lookasw Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Czesc! Mam do was baardzo laickie pytanie. Aktualnie w moim kompie siedzi plyta glowna AS Rock K7vt4a+ ze zintegrowana karta muzyczna C-Media. Natomiast na polce w mojej szafce lezy karta muzyczna z mojego starego kompa z 1998 roku - Aztech PCI 338-A3D (na Aureal Semiconductor). Na ktorej karcie lepiej jechac? Dzieki za pomoc! Pozdrowienia Lukasz Wolicki AMD SEMPRON 2200+, AS Rock k7VT4A+, 256 DDR 333 MHz, Sapphire ATI Radeon 9550 128 MB DDR, Western Digital 80 GB 8MB Cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A sprawdzenie która gra lepiej to jakiś problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Hej! Bardziej rozchodzi mi sie, czy ta stara karta nie pogorszy po prostu wydajnosci sprzetu. No i w sumie to nie wiem, ktora jest lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Karta dzwiekowa nie ma nic do wydajnosci. A lepsza to ta, ktora lepiej brzmi. Tak jak mowil kolega wczesniej - sprawdz jedna, potem druga i wybierz ta, ktora lepiej brzmi. Jak nie bedziesz slyszal roznicy, to zostaw ktorakolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Karta dzwiekowa nie ma nic do wydajnosci.Niestety ale ma. Nie tak dawno, bodajże na tomshardware przeprowadzono test dźwiękówek właśnie pod kątem wpływu na wydajność całego kompa. Sam byłem tym zaskoczony, ale niektóre karty - a szczególnie zintegrowane np ALC650 -potrafią zmniejszyć wydajność o 30% ! Czasem warto więc wyłączyć integrę a wsadzić coś na PCI. Ale wsadzanie bardzo starej karty mija się chyba z celem i raczej nic lepszego nie wniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Uuu, o tym nigdy nie slyszalem (a do Tom's Harware nie mam zaufanie), ale skoro tak mowisz, to pewnie tak jest. Zwracam honor ;) :oops: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 jasne że zintergowane karty zmniejszają wydajność, bo zajmują częściowo zasoby procesora, na kartach dźwiękowych na standardowej karcie rozszerzeń w większośc znaduje się osobny proceosr zajmujacy się obliczeniami, które dostaje od CD-romu, płyty głównej itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...