jurek911 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) kurcze...a ja chcialem sie przesiasc na kosci 1gigowe...ale nieslyszalem zeby giga ramu byla jednostronna :unsure: pozostaje wiec 3x512 co przyobecnych (czyt nowych) gierach jest minimum !!! ...a co bedzie za rok...a za dwa :( :( :( Edytowane 13 Października 2005 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie radze kupowac 3x512 MB ramku bo przy pojemnych kosciach, chodza pogloski ze ta mobo nie startuje z 3 obsadzonymi slotami. Powiedz mi jaka gierka obecnie wykorzystuje az tyle pamieci ???? Ja mam giga ramu i max jaki widzialem zeby gierka wykorzystywala to nieco ponad 600 mega ... podaj jakis przyklad gierki, a ja to sprawdze u siebie i gwarantuje, ze bedzie chodzic bez rwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie radze kupowac 3x512 MB ramku bo przy pojemnych kosciach, chodza pogloski ze ta mobo nie startuje z 3 obsadzonymi slotami. Powiedz mi jaka gierka obecnie wykorzystuje az tyle pamieci ???? Ja mam giga ramu i max jaki widzialem zeby gierka wykorzystywala to nieco ponad 600 mega ... podaj jakis przyklad gierki, a ja to sprawdze u siebie i gwarantuje, ze bedzie chodzic bez rwania 1698527[/snapback] kufa, wersja 939 nie startuje z 3 koscmi, czy naprawde tak cieżko jest czytac ze zrozumieniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) A ja mam taki problem moze ktos się z tym spotkał kiedyś Zainstalowałem MSI live update do karty graficznej. Gdy wchodze na ich strone przez ten program można zobaczyć wersje biosów, sterowniki do karty graficznej i jakies Msi live utility. Klikam na Msi live utility , następnie wyskakuje mi że jest nowsza wersja MSI Live Update i radza zainstalować ( daje skip i nie instaluje ), i kiedy po naciśnięciu skip strona sie zaczyna ładować i zaczyna się wykrywanie sprzętu , nagle mam dziwny ciagły pisk, jest on bardzo głosny, który po naciśnięciu resetu zanika. Moge też normalnie wyłączyć kompa i dzwięk ustaje natychmiast. Komp sie nie wiesza, obraz jest ok tylko mam bardzo głosny pisk który wydobywa się z głośnika podłączonego do płyty głównej. 2 razy tam weszłem i zawsze tak jest gdy mi wyskakuje o tej nowej wersji to jest coś takiego napisane Dostępna jest nowa wersja aplikacji MSI Live Update 3. Możliwe, że wymagane będzie pobranie i zainstalowanie tej wersji. Aby zaktualizować wybrane oprogramowanie, proszę kliknąć przycisk po prawej stronie. Nazwa pozycji MSI Live Update 3 Aktualizuj Aktualna wersja 3.67.000 Wersja dostępna online 3.73.000 Rozmiar 3.66MB Uwagi 1. Update Ntaccess.sys, DrvCheck.dll, WinSFI.exe, MSIDev.ocx in liveupdate. 2. It fix MS-7032 flash BIOS reboot operating system fail. 3. It fix MS-7145 flash BIOS error. 4. It fix ATI chipset detect wrong BIOS version. 5. It fix BIOS version detect for all MB V-Class series. 6. It support new ChipVendor Panasonic for OSD. 7. AP Version: 3.73 (2005/08/26) Ale jak dam że chce sterowniki lub bios to wszystko działa dobrze i nic złego się nie dzieje. Jakies pomysły. Nie jest to uciążliwe bo moge tam więcej nie wchodzić ale chciałbym wiedzieć co powoduje tego typu działanie. Najłatwiej moge to sobie wytłumaczyc w ten sposób że te Msi utility są do płyt głównych a nie do kart graficznych , i mój GB się broni przed jakimś obcym oprogramowaniem :lol: :lol: Ale żeby aż taki alarm podnosił to już mnie troche dziwi <_< W instrukcji piszą że przy biosie awarda ---- continuous long beeps : DRAM error ale to chyba podczas startu kompa a nie po wejściu na stronke w czasie pracy windy. Edytowane 13 Października 2005 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) kufa, wersja 939 nie startuje z 3 koscmi, czy naprawde tak cieżko jest czytac ze zrozumieniem? 