s0lid Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Maszyna jak w podpisie. Dadatkowo pamieci zamontowane blisko Zalmana i mają radiatory. Czy wycisnę z niego 2.6 GHz? Czy moje kości są aż tak ciach!iane, bo z tego co wyczytałem na topicach to ten A robi ze one jakieś gorsze są. Jesli tak, to moze je sprzedam. Jakie wtedy bym musiał kupić najlepiej? Proszę mi powiedzieć jak mniejwiecej podkręcać i sprawdzać, bo ja to tak zielony troche jestem i z tego co mi kolega tłumaczył to robie tak. Podnosze vcore - patrze jaka temperatura i jak nie przekroczy 60C to sprawdzam na jakim najwyższym FSB ruszy, tak? Dzieki za wszelką pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Najpierw podnos fsb i jak juz nieda sie wyzej znaou troszke napiecie, i znowu fsb i td. i nieprzekraczaj 55-60*. i napięcia około 1.7V -1.85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Najpierw podnos fsb i jak juz nieda sie wyzej znaou troszke napiecie, i znowu fsb i td. i nieprzekraczaj 55-60*. i napięcia około 1.7V -1.85 OMG, a ja się bałem przekroczyć 1,6V Jeszcze ktoś ma wskazówki? Moze coś teraz o moich pamieciach? Wytrzymają 200@260, aby mieć 2600Mhz? Bo rozumiem, aby podnieśc predkość procka to podnosze jednocześnie pamieci, tak? V na pamieciach nie podnosic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Wiesz im wyzsze napiecie tym wyzsza temp. Pamieci nigdy nie wiadomo ile pujda, ale w A64 moze być asynhro i niema spadku prawie wyadajnosci wiec pamięci mozesz puścic wolniej. Napierw wykręć procka ile mozesz a pamięci na ten czas zmniejsz, potem testuj możliwości pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 No dobra, ale te pamieci moje to w ogole jakieś fajne są do OC, bo słyszałem ze nie zabardzo. To co? Zmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jak sie twoje pamieci kręcą niewiem, ale napiecie mozesz do 3V podnieś spokojnie. A jak sie zmienia synchroniczność na twojej mobo terz niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Najlepszą metodą aby sie przekonać to sprawdzenie samemu. To nie kiełbasa na grilu że wyczujesz. chyba że ktoś by miał identyczny komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...