Matius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Takie pytanko mam ;) Czy moje mobo się ładnie sprawuje? :P Mam bios F19 jakis... jak kupiłem taki już był ;) HTT jakie mozna max ustawić to 455 :P Gigabyte K8NS rev. 1.0 s.754 AMD Sempron 2500+ (1,4GHz) @ 2,2GHz (HTT: 315 * 7) [w Windzie max stabilne HTT (ustawiane ClockGenem) to 330 czyli 2,3GHz) Box Cooler :D 512MB DDR RAM 266 (:/) ... ustawioen 2/1 ... (gdyby lepsze pamiątki to by była jazda :D) Więc powtarzam pytanie... niezłe mobo mam? ;) Czy komuś sprawuje się podobnie? :P I... są jakieś vmody i zmodowane biosy do tej płyty? pod s.754 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Takie pytanko mam ;) Czy moje mobo się ładnie sprawuje? :P Mam bios F19 jakis... jak kupiłem taki już był ;) HTT jakie mozna max ustawić to 455 :P Gigabyte K8NS rev. 1.0 s.754 AMD Sempron 2500+ (1,4GHz) @ 2,2GHz (HTT: 315 * 7) [w Windzie max stabilne HTT (ustawiane ClockGenem) to 330 czyli 2,3GHz) Box Cooler :D 512MB DDR RAM 266 (:/) ... ustawioen 2/1 ... (gdyby lepsze pamiątki to by była jazda :D) Więc powtarzam pytanie... niezłe mobo mam? ;) Czy komuś sprawuje się podobnie? :P I... są jakieś vmody i zmodowane biosy do tej płyty? pod s.754 ;] Zmodowany bios- patrz poprzednie dwie strony tematu. Moja daje radę z htt 349 i najlepsza nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Hm... tylko, że mój RAM więcej nie wytrzymuje zbytnio... musze lepszy kupić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Lukas, pamiątki ustawione na 426 (2:1.33) z tego co pamiętam, więc nie ma o co się martwić ;) Myślę że to niedovoltowanie hamuje o/c..... Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Lukas, pamiątki ustawione na 426 (2:1.33) z tego co pamiętam, więc nie ma o co się martwić ;) Myślę że to niedovoltowanie hamuje o/c..... No wiesz, ja na noname 333 -> 426 to mało wclae nie jest ;) Ja tam chyba kupię lakier i robię u mnie 3 Ghz bo już wytrzymac nie moge (a bez moda, przy standardowym vcore to tylko 2720 Mhz maksymalnie - dalej nie rusza :? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 HTT 330 jak na 1.0 to mało. 327 zrobisz na 2.0. Ja zrobiłem na swojej 1.0 HTT 360, ale proc odmówił posłuszeństwa przy takim taktowaniu :( Podejrzewam Matius, że procesor chce więcej V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) V Core jest 1,5.... ale tak cz siak moim zdanie towina pamięci :P one nie dają rady więcej ;] procek w stresie ma 41*C... a w spoczynku ok. 29-30*C (czyli windows + ff + tlen + winamp :P) a mam box coolera ;) ---EDIT--- Mie mógłby ktoś zrobić K8NS FAQ etcera? :P Bo rutaj wszystko jest porozrzucane... ;) Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Matius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeżeli chcecie w "nietypowy" sposób ustawiać sobie pamieci i procesor to skorzystajcie z Right Mark CPU Clock Utility. Efekty jakie dał u mnie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...47&st=4920# Program pozwala na dynamiczny przydział procesora ale i na athlonach i sempronach 64 pozwala na ustawianie pamieci i taktowania procesora tak, aby ominąć część dzielników. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Nie wiem czy to jest jakis problem, czy u was tez tak jest, ale podczas sprawdzania napedow i dyskow (Detecting Ide Drives) w poscie, komp mysli moim zdaniem za dlugo. Okolo 7 sekund wykrywa mi napedy i dysk :? U znajomych z dyskami sata (ja mam Caviara 160 Sata-2) wszystko idzie bardzo szybko, pokazuje sie tylko detecting ide drives i znajduje wszystko od razu i idzie dalej. Na zadnym biosie nie ma roznicy (obecnie f19), wczesniej mialem samsunga 20gb IDE, i dzialalo tak samo jak teraz. Nie wiem czy to wina plyty, czy ona tak poprostu ma. Podam jeszcze to co mam w kompie: Sempron 3100+ Giabyte k8ns 2.0 512mb ram (no name) Caviar 160 Sata-2 nagrywarka dvd -lg 4163b cdrom lg I ponowie jeszcze pytanie, bo ktos napisal czy ten zmodyfikowany bios f19 nada sie do rev. 2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Spróbuj powyłączać w biosie nieużywane kanały ATA oraz SATA a w tych ATA co masz 1 urządzenie na kanał to ustaw w tym pustym napęd jako "None". Wyraźnie przyśpiesza i to na każdej płycie głównej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No wkoncu dziala tak jak trzeba :) Dzieki wielkie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyny Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 mam pytanie otoz niedawno ta plyta mi padla tzn nie chciala sie wlanczac i to bez overlocku ver 2.0 oddalem do servisu no poczkeam torche casu oddali mi ale juz z biosem f19 wczesnej mialem f18 no ale mam teraz pewein problem tzn jak sie alduje windows i ejst ten niebksi pasek lata to sie zatryzmuje na dluzsza chwile bez ruchu czego wczesniej nie bylo wyglada tak jakby sie zweisl no ale dobra po dlzuszej chwili leci dalej i windows sie laduje i tu bywa roznie bo czesla zalapuje zwiechy i tlyko restart pomaga czy moze to byc wina plyty glownej znow oddac ja do servisu odebralem ja w sobteo i tak jsuei dzialo sprawdalem starsze biosy i nic nie pomagalo nie wiem w czym problem wczenisje nei mialem wogle z tmy problemow komp chdozil idealnie ani jednej zweichy a teraz w caigu dnai po kilkanascie sadze ze ramy i procek nie sa uszkodzone co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 mam pytanie otoz niedawno ta plyta mi padla tzn nie chciala sie wlanczac i to bez overlocku ver 2.0 oddalem do servisu no poczkeam torche casu oddali mi ale juz z biosem f19 wczesnej mialem f18 no ale mam teraz pewein problem tzn jak sie alduje windows i ejst ten niebksi pasek lata to sie zatryzmuje na dluzsza chwile bez ruchu czego wczesniej nie bylo wyglada tak jakby sie zweisl no ale dobra po dlzuszej chwili leci dalej i windows sie laduje i tu bywa roznie bo czesla zalapuje zwiechy i tlyko restart pomaga czy moze to byc wina plyty glownej znow oddac ja do servisu odebralem ja w sobteo i tak jsuei dzialo sprawdalem starsze biosy i nic nie pomagalo nie wiem w czym problem wczenisje nei mialem wogle z tmy problemow komp chdozil idealnie ani jednej zweichy a teraz w caigu dnai po kilkanascie sadze ze ramy i procek nie sa uszkodzone co robic ? moze bym i pomogl ale nie mam najmniejszej ochoty rozpracowywac cos tam nabazgral :mad: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 mam pytanie otoz niedawno ta plyta mi padla tzn nie chciala sie wlanczac i to bez overlocku ver 2.0 oddalem do servisu no poczkeam torche casu oddali mi ale juz z biosem f19 wczesnej mialem f18 no ale mam teraz pewein problem tzn jak sie alduje windows i ejst ten niebksi pasek lata to sie zatryzmuje na dluzsza chwile bez ruchu czego wczesniej nie bylo wyglada tak jakby sie zweisl no ale dobra po dlzuszej chwili leci dalej i windows sie laduje i tu bywa roznie bo czesla zalapuje zwiechy i tlyko restart pomaga czy moze to byc wina plyty glownej znow oddac ja do servisu odebralem ja w sobteo i tak jsuei dzialo sprawdalem starsze biosy i nic nie pomagalo nie wiem w czym problem wczenisje nei mialem wogle z tmy problemow komp chdozil idealnie ani jednej zweichy a teraz w caigu dnai po kilkanascie sadze ze ramy i procek nie sa uszkodzone co robic ? Pamietaj o tym ze sposobem wypowiadania się przedstawiasz nam samego siebie.Ponadto reprezentujesz forum, a w twoim wypadku zanizasz jego poziom.Uzywaj jakis znakow przestankowych i staraj sie uscislac swoje wypowiedzi. Jesli chodzi o problem,to zawsze zaczyna sie od reinstalacji sytemu.w nastepnej kolejnosci sprdzilbym ramy.Ile masz ramu i w ilu kosciach?poza tym jaki masz zasilacz?Moze juz nie wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyny Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 sorki za wczesniejsza wypowiedz !! a ramu mam 512 twinmos i sadze ze to nie jest powodem ramu, poniewaz bylo wszystko ok dopoki nie wymienilem plyty a reinstalka nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Pomocy!! Mam plyte Gigabyte K8NS rev. 1.0 Semprona 3000+ Gigabyte Radeon 9550 Twinmos 2x256MB Elixir 256MB Modecom 300 i 350w na tym sprzecie w roznej konfiguracji plyta sie uruchamia, ale nie slychac zadnego pisku (buzzer podpiety prawidlowo) i teraz tak: plyte odpalilem 2 razy. raz nawet po biosie chodzilem, sprawdzalem temperaturke, wiec procesor OK, ramy 100% ok bo na nich pracuje, podobnie jak grafika i zasilacze. resetowalem CMOS - poprzez zworke (kilka sekund zwarte) i wyjeciem baterii na kilka minut. nic nie pomaga, dociskalem takze pamieci, tez nic. plyta w/g producenta obsluguje moj procesor, chlodzenie mam dobre. prosze o pomoc !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pomocy!! Mam plyte Gigabyte K8NS rev. 1.0 Semprona 3000+ Gigabyte Radeon 9550 Twinmos 2x256MB Elixir 256MB Modecom 300 i 350w na tym sprzecie w roznej konfiguracji plyta sie uruchamia, ale nie slychac zadnego pisku (buzzer podpiety prawidlowo) i teraz tak: plyte odpalilem 2 razy. raz nawet po biosie chodzilem, sprawdzalem temperaturke, wiec procesor OK, ramy 100% ok bo na nich pracuje, podobnie jak grafika i zasilacze. resetowalem CMOS - poprzez zworke (kilka sekund zwarte) i wyjeciem baterii na kilka minut. nic nie pomaga, dociskalem takze pamieci, tez nic. plyta w/g producenta obsluguje moj procesor, chlodzenie mam dobre. prosze o pomoc !! jesli dobrze zrozumialem to plyta dziala ale nie ma pikniecia, tak? :? jakis niekumaty ostatnio jestem czy tobie chodzi o to ze nie przechodzi posta? jesli tak to wina tych 3 kosci pamieci wyjmij tego elixira i sprawdz czy zadziala, jesli nie wyjmij twinmosa i odpal, powinno dzialac i kup sobie 2x512MB lub 1GB :) ps. u mnie tez nie ma pikniecia bo mnie denerwowalo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 cześć , przepraszam , że się pytam , ale się nie znam czy giguś rev 1.1 ma obsługę sata 2 instrukcjie dawno zgubiłem ?chciałbym kupić ten dysk http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28468 i jeżeli się dobrze orientuje , żeby działało ncq musi być sata 2. a czy dfi infinity na soc 754 ma obsługę sata 2? z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mam to samo pytanie dotyczące K8NS 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Nie, k8ns nie ma sata 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komodo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy te pamięci będą chodzić bez problemów na K8NS s754? http://www.allegro.pl/item122080167_kingma...cl_2_5_box.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czy te pamięci będą chodzić bez problemów na K8NS s754? http://www.allegro.pl/item122080167_kingma...cl_2_5_box.html jesli otrzymasz sprawny sprzet ( pamiec RAM) ... to kość bez problemu powinna działać na tej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komodo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 To dobrze, bo po co się męczyć z 2xTwinmos 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 a ja mam takie pytanie jaka wersje nforce3 packa teraz warto instalowac, szykuje sie do reinstalki systemu i nie wiem czy wciaz trzymac sie starych 5.11 ze strony nvidii, czy szukac czegos nowszego? ps. plytka oczywiscie k8ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 jaka wersje nforce3 packa teraz warto instalowac, szykuje sie do reinstalki systemu i nie wiem czy wciaz trzymac sie starych 5.11 ze strony nvidii, czy szukac czegos nowszego? ps. plytka oczywiscie k8ns Ja twardo trzymam się 5.11, na nowszych wynalazkach potrafiło mi np. przestać działać teksturowanie AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja na początku używałem 5.11 ale obserwowałem czasami "zamuły" systemu, wydawało mi się, że kontroler dysków nie działa jak powinien. Po zmiane sterowników na nForce 9.34 Unified Remix wszystko zaczęło śmigać o wiele szybciej i bez zająknięcia :) Pojawiła się nowa paczka tutaj: nForce 9.35 Unified Remix Jak zainstalujesz i przetestujesz to zdaj relację :) Ja wezmę się za to trochę później. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Stiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 co tak umilkło o tym nowym modowanym biosie? udało się pozbyć blokady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jak instalujecie te stery? Nadinstalowac wystarczy czy trzeba DriverCleaner? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Gdzie w biosie F19 podziała się zmiana Command Rate (dla pamięci) z 2T, na 1T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 zgf1: zwyczajnie - uninstal drivers a później install newest drivers i wsio ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...