ani zapachu nic...

Co mam zrobić :( Prosze pomóżcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sciagnalem silencer`a i radiatorki, zastanawiam sie tylko czy klej na radiatorkach bedzie dalej trzymał ale chyba tak :P

To było z allegro ale mam fakture na to, napisane ze jest na to rękojmia 24 miesiące. Tylko mysle czy mogłbym wyslac do warszawy to bo z gdańska to tak troche lipa zeby jechać :/

Ku mojemu zdziwieniu na rdzeniu uzyli srebrnej pasty termoprzewodzącej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na to, że pamiątki padły. Ugotowałeś je radiatorami (pewnie miedzianymi). Jak radzą zakładaj oryginalne chłodzzenie i ślij na gwarę. Tylko dopieść kartę czyli wyczyść z wszelkich znaków zmiany chłodzenia i naklejania radiatorów. Powinno być dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One mają zwiększać powierzchnie oddawania ciepła - a nie odprowadzać. Do radiatorów przydaje się wentyl...

myślę że znów ktoś o czymśzapomniał :) nie zwiększy siepowierzchnia oddawania ciepła jeśli radoator nie będzie w stanie odprowadzać ciepła ... radiator doskonale odprowadza (zależność od materiału z którego jest wykonany) ciepło a wzrost powierzchni zależy od jego kształtu a nie od materiału :) radiator zawsze zwiększa i odprowadzanie ciepła i zwiększa powierzchnię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory bez wicherka gotują pamiątki na amen. Np. miedź jest ok bo ma dużą pojemność cieplną ale słabo oddaje temp. do otoczenia a alu na odwrót. Dlatego na pamiątki lepsze jest jednak aluminium.

Czyszczenie - aceton - benzyna ekstrakcyjna i inne specyfiki (w rozsądnej ilości), szczoteczka do zębów, wykałaczki. Taki maly zestaw do sprzątania ;) Trochę cierpliwości i pracy a wszystko się uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi