Skocz do zawartości
kaczorfan

GIGABYTE GA-K8NS

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam rev 1,1 i takich objawow nie mam!

Poczekaj... :lol:

Do tych płyt należy się przyzwyczaić - mnie w pełni satysfakcjonowalo to że po dostrojeniu wszystkiego bootowała i nie było żadnych jaj w sysie ;)

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawał z siebie tylko dziwne dzwięki - dokładnie piski. Jeden długi a potem dwa krótkie - może kotoś wie co to znaczy????

Instrukcja, strona 76:

1 long 2 short: Monitor or display card error

Posiadam tą płytę od tygodnia, narazie bez większych problemów. ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcja, strona 76:

Posiadam tą płytę od tygodnia, narazie bez większych problemów. ;P

Może to nie będzie pocieszające, ale w K8NS, to te mniejsze problemy są najbardziej denerwujące. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcja, strona 76:

No dobrze. Dziękuje. NO to teraz czy ktoś wie co z tym zrobić???

Na moim starym Abicie nie było żadnych problemów, a przeceiż to nie może być wina Monitora - no w to to nie wierze!

Grafike mam Gigabyte a nie potrafi z płyta Gigabyte działać?? NO to bzdura!!!

NO to może wiecie co zrobić??

fast write mam wyłączony, init display first - mam na AGP, i częstotliwość AGP na 67. Może to przez to?? co myślicie??

Edytowane przez Geralt18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje czy ta płyta jest naszego kolegi z forum?

Szkoda, że nie udokumentował tych rzekomych htt 377 <_<

EDIT///

Myślałem o innej osobie ale może jego płyta zmieniła już właściciela..klik

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje czy ta płyta jest naszego kolegi z forum?

W dziale sprzedam ja wystawiłem!!!:)

Szkoda, że nie udokumentował tych rzekomych htt 377 dry.gif

Nieopyla się:P

EDIT///

może jego płyta zmieniła już właściciela..klik

No zmieniła:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale sprzedam ja wystawiłem!!!:)

Nieopyla się:P

EDIT///

No zmieniła:)

Najpierw myślałem o innym userze-nie o Tobie.

Czemu nie opyla się? Przecież nie jest dużym wysiłkiem zrobienie screena z wynikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra .nie musisz tego kupowac jak nie wierzysz....wiec nie baw sie w detektywa, a zajmij sie czyms pożytecznym

a śmierdzi to chyba czlowiekowi w zielonej masce z ust;]

a mi sie zdaje ze sam wysawiles te płyte i nie mozesz ścierpieć ze jest gorsza od twojej

Edytowane przez ja666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra .nie musisz tego kupowac jak nie wierzysz....wiec nie baw sie w detektywa, a zajmij sie czyms pożytecznym

Nawet nie miałem zamiaru kupować!

a śmierdzi to chyba czlowiekowi w zielonej masce z ust;]

Pozostawie to prawie bez komentarza-wypowiedź na bardzo wysokim poziomie.

a mi sie zdaje ze sam wysawiles te płyte i nie mozesz ścierpieć ze jest gorsza od twojej

Haha teraz to mnie rozbawiłeś :lol: Wystawiłem bo jest gorsza od mojej. :lol: :lol:

Świat jest pełen osób, które jeśli nie zobaczą to nie uwierzą. Ja należę do jednej z nich. Równie dobrze mogę powiedzieć, że moje mobo robi htt 440.

Koniec tego OT, które zapewne do niczego nie doprowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znam ten radiator na tej k8nsce ;)

i z tego co pamiętam - 377mhz nikt na niej nie zrobił

Niom jakiś bardzo znajomy :mrgreen: Aby zobaczyć kto prawdopodobnie był poprzednim właścicielem mobo proszę kliknąć tu

EDIT///

Mam takie pytanie, czym chłodzcie chipset?? Niebieski zalman wystarczy do htt 300 bez nawiewu? To coś, co jest standardowo nawet na htt200 jest ciepłe.

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak polecam płytę DFI zamiast tego Gigabyte'a, lepiej się kręci, ale przede wszystkim jest stabilna. Z tego co pamiętam to jakiś gość chciał się zamienić na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, czym chłodzcie chipset?? Niebieski zalman wystarczy do htt 300 bez nawiewu? To coś, co jest standardowo nawet na htt200 jest ciepłe.