1698653[/snapback] Ekhh stary przyczepiles sie akurat do tej czesci odpowiedzi, ktora byla najmniej istotna i ktorej nie bylem pewien, a zeby sie na 100 % upewnic nie chcialo mi sie przegladac parunastu stron forum aby znalesc ta wiadomosc ... pozatym wersja 939 startuje z 3 modulami bo sam testowalem, screen z 4 ( 1,5 giga ramu ). W obu parach bankow pamieci musi byc taka sama ilosc ramkow czyli np. w jednej parze 2x256 a w drugiej 1x512 to wtedy idzie na 3 kosci bez problemu, piszczy jak wsadzisz 256 i 512 w jedna pare a w druga np. tylko 256 ... Edytowane 13 Października 2005 przez Riddick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ekhh stary przyczepiles sie akurat do tej czesci odpowiedzi, ktora byla najmniej istotna i ktorej nie bylem pewien, a zeby sie na 100 % upewnic nie chcialo mi sie przegladac parunastu stron forum aby znalesc ta wiadomosc ... pozatym wersja 939 startuje z 3 modulami bo sam testowalem, 1698715[/snapback]ja powtarzam tylko to co jest w instrukcji <_< co do gierek które lubią ram to prosze bardzo pierwsze lepsze tytuły: farcry 64bit, fear, bf2 [of kors wsio na maxa ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 A może mi ktoś przy okazji powie, co jest zasilane tym kablem 4pin'owym 12V_ATX (jest on nad prockiem)? Na początku jak złożyłem kompa to miałem wogóle problem z jego odpaleniem, nawet bios sie nie ładował ... tylko wiatraki sie kręciły i to tyle. Po podłączeniu tej ww. wtyczki o której na początku zapomniałem, kom po 5 minutach stania z włączonymi wiatrakami sam wstał nie wiem z jakiego powodu. Dzisiaj doszedłem jednak do wniosku, że podłączanie do płyty tej wtyczki nie jest wcale potrzebne. W manualu jest napisane, że komp sie nie zbootoje bez tego podłączenia. Ja zaobserwowałem jednak co innego. Komp działa dokładnie tak samo bez tego. Napięcia pokazują mi "programy" takie same jak z tą wtyczką. Powiedzcie mi po co to wogóle jest? Macie to podłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 i ty zrobiłeś 312 na tej płycue stabilne?????????? Ta wtyczka to 12V i energie z niej czerpie procesor. Pewnie da się włączyć , bo producent pomyslał o ludziach którzy mają starsze , pewne, mocne zasilacze ale tobie bym radził ją włączyć skoro takie cos masz. Pozatym możliwe jest że procesor ci się słabiej kręcił przez to i teraz wyciągniesz z 325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Stabilnie może byc nawet wiecej :D Spokojnie jeszcze idzie na 8X320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sza64bit Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Dem masz zupełną rację jest to temperatura chipsetu płyty głównej ale ja sie tam nie martwie mam wentylatorek B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 A jak to jest z temperaturą procesora? Który czujnik odpowiada za procesor? żaden program nie pokazuje mi tej temperatury, i mam wrażenie że tem cpu podawan jest np. przez Aide albo everesta jako temp płyty głównej. Zazwyczaj mam tylko temp płyty głównej oraz AUX (a co to jest to nie mam pojecia). W stresie tylko dziwna sprawa, wyskauje mi "temperatura procesora" i wacha sie pomiedzy 1C a 4C? Co to jest. Czy to pokauje ilość stopni ponad norme, czy jak? Jakoś nie moge dojść która temperatura jest od czego. Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonikC Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witam Mam plyte k8nsc939 bez pro i ciekawy problem. Kiedy ja kupowalem miala bios F1. Po wgraniu biosow F5 lub F6 ( najnowsze dostepne ) zle mi wykrywa dyski HDD na ATA. Zle rozpoznaje partycje i jest "kaszka". Po wgraniu biosa F2 wszystko ustaje i dziala poprawnie. Wyłączalem juz wszystkie opcje, bawilem sie wszelakimi ustawieniami i nic :(. Plyta pokazuje ze wykrywa HDD niby tak samo w biosach F2 i F5/F6. Nie dzieje sie to na jednym dysku. Podlączylem ich chyba z 5 i zawsze wystepuje ten problem.Ma ktos jakis pomysl ? moze w "szale" o czyms zapomnialem i jest to drobnostka. Bios F6 jest odpowiednikiem F17 na 8kn754 tak wiec wart jest wgrania. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyriasis Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) A jak to jest z temperaturą procesora? Który czujnik odpowiada za procesor? żaden program nie pokazuje mi tej temperatury, i mam wrażenie że tem cpu podawan jest np. przez Aide albo everesta jako temp płyty głównej. Zazwyczaj mam tylko temp płyty głównej oraz AUX (a co to jest to nie mam pojecia). W stresie tylko dziwna sprawa, wyskauje mi "temperatura procesora" i wacha sie pomiedzy 1C a 4C? Co to jest. Czy to pokauje ilość stopni ponad norme, czy jak? Jakoś nie moge dojść która temperatura jest od czego. Help 1700157[/snapback] To samo u mnie o_O Temperatura proca w Everescie 1*C a plyty glownej 28*C. Ale i tak uzywam Cpu Cool i biore pod uwage Temp2 bo tam najbardziej podskakuje temperatura w stresie. Edytowane 15 Października 2005 przez Satyriasis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie radze kupowac 3x512 MB ramku bo przy pojemnych kosciach, chodza pogloski ze ta mobo nie startuje z 3 obsadzonymi slotami. Powiedz mi jaka gierka obecnie wykorzystuje az tyle pamieci ???? Ja mam giga ramu i max jaki widzialem zeby gierka wykorzystywala to nieco ponad 600 mega ... podaj jakis przyklad gierki, a ja to sprawdze u siebie i gwarantuje, ze bedzie chodzic bez rwania 1698527[/snapback] tak jak napisal leborg,a mnie najbardziej interesuje bf2, ktory dokladnie potrzebuje 1.5giga ramu zeby smigal na maxa i niesugerowalbym sie tym ze monitor pokazuje duzo mniejsza ilosc zajmowanej pamieci. Przeciez aplikacje nierezerwuja od razu calej potrzebnej przestrzeni, tylko pamiec jest im przydzielana dynamicznie. Aktualnie tez jade na giga ramu i faktycznie giery mi zajmowaly nieco ponad 600mb,ale niegralem na full ustawieniach. Nikt tez niema zamiaru kupowac ramu na pare miechow, bo za rok wyjdzie jakis nowa giera z zajewielka mapa to i 2giga bedzie ledwo dawalo rady. Zakupie wiec kosc 1giga, co do firmy to jeszcze poszukam, bycmoze jakies twinmosy, bo hynixy to sie ostatnio popsuly, a na cos lepszego to kasy niemam. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 tak jak napisal leborg,a mnie najbardziej interesuje bf2, ktory dokladnie potrzebuje 1.5giga ramu zeby smigal na maxa i niesugerowalbym sie tym ze monitor pokazuje duzo mniejsza ilosc zajmowanej pamieci. Przeciez aplikacje nierezerwuja od razu calej potrzebnej przestrzeni, tylko pamiec jest im przydzielana dynamicznie. Aktualnie tez jade na giga ramu i faktycznie giery mi zajmowaly nieco ponad 600mb,ale niegralem na full ustawieniach. Nikt tez niema zamiaru kupowac ramu na pare miechow, bo za rok wyjdzie jakis nowa giera z zajewielka mapa to i 2giga bedzie ledwo dawalo rady. Zakupie wiec kosc 1giga, co do firmy to jeszcze poszukam, bycmoze jakies twinmosy, bo hynixy to sie ostatnio popsuly, a na cos lepszego to kasy niemam. pzd 1700836[/snapback] No jesli chodzi o to dynamiczne przydzielanie pamieci to sie zgadza, ale mowie o programiku ktory mi spisywal mem usage ... zgadza sie ale gierka ktora na max detalach potrzebuje1,5-2 giga mb ramu to pewnie i tez potrzebuje jakiejs grafy 7800czyx1800 a na to nie czesto np. studentow stac. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 No jesli chodzi o to dynamiczne przydzielanie pamieci to sie zgadza, ale mowie o programiku ktory mi spisywal mem usage ... zgadza sie ale gierka ktora na max detalach potrzebuje1,5-2 giga mb ramu to pewnie i tez potrzebuje jakiejs grafy 7800czyx1800 a na to nie czesto np. studentow stac. POZDRO 1701310[/snapback] przy 1.5gb ramu mozna spokojnie grac ze wszystkim na max bez aa i anizo nawet na głupim 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 przy 1.5gb ramu mozna spokojnie grac ze wszystkim na max bez aa i anizo nawet na głupim 6600 1701319[/snapback] bez aa przy odpowiedniej rozdzielczosci moze tak, ale gra bez anizo nie ma klimatu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 to jak to teraz jest, k8ns czy coś innego, nie bedzie jakiegoś wiekszego oc.. (dla qmpeli ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 to jak to teraz jest, k8ns czy coś innego, nie bedzie jakiegoś wiekszego oc.. (dla qmpeli ;) ) 1701699[/snapback] Forum glownie polega na czytaniu go a potem w razie niejasnej sytuacji zadawaniu pytan... K8NS (rev. 2.0 ) na tej plycie spokojnie podkrecisz przy odpowiedniej konfiguracji sprzetowej procka o 30-40% a jak ci sie trafi dobra sztuka proca to i nawet wiecej niz 50 % wykrecisz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) MA KTOS VMODY PAMIECI DO TEJ MOBO(NIE CHODZI MI O RAIL MODA)DO USTAWIENIA PAMIECI NA 2,8-2,9V.JAKIES POTENCJOMETRY ALBO OŁÓWEK, BO MOJE HYNIXY WIECEJ PRADU POTRZEBUJA :) Edytowane 16 Października 2005 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 do 2.8 podciągniesz et-da sie nieco więcej dać niż max z biosu ale niewiele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 TO Z ET NIE DZIALA. SPR SE MIERNIKIEM PRZY USTAWIENIU 2,8 ROBI SIE STANDARDOWE CZYLI 2,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tersi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 odczyt cos kolo 3100 zapis 1171 system stoi caly dzien w tle odpalona kupa rzeczy i gra ramy 213mhz 3-3-3-9 co ma odczyt i zapis do wydajnosci procka to nie mam pojecia....ale prosze bardzo 1654700[/snapback] witam ja podkręciłem 2800+ na 2400MHz 300*8 2,5.3.3.8 2,7V t1 GEIL 2*256 240mhZ odczyt 3695 zapis 1569 czas 42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Elo ziomki. Powiedzcie mi czy w k8ns jest dzielnik pamięci 1,5 ??? Bo mam to co w podpisie i te zarazy chyba zapomnialy u mnie o tak przydatnym dzielniku jak 1,5 , a to prawie te same plyty tylko ze inny socket. Natomiast jest 1,33 i 1,66 :( . Jade na tym wyzszym i nie narzekam ale 1,5 pozwolilby mi na jakies wyzsze htt przy wykorzystaniu na maxa pamiatek. Edytowane 16 Października 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 poczekaj na nowe biosy w f17 pojawiło sie dla k8ns 1/1.50 i 1/1.85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 No jesli chodzi o to dynamiczne przydzielanie pamieci to sie zgadza, ale mowie o programiku ktory mi spisywal mem usage ... zgadza sie ale gierka ktora na max detalach potrzebuje1,5-2 giga mb ramu to pewnie i tez potrzebuje jakiejs grafy 7800czyx1800 a na to nie czesto np. studentow stac. POZDRO 1701310[/snapback] no ja mysle ze moja 6800 to starczy na jakis czas, bo choc przestane byc studentem lada dzien :twisted:, to na 7800 nieusmiecha mi sie wydawac kasy, zreszta mam platforme na czasie, brakuje mi tylko RAMu Pytalem kiedys i nie dostalem odp: -jak sie ma wysokie htt do pracy hdd,pci, bo przeciez one sie komunikuja na tej szynie z cpu, czy niestabilne htt moze zaszkodzic? lub wysokie pomodz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Pytalem kiedys i nie dostalem odp: -jak sie ma wysokie htt do pracy hdd,pci, bo przeciez one sie komunikuja na tej szynie z cpu, czy niestabilne htt moze zaszkodzic? lub wysokie pomodz? 1703144[/snapback] 1. Jakbyś skorzystał z szukajki to byś wiedział. 2. NF3 ma zablokowane PCI/AGP więc dla pracy HDD,PCI itp. wysokie HTT nie ma znaczenia. ...w przypadku płyt/chipsetów które nie mają tej blokady wysokie PCI może spowodować śmierć/spalenie jakiegoś elementu kompa korzystającego z tej szyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 o blokadzie to wiedzialem i szukajki uzywac potrafie... pytanie sie stad wzielo, ze na wyzszym htt sie arty w grafie pojawiają, wiec skoro pci/agp jedzie ze swoja predkoscia to po kiego grzyba htt?? co ono przyspiesza ? o to pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 htt to szyna pomiędzy mostkiem a procesorem. Dla niej ustawia się mnożnik (3x, 4x) i dla niej ustawia się fsb (200-350MHz). Więc w zasadzie z tą częstotliwością to działa kontroler hyperlinku w mostku, szyna oraz kontroler hyperlinku w procku. Procek ma już inny mnożnik (7x-1Xx). Pamięci mają dzielnik ;) . A pci i agp jest kontrolowane przez mostek i pracuje niezależnie od htt. To w teorii - jak z praktyką to już inna bajka. Np MSI Neo2 (na nForce3) ma 2 porty SATA z blokadą oraz 2 porty SATA bez blokady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 witam ja podkręciłem 2800+ na 2400MHz 300*8 2,5.3.3.8 2,7V t1 GEIL 2*256 240mhZ To coś cienko, możesz jeszcze wiecej! Proc leci na 2600Mhz albo i wiecej ale to juz od płyty i zasilacza zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...