Fallout Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Witam:( Radka kupiłem rok temu. Założyłem na niego po tygodniu VGA Silencer`a i wszystko śmigało. Jakiś tydzien temu kupiłem radiatorki na pamięci Revoltec`a . Wszystko śmigało pięknie podkręcone 600/700 i nie było problemów nawet po 4 godzinach grania non stop w hl2. Wczoraj oglądałem sobie teledysk w windows media playerze, a tu nagle zwiech i monitor sie wyłączył:/ reset i monitor sie nie włącza. Nic nie piszczy ale ne karcie PCI normalnie monitor sie zapala :( zdjąłem VGA Silencera bo pomyslałem że cos niedociska ale nadal to samo. Karta po 5-10 minutach pracy robi się ciepła przy wylaczonym monitorze także chyba teoretycznie działa... Noie było żadnego dymu ani zapachu nic... Co mam zrobić :( Prosze pomóżcie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 pliss pomóżcie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jak jest jeszcze na gwarancji to zdejmuj radiatory i silencera, zakladaj starego coolera i na serwis. Wsadz karte do kumpla. Moze cos nie dziala ci AGP. Albo masz ustawiona w biosie za wysoka czestotliwosc dla AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Raczej grafa padla moj XV r9800se@pro tez padl i sie nagrzewal a obrazu nie bylo i monitor nie reagowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 chyba coś z AGP, sprawdź u kogoś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 juz sciagnalem silencer`a i radiatorki, zastanawiam sie tylko czy klej na radiatorkach bedzie dalej trzymał ale chyba tak :P To było z allegro ale mam fakture na to, napisane ze jest na to rękojmia 24 miesiące. Tylko mysle czy mogłbym wyslac do warszawy to bo z gdańska to tak troche lipa zeby jechać :/ Ku mojemu zdziwieniu na rdzeniu uzyli srebrnej pasty termoprzewodzącej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Stawiam na to, że pamiątki padły. Ugotowałeś je radiatorami (pewnie miedzianymi). Jak radzą zakładaj oryginalne chłodzzenie i ślij na gwarę. Tylko dopieść kartę czyli wyczyść z wszelkich znaków zmiany chłodzenia i naklejania radiatorów. Powinno być dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 qrde to te radiatorki byly chyba po to zeby odprowadzać ciepło ?? to co to ma znaczyć? :/ a czym wyczyścić ten klej od radiatorków z pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 One mają zwiększać powierzchnie oddawania ciepła - a nie odprowadzać. Do radiatorów przydaje się wentyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 One mają zwiększać powierzchnie oddawania ciepła - a nie odprowadzać. Do radiatorów przydaje się wentyl... myślę że znów ktoś o czymśzapomniał :) nie zwiększy siepowierzchnia oddawania ciepła jeśli radoator nie będzie w stanie odprowadzać ciepła ... radiator doskonale odprowadza (zależność od materiału z którego jest wykonany) ciepło a wzrost powierzchni zależy od jego kształtu a nie od materiału :) radiator zawsze zwiększa i odprowadzanie ciepła i zwiększa powierzchnię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Radiatory bez wicherka gotują pamiątki na amen. Np. miedź jest ok bo ma dużą pojemność cieplną ale słabo oddaje temp. do otoczenia a alu na odwrót. Dlatego na pamiątki lepsze jest jednak aluminium. Czyszczenie - aceton - benzyna ekstrakcyjna i inne specyfiki (w rozsądnej ilości), szczoteczka do zębów, wykałaczki. Taki maly zestaw do sprzątania ;) Trochę cierpliwości i pracy a wszystko się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Radiatory bez wicherka gotują pamiątki na amen. jakby tak bylo to np. HiS nie montowal by farbycznie radiatorow na pamieci w 9600XT Platinium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 A His montuje co miedziaki? Bo wydaje mi się, że Alu a tu sprawa jest trochę inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...