Nazar Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A nie wiecie czasami ile można najwięcej wyciągnąć z Semprona 3000 na Box'owym wentylatorze i bez zmiany napięcia??? Fabrycznie śmiga na 1800 (200 HTT), teraz mam 2205 (245 HTT) ale to chyba nawet nie jest połowa możliwości tego procka. Podobno niektórym udało się nawet do 2700 go podkręcić. Moja pamięć to 2x512 TwinMos. Zaraz zerkne do mojej szklanej kuli i Ci napisze..... 8) Nikt Ci nie powie, na ile max pojdzie, bo kazdy egzemplarz inaczej sie kreci, musisz sam to sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A nie wiecie czasami ile można najwięcej wyciągnąć z Semprona 3000 na Box'owym wentylatorze i bez zmiany napięcia??? Fabrycznie śmiga na 1800 (200 HTT), teraz mam 2205 (245 HTT) ale to chyba nawet nie jest połowa możliwości tego procka. Podobno niektórym udało się nawet do 2700 go podkręcić. Moja pamięć to 2x512 TwinMos. Zwiekszaj htt o np. 10mhz i sprawdzaj stabilnosc w grach/spuer pi itp. , nie zapominaj o dzielniku pamieci. Jak bedzie zdychac to znaczy, ze za malo papu - voltow. Co do chlodzenia typu box, sam takie posiadam i spokojnie to co w sygnaturze jedzie, temp. nie przekracza 40*c, wentylator dodatkowo spowolniony do ~1300 obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jak czesto resetuja sie wam te ustawienia memow na tej plycie? Mnie juz to zaczyna wkur. powoli. Niedawno zakupilem to mobo, a juz tyle razy musialem wchodzic do biosu i od nowa memy ustawiac. Przynajmniej raz dziennie... jak czesto wam sie to dzieje? Jest jakas opcja, zeby na to zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jak czesto resetuja sie wam te ustawienia memow na tej plycie? Mnie juz to zaczyna wkur. powoli. Niedawno zakupilem to mobo, a juz tyle razy musialem wchodzic do biosu i od nowa memy ustawiac. Przynajmniej raz dziennie... jak czesto wam sie to dzieje? Jest jakas opcja, zeby na to zaradzic? Hmmm, Moze to zalezy od egzemplarza mobo ? Ja takich objawow nie mam, nic sie nie resetuje :blink: Zarowno jak mialem bios F15, F17, czy obecnie F19. Moze zrob CLEAR CMOS i poustawiaj od nowa, sam nie wiem, co wy macie z tymi ustawieniami pamieci, co niektorzy :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 u mnie sie zdarzalo ale teraz mam juz ustawienia na 100% stabilne i nic sie nie resetuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 u mnie sie zdarzalo ale teraz mam juz ustawienia na 100% stabilne i nic sie nie resetujeI jak to zrobic w takim razie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Hmmm, Moze to zalezy od egzemplarza mobo ? Ja takich objawow nie mam, nic sie nie resetuje :blink: Zarowno jak mialem bios F15, F17, czy obecnie F19. Moze zrob CLEAR CMOS i poustawiaj od nowa, sam nie wiem, co wy macie z tymi ustawieniami pamieci, co niektorzy :huh:U mnie tez nie ma najmniejszych problemow zarowno na F18 jak i F19 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 w k8ns 1.1 procek zasilany jest z lini 12v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TatoMuminka Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Przy HTT 265 już Sempronik 3000 nie wstaje. O Ile tak mniej więcej trzeba zwiększyć napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Przy HTT 265 już Sempronik 3000 nie wstaje. O Ile tak mniej więcej trzeba zwiększyć napięcie?Dawaj 1,55v i zaczynaj kręcić ;) uważaj na temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 I jak to zrobic w takim razie?pamieci memtestem, a proc lecialem spi32M i sp2004 i nie mam zadnych problemow w k8ns 1.1 procek zasilany jest z lini 12v?chyba tak bo u mnie ta linia spada po podkreceniu Przy HTT 265 już Sempronik 3000 nie wstaje. O Ile tak mniej więcej trzeba zwiększyć napięcie?najpierw o 5% jak dalej nie wstanie o 7.5% itd. az bedzie stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z 12v ? A nie czasem z 5v ? Ta 4 pinowa, dodatkowa wtyczna to jest wlasnie 12v i ona jest do poprawienia stabilnosci itp. Wydawalo mi sie, ze gl. zasilanie to 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z 12v ? A nie czasem z 5v ? Ta 4 pinowa, dodatkowa wtyczna to jest wlasnie 12v i ona jest do poprawienia stabilnosci itp. Wydawalo mi sie, ze gl. zasilanie to 5v.no tosz własnie nie wiem, dlatego się zapytowywuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 no tosz własnie nie wiem, dlatego się zapytowywuje :] Ja mam stary zasilacz i na 12v ma 13a, wiec watpie, aby dal sobie rade na tej linii z 2,6ghz @ 1,5v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TatoMuminka Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Bios F19 rzeczywiście zmienia dużo jeżeli chodzi o działanie TwinMosów. Za bardzo podkręciłem procek więc zrobił mi się "clear" w biosie i co się okazało? Nie trzeba zmieniać napięcia ani command rate aby TwinMosy ruszyły na GA-K8NS rev2. Wcześniej miałem ustawione napięcie na 0,2V a CR na 2T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Bios F19 rzeczywiście zmienia dużo jeżeli chodzi o działanie TwinMosów. Za bardzo podkręciłem procek więc zrobił mi się "clear" w biosie i co się okazało? Nie trzeba zmieniać napięcia ani command rate aby TwinMosy ruszyły na GA-K8NS rev2. Wcześniej miałem ustawione napięcie na 0,2V a CR na 2T.wlasnie to resetowanie ma tez swoje zalety nie trzeba ustawiac godziny i reszty [ciach!]l... o ile dziala to wtedy kiedy sobie tego zyczymy a nie w losowych sytuacjach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 dzisiaj z gwary wróciła mi moja k8ns (ponad miesiąc.. :D) wgrany biosik F19, ogólie prO (znaczy się mobo działa :D) Zobaczymy co potrafi ten nowy biosik (mam 2 sempronka u siebie w domu - 2500+, więc bedę cisną z mobo ile wlezie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 wlasnie do drzwi zapukal listonosz i wreczyl mi paczuszke w ktorej byla GB K8NS. w next tyg bedzie semp 3000+ witam amd-kowcow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 która rev :> witaaamy :wave: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 1.1 wyrwalem :P qrde proc bedzie dopiero we wtorek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ja miałem k8ns miech przed dostaniem procka ;) wytrzymasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 To bedzie podobnie jak u mnie ;] najpierw kupuje mobo a poznie bede sprzedawal graty z budy wiec "taniej" kupie procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ehh koszyk od NXC-80Cu juz siedzi. a sama plyta w obudowie, podpiete tez juz wszystko tylko na proca czekam :D a plyte kupilem okazyjnie za 170zl :P z gwarancja itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ehh koszyk od NXC-80Cu juz siedzi. a sama plyta w obudowie, podpiete tez juz wszystko tylko na proca czekam :D a plyte kupilem okazyjnie za 170zl :P z gwarancja itp ja tyle z wysyłką dalem za swoją :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ja tez z wysylka, dokladnie 167zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ja tez z wysylka, dokladnie 167zl :Pale ja w połowie grudnia :D Teraz myśle, czy by nie zmienić tego mojego k8ns na epoxa: http://shop.q-x-a.com/product.php?productid=38352 http://shop.q-x-a.com/product.php?productid=32086 bo coś ostatnio brzydko wobec mnie się zachowuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 a czy znalazlby sie ktos chetny na moja k8ns 1.0? :) na gwarancji, max htt udalo mi sie wycisnac 354 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Niestety chęTnych coraz mniej. Lepiej szybko szukaj kupca, bo moze byc problem. Ja niedawno sprzedałem rev 1.1 i powiem ze nie było łatwo. Ostatnio te płytki tracą szybko na wartości niestety. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Niestety chęTnych coraz mniej. Lepiej szybko szukaj kupca, bo moze byc problem. Ja niedawno sprzedałem rev 1.1 i powiem ze nie było łatwo. Ostatnio te płytki tracą szybko na wartości niestety. :/ JA jestem bardzo zadowolony z mojej płytki. Puszczam na 1,4v htt 291 i wychodzi mi wtedy z sempka 3000+ 2,7 ghz i bez problemu w cinebench wymiatam procesory ktore kosztują kilka razy wiecej. PO podwyzszeniu napiecia na ramach zeszlem na cl 1.5 i to na bardzo niefirmowych pamieciach. Wszystko zalezy od egzemplarza plytki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 CL 1,5....winbord?? jakie ramy mają taktowanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...