ath Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Nie ma game port'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 no walsnie tyle podaje everest 25 stopni !! i palcem dotykalem i jest tez zimny !! a jest na standardowym chlodzeniu z ta termo przewodzaca naklejka co jest od nowosci !!! a wczesniej na ustawieniach nominalnych semprona 2600 czyli 8 x200 htt grzal sie duzo wiecej !!! i zastanawialo mnie to juz duzo wczesniej ( zaraz po podkreceniu )ale jakos nie bylo okazji zeby sie spytac . A czytalem ze chlodzicie mostki jakimis zalmanami i tak dalej ! jak tak to sie boje ze w pewnym momecie mi sie spali mostek . ja wogle to mam otwarta obudowe ,ale to nie ma duzego znaczenia ,mailem nawet dodatkowy wentylator nawiewajacy na mostek ale go w koncu zdjolem bo jak on ma zaledwie 25 stopni ! a takto wasze mostki ile maja stopni ,czy jest ktos jeszcze komu tak malo sie grzeje ? niechce byc uwazany tu za jakiegos bajko pisarza ale moj sempron 2600@2400GHz na standardowym chlodzeniu mial max 35 stopni ,a dysk sata WD 80 Gb grzeje sie nawet do 51 stopni tyle podaje everest i palcem jak patrzylem to jest dosc goracy a i mam male ptyanie wie ktos ile nasza karta zintegrowana ma bitow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 to jeszcze powiedz gdzie ty masz w everescie odczyt temp mostka? ja mam faktycznie zimny ale to tylko dlategoze oprocz zalmana i arctic ceramique na dole mam wentyator 120mm wiejacy na zalmana i karte graficzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 No to jak odczyt masz z Everesta to juz wszystko wiadomo.To sa wierutne bzdury.Na K8NS z tego co mi wiadomo nie ma czujnika temperatury na chipsecie.Jeszcze sprawdze,ale raczej na rev.2.0 (mojej ) na pewno nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza....Musialem w pospiechu sciagac swojego niebieskiego zalmana z chipsetu i ladnie nasciemniac ze nie bylo zadnej ingerencji :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza....Musialem w pospiechu sciagac swojego niebieskiego zalmana z chipsetu ladnie nasciemniac i ze nie bylo zadnej ingerencji :-PChyba kazdy tak sciemnia :lol: ja zawsze udaje glupiego :lol: p.s moze to nie mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 p.s moze to nie mobo? Sprawdzalem Ram,zasilacz i procka.Zostaje grafa,ale jakby siadla grafa to byloby chrakterystyczne bip.....bip....bip.... z BIOS-u.Wiec raczej na pewno to plyta.I tak dlugo pozyla ( 1 rok) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Aha, no to na 99.9% Giguś :-P , eh...pamietam te czasy kiedy miałem tą mobo :rolleyes: tylko ja miałem rev 1.0 :rolleyes: p.s co powiecie o biosie F11? ostatnio sie u wujka bawiłem@ Athlona 2800+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza.. u mnie dokładnie to samo się stało. z dnia na dzień. Jest w serwisie już dwa tygodnie. jutro będe dzwonił do ProLine'a dowiedzieć się czy może wkońcu do mnie nie wróci. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 w sumie warto dodac ze u mnie na 302 htt mam standardowy radiator !! i nawet jak robilem super pi to bylo ok i nic sie nie zawiesza ! ale jednak radiator jest dosc cieply i wstawilem dodatkowy wentylator ktory na niedo nawiewa ,tyle ze duzy od procka i niewim jak go zwolnic bo jest glosny ? speed fan ?prubowalem i jakos nie moglem go zwlonic ( moze zle ustawialem )jak byl na procku macie jakis opis do tego lub innego prgramu ? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 prubowalem i jakos nie moglem go zwlonic ( moze zle ustawialem )jak byl na procku macie jakis opis do tego lub innego prgramu ? z gory dziekiPodłacz wentylator na 5V, bedzie chodzil wolniej (czerwony + czarny przwod tylko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Gdzie w biosie F19 podziała się zmiana Command Rate (dla pamięci) z 2T, na 1T? Tak jak w kazdym innym biosie gigabyte jest pod skrotem klawiszy ctrl+f1 wtedy pojawi Ci sie nowa zakladka Advanced... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Opłaca się obić update biosu z F17 do F19? Jeśli tak to czy mogę zrobić to za pomocą płyty cd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 1. Ja tam różnicy nie widziałem. Czy się opłaca niewiem, dlamnie to bez znaczenia :P 2. Tak można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Opłaca się obić update biosu z F17 do F19? Jeśli tak to czy mogę zrobić to za pomocą płyty cd? Jesli chodzi o o/c to nie ma zadnej roznicy.U mnie rozwiazalo to pewne problemy z pamiecia i dyskiem twardym ustawionym na slave na drugim gniezdzie(wczesniej go plyta po prostu nie widziala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Od dzis mam GA-K8NS v2.0 , przyjechala do mnie razem z A64 3000+ ktory swoja droga okazal sie Venice ( ADA3000AKK4BX ). Musze powiedziec ze bios byl juz F19, pamieci patriot 2x512 dwustronne zaskoczyly odrazu bez najmniejszych