nerv Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam Mam plyte glowna k8ns rev 1.1. Kupilem na allegro grafike radeona 9500@pro i po wsadzeniu jej do slotu agp zapala sie zolta dioda (obok agp) i komputer nie startuje. Sprawdzalem grafe na innych kompach - na duronie 800 i plycie asusa (nie pamietam jaki model ale z ddr :) grafa sypie artami - nic nie mozna przeczytac na ekranie moze to wina zasilacza badziew 300W - na sempronie s462 2200@2500 i plycie gigabyte wszystko jest ok. Teraz pracuje na albatronie gf 4 Ti 4800se i ne mam zadnych problemow (zasiacz 350W semp 2600@2500MHz, ram 512 twinmos twister 533@551) Jak zmusic radka do wsolpracy?? Prosze o pomoc. Jaki zasilacz? Mysle ze to wlasnie to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 9500 to juz bardzo mocna karta.Jesli kolega jeszcze zmodowal ja na 9700 to ona potrzebuje troche "papu" :D .Trzebaby sie zaopatrzyc w jakiegos fortronika z allegro i powinno byc po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 9500 to juz bardzo mocna karta.Jesli kolega jeszcze zmodowal ja na 9700 to ona potrzebuje troche "papu" :D .Trzebaby sie zaopatrzyc w jakiegos fortronika z allegro i powinno byc po problemie. Zasilacz mam taki - modecom 350gtf http://www.oc-forum.org/ModeCom-350GTF-PFC-t733.html . Na 100% nie jest to wina zasilaczas. Zolta dioda o ktorej pisalem sygnalizuje nie docisnieta karte graficzna (zapala sie podczas wsadzania gf4 ti 4800se jak juz karta dobrze wejdzie w agp to dioda gasnie). Gdy naciskam power komputer nie reaguje. Jak juz pisalem karta dzialala z sempem s462 2200 i zasilaczem 300W albo 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Na 100% nie jest to wina zasilaczas. Zolta dioda o ktorej pisalem sygnalizuje nie docisnieta karte graficzna (zapala sie podczas wsadzania gf4 ti 4800se jak juz karta dobrze wejdzie w agp to dioda gasnie). Gdy naciskam power komputer nie reaguje. Czyli Ty wsadzasz karte a kompa nie wylaczasz? :blink: Dziwne... Jesli ta karta ma dodatkowe wejscie na zasilanie(molex) to sprobuj ja podlaczyc sama na linii, a nie np z dyskiem twardym. Odlacz napedy, wyjmij karty PCI, uruchom z sama karta graficzna. Edytowane 31 Lipca 2006 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Czyli Ty wsadzasz karte a kompa nie wylaczasz? :blink: Dziwne... Jesli ta karta ma dodatkowe wejscie na zasilanie(molex) to sprobuj ja podlaczyc sama na linii, a nie np z dyskiem twardym. Odlacz napedy, wyjmij karty PCI, uruchom z sama karta graficzna. 1. wylaczam komputer 2. wylaczam zasilacz (przelacznik na "0") 3. odlaczam zasilanie 4. wyciagam kabel z grafiki (d-sub) 5. zdejmuje boczna scianke obudowy 6. odkrecam srubke trzymajaca grafike 7. wyciagam gf 8. wsadzam radka 9. podlaczam kabel do grafy 10. podlaczam kabel zasilajacy do grafy 11. podlaczam kabel do zasilacza 12. wlaczam zasilacz zapala sie zolta dioda na plycie w okolicy agp 13. naciskam power komp nie reaguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 1. wylaczam komputer 2. wylaczam zasilacz (przelacznik na "0") 3. odlaczam zasilanie 4. wyciagam kabel z grafiki (d-sub) 5. zdejmuje boczna scianke obudowy 6. odkrecam srubke trzymajaca grafike 7. wyciagam gf 8. wsadzam radka 9. podlaczam kabel do grafy 10. podlaczam kabel zasilajacy do grafy 11. podlaczam kabel do zasilacza 12. wlaczam zasilacz zapala sie zolta dioda na plycie w okolicy agp 13. naciskam power komp nie reaguje resetowałes bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 resetowałes bios? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czy ktoś ma dziwne odczyty temperatury na K8NS 2.0? Na defaulcie, czyli procek na 1600 MHz mam w idle 36 C, a w stresie ponad 40 C! Na procku mam Pentka 80AlCu na max obrotach i do tego pastwa Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 U mnie w stress jest 35 C wiec chyba w porzadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Kupiłem wlasnie 1 GB Kingston chyba na Samsungach uccc KVR400X64C3AK2/2G .Myslicie ze Gibus je strawi:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Kupiłem wlasnie 1 GB Kingston chyba na Samsungach uccc KVR400X64C3AK2/2G .Myslicie ze Gibus je strawi:( Patrz w mój podpis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Bajera ale ja mam w 1 kosci i dwustronne... a i proc masz na rdzeniu vanice bo nigdzie znalesc takiego nie moge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Bajera ale ja mam w 1 kosci i dwustronne... a i proc masz na rdzeniu vanice bo nigdzie znalesc takiego nie moge proca mam ClawHammer 0,13um Pamięc będzie Ci smigac, daje 99,9% gwarancji :] Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Moge jeszcze odmowic, A nigdzie nie moge znalesc z jakimi ramami ta plyta wspolpracuje A propo proca to gdzie sa athlony 3000 na 754 w 0,09 u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Moge jeszcze odmowic, A nigdzie nie moge znalesc z jakimi ramami ta plyta wspolpracuje A propo proca to gdzie sa athlony 3000 na 754 w 0,09 u 1. instrukcja, strona GA 2. w sklepie ? :P komputronik.pl itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 W komputroniku i innych sklepach pisze ze na starych rdzeniach i 0,13;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Czy jest jakas szansa w tej plycie zmienic czestotliwosc htt za pomoca Speedfana? Na nForce2 dalo sie to zrobic, tu nie widze tej plyty ani genetarota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 musisz skorzystać z Clockgen for nForce3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 No tak myslalem, ale w speedfanie swietne jest obnizanie czestotliwosci jesli CPU jest nieuzywane, cos jak C&C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Robił ktos vmoda na ramy? moja plyta to rev 1.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Pare stron wcześniej była fotka jak robi się tego moda. Ogólnie to prościzna tylko ma jedną wade, ustawia napięcie na 'sztywno' bez możliwości regulacji w biosie. Kilku userów ma go zrobionego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 I troszke wysokie 3,3 ja bede miak samsungi UCCC i chyba tyle v nie potzrebuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Pare stron wcześniej była fotka jak robi się tego moda. Ogólnie to prościzna tylko ma jedną wade, ustawia napięcie na 'sztywno' bez możliwości regulacji w biosie. Kilku userów ma go zrobionego. A da sie ustawić jakoś tak aby było 3,0-3,1V :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak naprade po v-modzie napiecie nie osiąga 3.3V lecz ok. 3.1-3.2V I nie ma mowy o ustawieniu na sztywno, wystarczy sobie zrobic przełącznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ja mialem zrobionego moda na samsungach uccc choc wiedzialem ze one nie sa stworzone do duzych napiec i ogolnie stwierdzilem ze najlepiej dzialaja na 2.7V tak wiec jesli ktos chce robic moda dla uccc chyba nie ma sensu choc mod jest banalnie prosty i ciezko cos zepsuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Panowie, z której linii płyta zasila procka?? 5V czy 12V ?? Chce wymienić zasilacz, a jeśli wsadze jakiś z nowych, co to mają w sumie 140W na 3,3V + 5V, a płyta zasila procka z 5V to może nie pociągnąć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Widze ze masz vencjusza pod 754 jak o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) No niestety, 939 - k8nsc. Ale 90% płyty w tym zasilanie procka jest takie samo, a o/c jest dobre. Aktualnie 1000MHz i 1,0V. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Pojawiła sie zmodowana wesja biosu:) Uaktywnione Funkcje: IDE Function Set On-Chip Lan Boot Cpu Smart Fan Control http://members.lycos.co.uk/cukinia/k8ns-mod.19 I jak mi mowił to za pare dni ma zdiąć blokade z HTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Smart Fan Contol chodzi na pewno? Co to za BIOS i kto go modyfikował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...