Skocz do zawartości
kaczorfan

GIGABYTE GA-K8NS

Rekomendowane odpowiedzi

no walsnie tyle podaje everest 25 stopni !! i palcem dotykalem i jest tez zimny !! a jest na standardowym chlodzeniu z ta termo przewodzaca naklejka co jest od nowosci

!!! a wczesniej na ustawieniach nominalnych semprona 2600 czyli 8 x200 htt grzal sie duzo wiecej !!! i zastanawialo mnie to juz duzo wczesniej ( zaraz po podkreceniu )ale jakos nie bylo okazji zeby sie spytac . A czytalem ze chlodzicie mostki jakimis zalmanami i tak dalej ! jak tak to sie boje ze w pewnym momecie mi sie spali mostek . ja wogle to mam otwarta obudowe ,ale to nie ma duzego znaczenia ,mailem nawet dodatkowy wentylator nawiewajacy na mostek ale go w koncu zdjolem bo jak on ma zaledwie 25 stopni ! a takto wasze mostki ile maja stopni ,czy jest ktos jeszcze komu tak malo sie grzeje ? niechce byc uwazany tu za jakiegos bajko pisarza ale moj sempron 2600@2400GHz na standardowym chlodzeniu mial max 35 stopni ,a dysk sata WD 80 Gb grzeje sie nawet do 51 stopni tyle podaje everest i palcem jak patrzylem to jest dosc goracy

a i mam male ptyanie wie ktos ile nasza karta zintegrowana ma bitow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza....Musialem w pospiechu sciagac swojego niebieskiego zalmana z chipsetu i ladnie nasciemniac ze nie bylo zadnej ingerencji :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza....Musialem w pospiechu sciagac swojego niebieskiego zalmana z chipsetu ladnie nasciemniac i ze nie bylo zadnej ingerencji :-P

Chyba kazdy tak sciemnia :lol: ja zawsze udaje glupiego :lol: p.s moze to nie mobo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, no to na 99.9% Giguś :-P , eh...pamietam te czasy kiedy miałem tą mobo :rolleyes: tylko ja miałem rev 1.0 :rolleyes: p.s co powiecie o biosie F11? ostatnio sie u wujka bawiłem@ Athlona 2800+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to,ze skończylem dzisiaj swoja K8NS rev.2.0.Wylaczylem ja normalnie i na nastepny dzien prostu sie nie obudzila.Wiatraki chodza,ale na monitorze czarny ekran.Zadnych piskow,nic.Dalem ja na serwis,zobaczymy co powiedza..

u mnie dokładnie to samo się stało. z dnia na dzień. Jest w serwisie już dwa tygodnie. jutro będe dzwonił do ProLine'a dowiedzieć się czy może wkońcu do mnie nie wróci.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie warto dodac ze u mnie na 302 htt mam standardowy radiator !! i nawet jak robilem super pi to bylo ok i nic sie nie zawiesza ! ale jednak radiator jest dosc cieply i wstawilem dodatkowy wentylator ktory na niedo nawiewa ,tyle ze duzy od procka i niewim jak go zwolnic bo jest glosny ? speed fan ?prubowalem i jakos nie moglem go zwlonic ( moze zle ustawialem )jak byl na procku macie jakis opis do tego lub innego prgramu ? z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się obić update biosu z F17 do F19? Jeśli tak to czy mogę zrobić to za pomocą płyty cd?

Jesli chodzi o o/c to nie ma zadnej roznicy.U mnie rozwiazalo to pewne problemy z pamiecia i dyskiem twardym ustawionym na slave na drugim gniezdzie(wczesniej go plyta po prostu nie widziala)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dzis mam GA-K8NS v2.0 , przyjechala do mnie razem z A64 3000+ ktory swoja droga okazal sie Venice ( ADA3000AKK4BX ). Musze powiedziec ze bios byl juz F19, pamieci patriot 2x512 dwustronne zaskoczyly odrazu bez najmniejszych problemow... ( bios wykryl je jako 333 Mhz ale po zwyczajnym przestawieniu w biosie dzielnika na 2:2 , chodza juz na 400mhz bez zarzutu).

Nic wiecej narazie o moim egzemplazu nie moge powiedziec. Jutro jak znajde chwilke czasu to sprawdze czy ten vieniu cos wart :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam klopot z plyta od 2 dni, co to moze byc?

Wiec tak mam obudowe ktora ma z boku wyjscia USB i wejscie mikrofonu i sluchawek, znajoma odezwala sie na Skype, a ja z mojego wrodzonego lenistwa postanowilem siedzac wlozyc jacka od mikrofonu, nie moglem trafic na poczatkku, az w koncu sie udalo. Tyle, ze trafilem zamiast do wejscia mikrofonu to do gniazda USB :D

Zrobilo sie zwarcie, przepalila sie sciazka w takiej malej plytce ktora jest w obudowie (na niej sa 2 wejscia USB i wejscja audio, ona jest polaczona z plyta glowna kablami). Po rekonstrukcji tej sciezki port USB dziala ok, ale...

Mam klopoty z kompem, niektore programy sie wylaczaja, ogolnie nie jest juz tak stabilnie, pamieci testowalem w mem test i nie ma zadnych bledow, proc tez byl testowany, system odtworzony z ghosta...

Czyzby jednak plyta sie uszkodzila?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam klopot z plyta od 2 dni, co to moze byc?

Wiec tak mam obudowe ktora ma z boku wyjscia USB i wejscie mikrofonu i sluchawek, znajoma odezwala sie na Skype, a ja z mojego wrodzonego lenistwa postanowilem siedzac wlozyc jacka od mikrofonu, nie moglem trafic na poczatkku, az w koncu sie udalo. Tyle, ze trafilem zamiast do wejscia mikrofonu to do gniazda USB :D

Zrobilo sie zwarcie, przepalila sie sciazka w takiej malej plytce ktora jest w obudowie (na niej sa 2 wejscia USB i wejscja audio, ona jest polaczona z plyta glowna kablami). Po rekonstrukcji tej sciezki port USB dziala ok, ale...

Mam klopoty z kompem, niektore programy sie wylaczaja, ogolnie nie jest juz tak stabilnie, pamieci testowalem w mem test i nie ma zadnych bledow, proc tez byl testowany, system odtworzony z ghosta...

Czyzby jednak plyta sie uszkodzila?

gratuluje inteligencji ;] mogla sie uszkodzic :) albo cos jeszcze jest padniete.... jakis element....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inteligencja tu nie ma nic do rzeczy :P

Obudowa jest tak skonstruowana, ze trafic bez podejscia do niej jest naprawde ciezko :/ Zawsze sie udawalo...

Fakt to moze inaczej :) gratuluje sprytu ;)

Przyjrzyj sie jeszcze raz plycie, dokladnie.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam F19, biosik jest fajny chyba w nim wprowadzili boot menegera, dzieki temu nie trzeba wchodzic do BIOS aby odpalic kompa np z CD-ROM tylko wciskamy F12. Jednak ma jakis blad, ze czasem resteuja sie wszystkie ustawienia na domyslne i trzeba wszystko ustawiac, chyba najczesciej dzieje sie to przy kombinacji z napedami IDE.

W F18 nigdy mi sie BIOS nie resetowal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w F18 mam taki bug (tylko ja ?) że przy wejściu w bios zawsze włączają mi się slave na auto,

i przy ustawianiu HTT nie mogę wcisnąć ENTER i wpisać HTT tylko muszę używać + i - :/ .

w K8NS nie da się wpisac wartości HTT ;) pozostaje tylko +/- :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi