Skocz do zawartości
kuebk

ABIT KT7-RAID i ProLink GF2Ti - problem! [duże obrazki]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Problem dotyczy nastepujacego kompa:

ABIT KT7-R, Duron 800, 256 SDR Kingston PC133, ProLink GF2Ti, reszta wydaje mi sie nieistotna

A mianowicie mam problemy z obrazem które sa widoczne na poniższych screenach, w na screnach z gta widać dokładnie o co chodzi natomiast w colinie 4 na pierwszym screenie problem z drzewami a na każdym następnym problem z grafika na niebie!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na płycie był wymieniane kondensatory, grafa w innym kompie działa dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bym wyłączył AGP 4x i włączył 2x to by działało dobrze. Właśnie nie pamiętam czy wymieniałem jakieś kondensatory od AGP (a jak tak to które to są? bo wiem że na pewno wymieniałem te duże chyba 2200uF 6,3V), a jeśli nie były wymieniane to czego to może być wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kondziory agp to te blisko portu agp ,sa 3 , 1500uF 6.3v

jezeli nie byly zmieniane to moze trzeba je zmienic :P

albo pobaw sie ustawieniami agp ,co prawda wylaczenie agp4x nie spowoduje zasilania karty 3.3v ,ale moze pomoc samo w sobie

tak somo sila sygnalu dla karty jak kolega wyzej napisal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem AGP Strenght na EB i przestała się grafa sypać w NFS:U i NFS:U2, natomiast dalej grafa się sypie w Colinie 4 i w GTA VC, ale teraz mam tak że moge pograć troche dłużej w normalnej grafice a potem znowu się sypie. Co do kondensatorów to wymieniłem dwa z trzech, ale to już kiedyś, natomiast ten trzeci jest w stanie OK? Co teraz mam robić żeby to działało dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio skołowałem sobie FarCry Demo, gra chodzi nawet gdyby nie to że nie da się grać bo nic nie widać. Zresztą sami zobaczcie jak gra wygląda na poniższym screenie:

Dołączona grafika

Oprócz tego zamieszczam jeszcze jeden screen z gta:vc i jeden cmr4:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...