Gość ecikmen Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) No jasne ze tak robie ,tylko chyba sie nie zrozumielismy? mi sie komp mi sie nie chaczy ,ani resetuje, tylko dyski wykrywa mi o jakies 2 sekundy duzej:) Edytowane 11 Lipca 2006 przez ecikmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Ja miałem to samo i zmieniłem alpha timingi i teraz wszystko chodzi. Ponadto nie zwiększaj napięcia dla pamięci, czy CPU, bo to jedynie pogarsza sprawę. Aha, pobaw się Command Rate, daj na 2T i powinno pomóc. Edytowane 11 Lipca 2006 przez weiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 ja mam 1.333 czyli jak dam htt 300 to ramy nadal 400 Mi przy HTT300 i takim dzielniku też kom wariował (3x reset aby odpalił itp). Przestawiłem na dzielnik 1:100 - wszystko śmiga, tyle że RAM pieruńsko niedotaktowany. Komp wariował nawet gdy wszystkie parametry ustawiałem tak samo, jak płyta ustawiała przy HTT200 i dzielniku 1:1 (czyli CL3 itp...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) napisałem do pomocy technicznej GB z prośba o zrobienie nowych poprawionych wersji biosów do K8NS socket 753 i K8NS-939, opisałem przede wszystkim problemy z bootowaniem. odp. Witam, Pańska prośba zostanie przekazana do naszych działów inżynieryjnych. Serdecznie Pozdrawiam Pomoc Techniczna GBT pewnie nic to nie da jednak warto próbować, proponował bym abyście zrobili to samo(Wspólnie zdziałamy więcej). http://www.gigabyte.pl/TechSupport/ServiceCenter.htm wybieracie rodzaj sprzetu: płyty głowne i kraj: wybierajac Polska mozna pisac po polsku :) klikamy wyslij i wyskoczy formularz w którym wszystko opiszemy co i jak. Edytowane 12 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 W tym watku GIGABYTE GA-K8NS juz tyle osob sie wypowiadalo,ze pisali do dzialu serwisu,nawet wypisali co by zmienili: -smieszna blokade do 327 -wieksze mozliwosci podniesienia napiecia na rev 2.0 -bledy z ramami, itp i niestety za kazdym razem odpisuja ze to idzie dalej i tak nic z tego nie ma.Chociaz trzeba przyznac ze Bios F19 wniosl wiele pozytywnego,to i tak nie zmieniaja podstawowych aspektow,ktore nas by interesowaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Ja już kiedyś do nich o tym pisałem (chociażby o dzielniku HT 2.5x). Też w odpowiedzi ten sam spam dostałem, ale w F19 jak widać nie uwzględnili tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 ma ktos do sprzedania tą mobo? :D jesli tak to prosze na prv bardzo pilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 prosze moja oferta http://www.allegro.pl/item115229744_gigus_...60_gwar_24.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) mam jeszcze pytanie ile max v robi rev 2.0 i ile na memki ile na mostek? jeszcze z fsb 320 nie bedzie miala problemu? Edytowane 12 Lipca 2006 przez 21 11 1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Ja nie wiem ,ale rev 2.0 ma 2 kondziory a rev 1.1 4 , PRAWIE tak samo stabilna:P, i nie ma zmiany napiecia krokowego co 0.25 v, a co do htt rev 1.1 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-8 rev 2.0 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-15 Edytowane 12 Lipca 2006 przez ecikmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam takie pytanko: Próbował ktoś wgrać bios od rev 1.1 do 2.0? Czy jest to możliwe, a jeśli tak, to co się dzieje po tym zabiegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) a nie jest tak, że wszystkie biosy pasują zarówno rev od 1,0 do 2,0,?? oczwyiście mogę się mylić.... Edytowane 15 Lipca 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) a nie jest tak, że wszystkie biosy pasują zarówno rev od 1,0 do 2,0,?? oczwyiście mogę się mylić....nie mylisz sie- na stronie gb sa przypisy jesli biospasuje tylko do 1 rev. te nowsze sa juz uniwersalne Edytowane 15 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Niech ktos mi powie, czy po wylaczeniu z gniazdka pc tez resetuja sie Wam ustawienia biosu? F19 Dodam ze bateria sprawna Edytowane 17 Lipca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Niech ktos mi powie, czy po wylaczeniu z gniazdka pc tez resetuja sie Wam ustawienia biosu? F19 Dodam ze bateria sprawna nie, a robie tak czesto jak wyjezdzam na 2-3dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Qrde no to lol... jak odlacze z gniazdka pc to wszystkie ustawienia sie resetuja procz godziny i daty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Neo_x. Ten typ po prostu tak ma. Jedyne co możesz zrobić to zmierzyć, czy bateria biosu daje odpowiednie napięcie. Jeśli tak, to pozostaje ci już tylko przyzwyczaić się. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 U mnie wszystko OK, ustawienia są zapisywane zawsze, płyta się nie blokuje przy bootowaniu. BIOS F19. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 siema chce sobie sprawic ta plytke :) i teraz pytanie: czy rewizja 2.0 dziala na okolo 330fsb? :) czyli htt 990 bo podobno nie dziala mnoznik 2 :( i jak jest z tym resetami :) czy rzeczywiscie plyta sie czesto tnie i resetuje? :| dzieki za odp pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 siema chce sobie sprawic ta plytke :) i teraz pytanie: czy rewizja 2.0 dziala na okolo 330fsb? :) czyli htt 990 bo podobno nie dziala mnoznik 2 :( i jak jest z tym resetami :) czy rzeczywiscie plyta sie czesto tnie i resetuje? :| dzieki za odp pozdro! Co do htt (fsb to kiedys bylo) to roznie, jedne nie pokonaja granicy 300htt inne spokojnie dochodza do 350... Mnoznik ht 2x nie dziala, bo to wynika ze specyfikacji nf3, 2,5x tez nie dziala, bo plyta nie ma takiej opcji, najmniejszy o 3x. Ja mam 1.1 i 0 problemow (odpukac), nic sie nie resetuje, nie tnie jak to mowisz itp. , najwiecej krecilem sempa do 2,6ghz @ 1.5v i 325htt spokojnie smigalo na stockowym radiatorku na mostku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 moja rev. 1.1 spokojnie htt 360 wytrzymala czyli 1080 a co do resetwo to ja na starszym biosie(F16) czesto mialem a na nowym(F19) jeszcze sie niezdazylo wiec to kwestia biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 a wiec oplaca sie kupowac nowke za 130zl? zaznaczam ze rewizja 2.0 :) dobra, kupie ta plyte ;] tylko jeszcze jeden problem. dotyczy temperatur. czy czujnik na plycie dobrze pokazuje? czy trzeba bedzie jakies inne 'skolowac' z kas? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 a ja oststnio chciałem skręcić wyżej procesor ( na codzień chodzi 7x300) żeby sprawdzić ile Everest pokaze mi przy 7x320 czyli 2240 mhz jaki to jest procek no i niestety jak dawniej 320 szło gładko tak teraz przy starcie pojawiła się tylko plansza biosu no i koniec. Ustawiłem 310 i zwiecha w windowsie, dopiero 307 poszedł ale co to za różnica 49 mhz . Tak że nie wiem czy ja o czymś zapomniałem ( Htx3, ram na 133, 1T, fsb 320) czy po prostu płyta po roku już troche straciła pary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 a moze bios? ;] aha i czytalem ten temat prawie od poczatku... :) wiec moze to byc przez 1t , albo moze radiatorek z chipstetu slabo odprowadza cieplo i po prostu nie moze uciagnac takiego htt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Wyjaśniło się musiało być 2T i dodatkowo poluzowane troche timingi. Po tym jak załadowałem ustawienia domyslne i dopiero podkręcałem to wszystko poszło. Ale everest pokazał mi model unknown więc cała zabawa nie miała sensu Edytowane 19 Lipca 2006 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam, Jestem użytkownikiem tej płyty już od pewnego czasu. Rev 1.1, miałem w parze z nią 2x512 Corsair Value. I efekt był taki, że o HTT300 mogłem na tym zestawie pomarzyć. Same pamięci chodziły bardzo wysoko na niższym HTT (wyższe dzielniki) no i proc też z palcem w d... robił te HTT 300 na innych memkach. Wychodzi, że pamięci się gryzły z płytką. Próbowałem 2T i RP i MAL i zmiany slotów i biosów. I nic. Ale w końcu się ich pozbyłem. I teraz chce się zwrócić z pytaniem do użytkowników tej płyty: co do niej wrzucić? Chce coś pewnego, co wam na 100% działa na HTT 300 i wyższym. Jak na tej płycie pracują kostki 1gb? 2T jestem w stanie znieść... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zonk :blink: Plyta zrobila mi niespodzianke, od czasu zakupu bez szans bylo osiagniecie wyzszego htt niz 275, gdy podnosilem Vcore +10% max szlo gdziesz 280MHz. Zmienialem paste pod radiatorem BOX, robilem wszystko. Niedawno tez sprawdzalem OC i dalej max 275. Wczoraj z nudow rozkrecilem kompa, wyjalem wszystko, przedmuchalem. Nie sciagalem chlodzenia z CPU. Wlaczam i chodzi, dzis mimo upalow bawie sie w OC i stabilne htt 290MHz, przechodzi prime 16M. Wczesniej to bylo niemozliwe :) Temp CPU to rekord dzis 45C na BOX wentylu i +10% vcore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Może to efekt wygrzania procka?To dziwne ze plyta robici tak malo.Moj procek jestbardzo dretwy do krecenia,ale HTT=317 robi. Sproboj dzialac na mniejszym dzielniku pamieci i poluzuj timingi,moze to pamiec cie trzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Tak naprawde nie wiem co mnie trzyma czy proc czy plyta, ale napewno nie pamiec wioskuje to po tym, ze teraz pamiec dziala bez problemu na 232MHz (2,3,3,8), a wlaczenie nizszego dzielnika niz teraz nie powoduje lepszego OC, nawet gdy pamiec pracuje grubo ponizej 200MHz. Byc moze slaby proc, CPU-Z podaje: Stepping:0, Revision:DH8-D0 A u Ciebie? Jest to Sempron 2600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 A robiłeś już coś z chłodzeniem chipsetu? U mnie wymiana chłodzenia na zalmana podniosła jej możliwości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...