problemow... ( bios wykryl je jako 333 Mhz ale po zwyczajnym przestawieniu w biosie dzielnika na 2:2 , chodza juz na 400mhz bez zarzutu). Nic wiecej narazie o moim egzemplazu nie moge powiedziec. Jutro jak znajde chwilke czasu to sprawdze czy ten vieniu cos wart :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Hej po dluzszym okresie pracy wiesza mi sie USB tez tak macie? K8NS na 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Jaki rev i bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 K8NS rev 2 BIOS F18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Mam pytanie - czy warto zmieniać bios na F19 ? Mam aktualnie F18 i się właśnie zastanawiam :). Prosiłbym o konkretne argumenty bo "nie widzę różnicy" za dużo nie mówi..... Edytowane 17 Listopada 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Hej po dluzszym okresie pracy wiesza mi sie USB tez tak macie? K8NS na 754 Nie :P A co masz podpiete pod USB :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A ja mam klopot z plyta od 2 dni, co to moze byc? Wiec tak mam obudowe ktora ma z boku wyjscia USB i wejscie mikrofonu i sluchawek, znajoma odezwala sie na Skype, a ja z mojego wrodzonego lenistwa postanowilem siedzac wlozyc jacka od mikrofonu, nie moglem trafic na poczatkku, az w koncu sie udalo. Tyle, ze trafilem zamiast do wejscia mikrofonu to do gniazda USB :D Zrobilo sie zwarcie, przepalila sie sciazka w takiej malej plytce ktora jest w obudowie (na niej sa 2 wejscia USB i wejscja audio, ona jest polaczona z plyta glowna kablami). Po rekonstrukcji tej sciezki port USB dziala ok, ale... Mam klopoty z kompem, niektore programy sie wylaczaja, ogolnie nie jest juz tak stabilnie, pamieci testowalem w mem test i nie ma zadnych bledow, proc tez byl testowany, system odtworzony z ghosta... Czyzby jednak plyta sie uszkodzila? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A ja mam klopot z plyta od 2 dni, co to moze byc? Wiec tak mam obudowe ktora ma z boku wyjscia USB i wejscie mikrofonu i sluchawek, znajoma odezwala sie na Skype, a ja z mojego wrodzonego lenistwa postanowilem siedzac wlozyc jacka od mikrofonu, nie moglem trafic na poczatkku, az w koncu sie udalo. Tyle, ze trafilem zamiast do wejscia mikrofonu to do gniazda USB :D Zrobilo sie zwarcie, przepalila sie sciazka w takiej malej plytce ktora jest w obudowie (na niej sa 2 wejscia USB i wejscja audio, ona jest polaczona z plyta glowna kablami). Po rekonstrukcji tej sciezki port USB dziala ok, ale... Mam klopoty z kompem, niektore programy sie wylaczaja, ogolnie nie jest juz tak stabilnie, pamieci testowalem w mem test i nie ma zadnych bledow, proc tez byl testowany, system odtworzony z ghosta... Czyzby jednak plyta sie uszkodzila? gratuluje inteligencji ;] mogla sie uszkodzic :) albo cos jeszcze jest padniete.... jakis element.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Inteligencja tu nie ma nic do rzeczy :P Obudowa jest tak skonstruowana, ze trafic bez podejscia do niej jest naprawde ciezko :/ Zawsze sie udawalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Inteligencja tu nie ma nic do rzeczy :P Obudowa jest tak skonstruowana, ze trafic bez podejscia do niej jest naprawde ciezko :/ Zawsze sie udawalo... Fakt to moze inaczej :) gratuluje sprytu ;) Przyjrzyj sie jeszcze raz plycie, dokladnie. Edytowane 18 Listopada 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Mam pytanie - czy warto zmieniać bios na F19 ? Mam aktualnie F18 i się właśnie zastanawiam :). Prosiłbym o konkretne argumenty bo "nie widzę różnicy" za dużo nie mówi..... Odpowie mi ktoś ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Mam F19, biosik jest fajny chyba w nim wprowadzili boot menegera, dzieki temu nie trzeba wchodzic do BIOS aby odpalic kompa np z CD-ROM tylko wciskamy F12. Jednak ma jakis blad, ze czasem resteuja sie wszystkie ustawienia na domyslne i trzeba wszystko ustawiac, chyba najczesciej dzieje sie to przy kombinacji z napedami IDE. W F18 nigdy mi sie BIOS nie resetowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja w F18 mam taki bug (tylko ja ?) że przy wejściu w bios zawsze włączają mi się slave na auto, i przy ustawianiu HTT nie mogę wcisnąć ENTER i wpisać HTT tylko muszę używać + i - :/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja w F18 mam taki bug (tylko ja ?) że przy wejściu w bios zawsze włączają mi się slave na auto, i przy ustawianiu HTT nie mogę wcisnąć ENTER i wpisać HTT tylko muszę używać + i - :/ . w K8NS nie da się wpisac wartości HTT ;) pozostaje tylko +/- :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) w K8NS nie da się wpisac wartości HTT ;) pozostaje tylko +/- :)A to mnie pocieszyłeś. Ehhh te przyzwyczajenia z GA-8IPE1000-G :(. Mam F19. Oprócz boota na -F12- nic się nie zmieniło. Edytowane 19 Listopada 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...