Ja mam założonego złotego zalmana z paroma obciętymi finami, bo r9800 zahaczał bez tej przeróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie w pełni satysfakcjonowalo to że po dostrojeniu wszystkiego bootowała i nie było żadnych jaj w sysie ;)

czyli co dokładnie zrobiłeś??

bo mi właśnie rzadko się botuje tak jak powinna a właściwie to wcale.

licze ze to wina zasiłki bo nowa w drodze - a jak nie to bedzie kapa.

przeceiz to chyba nie wina procka??? jeszcze na pamięci moge zwalić - ale GoldMemory quicktest przeszły bez zająknięcia.

więc nie wiem o co kamon?

może ktoś mi pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś kiedyś fajnie to okreśłił, każdy egzemplarz k8ns jest wyjątkowy i żyje własnym życiem :mrgreen:

Ja nie mam większych uwag do płyty, jedyna to to gubienie ustawień napędów po grzebaniu w ustawieniach procka ale to tylko drobiazg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sabur, masz fajną rewizję płyty. Jakaś nowa ze specjalną dedykacją dla Ciebie od GB? ;)

Za niedługo będę sprzedawał moją K8NS i mam pytanie. Kilka osób już wcześniej pisało, że przez przypadek oderwały im się te małe słupki plastykowe które są na krótszych bokach gniazd IDE na naszych płytach. U mnie też poszły oba słupki w jednym gnieździe i teraz nie jestem pewien czy to ma wpływ na utratę gwarancji. Wie ktoś coś na ten temat?

Edytowane przez Stiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sabur, masz fajną rewizję płyty. Jakaś nowa ze specjalną dedykacją dla Ciebie od GB? ;)

Zgadłeś, ona nie ma tego wewnętrznego "fujj" :mrgreen:

Odnośnie gwaracji to wydaje mi się, że nie powinno być problemu z tym. Jak chcesz się dokładnie dowiedzieć to napisz go GB oni udzielą Ci dokładnej odpowiedzi.

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to samo z tymi slupkami i nie jest tak rozowo, napisalem do Gigabyte, oni nie beda robili problemow ale obawiam sie, ze sklep moze...

Witam,

Płytę nabył Pan na warunkach gwarancyjnych zaoferowanych przez sklep komputerowy. I to on w pierwszej kolejności jako wystawca gwarancji decyduje o utracie gwarancji.

Jednak według naszej opinii nie powinno to powodować utraty gwarancji.

Serdecznie Pozdrawiam

Pomoc Techniczna GBT

Stiff za ile sprzedajesz plyte?

Nie wymienilbys sie gdybym Ci doplacil i dal rev2?

Edytowane przez zgf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info na temat tej gwarancji. Skoro GB twierdzi, że taki "defekt" nie powinien wpływać na jej utratę to tym bardziej ludzie ze sklepu, w którym kupiłem płytę nie będą robić żadnych problemów.

Jeśli chodzi o zamianę na rev 2.0 to taka opcja raczej nie wchodzi w grę :/ z prostej przyczyny -> chcę "bezboleśnie" i możliwie jak najszybciej sprzedać tą płytkę, żeby przejść na AM2/LGA775. Nie uśmiecha mi się zabawa w odbieranie, pakowanie, wysyłanie paczek a do tego jeszcze sprawdzanie czy ze sprzętem, który dostałem wszystko jest OK.

Jeśli ktoś będzie chętny to najpóźniej pojutrze wystawię płytkę na allegro. Nie oczekuję grubej kasy, 135zł to chyba uczciwa cena? :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sprawdzałem różne timingi i oto efekt:

Dołączona grafika

Pamięci mam bardzo nędzne... Samsung 512MB DDR266 CL2,5... próbowałem z ustawieniami CAS na 1,5 ale coś nie tak było :P pamiątki oczyscie dovolotwane +0,2V :D

Do tej pory nie udało się zlikwidowac problemu z HT x2? Bo nie moge iśc wyżej niż 333HTT(FSB) i niewiem czy to przez ram czy mnoznik HT :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kumpel wymienił sobie 2x512 na 2x1gb od kingstona.

Po włożeniu kostek, zaczeły się problemy, ustawienia ramu 3-4-4-12 przy 400mhz i blue skrin. Powrót do biosu i zmiana ustawień.

Pamięci na 370Mhz 3-5-4-12, za pierwszym razem było ok prime chodziło godzinę i było ok.

Potem uruchomiliśmy kompa ponownie i znowu system się wysypał przy uruchamianiu. Potem znowu zabawa z ustawieniami.

Ruszał i był stabilny do czasu, jak nie uruchomilismy ponownie kompa. Po restarcie, na ustawieniach, na ktorych był stabilny, komp się wysypuje.

Testowaliśmy chyba kości z 3h i nie udało się nam osiągnąć stabilnego kompa...

Przełożyliśmy kostki do pierwszego i trzeciego slotu, komp pochodził stabilnie przez ok 1-2h, w prime nie wywalało błędu, komp był uruchamiany ponownie, wszystko wydawało się ok, potem nagle się wysypał..

Już nie mamy sił do tego sprzętu. Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Konfiguracja

Semrpon 3000+ temp w stresie do ok 45*c

Ga K8ns rev 2.0

2x1024 kingston cl3

gf 6800le@16

chieftec 400w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi