99tomcat Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ta z foty to rev 1.0 nie wiem szczerze mówiac czym sie różni od rev 1.1. Adla ślepych to na focie jest to górny prawy róg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Akurat na zdjęciu jest w lewym górnym rogu.... Aha i jest jeszcze jedna zmiana :) --> Inne rozlozenie Wejsć na fan, a dokładniej jednego i CLR_CMOS jest w innym miejscu bo w rev 2 jest zaraz koło bateri i to utrudnia zrbienie czyszczenia bo mi taśmy zasłaniają :) Edytowane 17 Września 2005 przez Sims0nek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 @lokee Witaj Widze ze tez jestes z Gliwic. Napisz gdzie kupowales płytke i procka, zdaj jakies relacje z oc i powiedz jaka rewizja ci sie trafła :) Pozdrawiam, Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Siema mam takie pytanko :mellow: Czy w EasyTune5 macie odblokowaną opcje regulacji obrotów ?? Bo ja nie a chciałbym troche zmniejszyc :( Moze polecicie jakis inny program do regulacji obrotów. Tylko nie SpeedFan.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 @lokee Witaj Widze ze tez jestes z Gliwic. Napisz gdzie kupowales płytke i procka, zdaj jakies relacje z oc i powiedz jaka rewizja ci sie trafła :) Pozdrawiam, Soker 1653124[/snapback] siema mam rev 2 plyte i proca kupowalem usiebie w firmie z hutrowni abcdata.com.pl dzieki temu jesttem doprzedu troche narazie z oc nic najpiwerw musze poprawnie zainstalowac winde dobrze ze wczesniej mialem xp na innej partycji i system na nf2 wiec plyta wystartowala, czytalem ze moga by problemy na tej plycie no ale nie ze az takie i ten przestoj jakies 10s podczas bootowania jest denerwojacy powiem inaczej ze w firmie robie kompy do bior na asrack na via i tez 2800+ i systemy chodza jak szalone !!! duzo szybciej niz na atlonie xp i niebo od celerona d ( chociaz ostatnio daje nowe dyski maxtory dm10 sata wiec moze to tez duzo daje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Własciwie to zlego slowa o tej plycie powiedziec nie mozna. :] PS. Jesli ktos jest zainteresowany K8NS rev1.1 - sprawdzony model z najnowszym biosem - zapraszam do dzialu sprzedam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na ile mógłbym wykręcić Semprona 3000+ na GB K8NS rev 2.0? A czy jak ona nie posiada śledzia z USB to ona ma tylko 4xUSB? Proszę o odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) @sideband ten link do vmoda to jest rev 1.0. na rev 2.0 jets przeprojektowana sekcja zasilania. ja sie pomylilem bo ten ukladzik winbonda o ktorym pisalem odpowiada za vmem. za vcore odpowiada tez uklad ISL tyle ze nie 6559 a 6568. jest to maly kwadratowy scalaczek 5x5 mm :-| Wydaje mi sie ze ze sekcja zasilania jest taka sama jak w k8ne. bede musial to jeszcze sprawdzic... @tomcat99 no jeszcze niz nie zrobilem.. mam ja na zbyciu :wink: poprostu jej max do 303 HTT, a ja jestem zadny kolejnych rekordow, mam odpowiednie chlodzenie zeby proc szedl na jakies 2,8ghz albo wiecej. tyle ze teraz mnie vcore ogranicza :mur: Edytowane 19 Września 2005 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 no maz pecha-trzeba było rev 1.0 lub 1.1 szukać ale teraz to już po ptokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Z racji tego, że tą płytkę posiada moja siostra,a ja chciałbym ją troche pomęczyć, pytam was o najlepszy bios do tej płytki. Najnowszy F16, czy jakiś starszy jest lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Odpowie ktoś na moje pytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na ile mógłbym wykręcić Semprona 3000+ na GB K8NS rev 2.0? A czy jak ona nie posiada śledzia z USB to ona ma tylko 4xUSB? Proszę o odpowiedzi. 2500mhz +/- 100mhz Ma 4 usb na plycie, ale co za problem dokupic za 10zl sledzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 poptyaj jeszcze w tysiacu kolejnych tematów i napisz 1000 postów to moze..robisz sie nudny tak szczerze mówić-nie spamuj już tutaj i na pclabie kups obvie wreszcie tę płyte, procka i nie męcz wszystkich ciągle.Nie jesteś pekpiem świata.Ja decydujac sie na płyte i proca prawie nice pytałem-wystarczy pocztać posty innych aby sie zdecydować :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 :))))))) dziala mi juz :))) wkacu pozyczylem zew cd od kumpla i sie zainstalowalo :) teraz by trza bylo podkrecic no nie :P zabardzo sie nieznam ma podkrecaniu nowych 64 wiec bede musial poczytac , ale cos juz czytalem ze niema blokady fsb do pci tak jak w poprzedniku nf2 to prawda ? jesli macie jakies porady od reki to bede wdzieczny ale i tak bede czytal bo juz kilka plyt zjaralem na nf2 ;] ostatnio asus a7v880 wytrzymal tylko 3 dni :))) no gigabyte ga 7n400 do konca dawal rade :) ale na asusie osiaglem na duronie 2400mhz :) no ale tylko przez 3 dni po jak wrocilem z roboty odpalam kompa i tu nagle reset mysle -- normalna sprawa a tu patrze ze mi sie odpala biox recovery no to mu daje plyte i se skopiowal i wszystko gra, reset i znowu sie winda laduje i w polowie znow reset ale plyta juz nie wstala teraz tez mialem dylemat czy kupic ga czy asusa , wybralem ga i niewiem czy dobrze zrobilem :) zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 rzeczywiscie poczytaj o a64 bo teraz nawet plyty na sisie maja zablkowane taktowania pci itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na jednym forum przeklinają GB K8NS i mówią że tylko ASUS K8N-E DELUXE się liczy. Na pclabie i tu mówicie że tylko GB K8NS się liczy a przeklinacie ASUSa. Muszę się pytać ponieważ nie kupię bubla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 z tego co wiem to tweka jest najwiekszym tego typu forum w Polsce wieć kogo sie słuchać? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) bo do tej pory nie ma porządnej płyty na pci express na socket 754 , ale epox sli na 754 wypadł dobrze na ocworkbench.com , więc chyba tylko ta płyta bedzie godna polecenia na dzień dzisiejszy na pci express , ale narazie jest niedostepna w Polsce Edytowane 17 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Już byłem pewny na GB K8NS ale na rev 1.1, a niej już nigdzie nie można dostać. A co do rev 2.0 mam wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) zmienilem radiatorek na mojej k8ns iiiiii max stabilne htt to 350MHz-zwiekszanie napiecia na htt nic nie pomaga wiec to juz jest na 100% max(botowalne z biosu 327)wiec jak na ta plytke naprawde zajefajnie :)) Edytowane 17 Września 2005 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 ciągnąłeś clockgenem czy bootuje sie przy 350? Tak czy inaczej wyniczek spoko-trzaśnij spi to sie niedowairki zamkną,ze k8ns nie jest lepsze od msi i epoxa. Kurde szkoda,zę mam takiego proca-widać płytki mają potencjał i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Z tego co pamiętam dzidzion swój wynik HTT dla płyty ciągnie S3000+ z c&q stosując mnożnik x 7 w sumie osiągając taktowanie 2450MHz dla procka. Na prawo i lewo polecam Semprona 3000+ jako podstawową jednostkę do s754 właśnie ze względu na odblokowany mnożnik :wink: W tym przypadku jeżeli płyta osiąga takie htt nikt tego nie neguje aczkolwiek jest to wynik pojedynczego egzemplarza i na tej podstawie nie należy uogólnać. Tym niemniej można powiedzieć brawo dzidzion :wink: i walcz o lepszy wynik w spi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 molby którys z uzytkowników tego gigabyte podać wartosci odczytu i zaspisu z everesta w połączeni z sempronem wykreconym na ok 2500 mhz ( i ustawienia ramu) , ponieważ zastanawiam sie nad przesiadka na s 754 i chciałe się zorientować o ile wydajniejsza jest ta platforma od socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 odczyt cos kolo 3100 zapis 1171 system stoi caly dzien w tle odpalona kupa rzeczy i gra ramy 213mhz 3-3-3-9 co ma odczyt i zapis do wydajnosci procka to nie mam pojecia....ale prosze bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Ja podam z 2200MHz: Odczyt: 3297 Zapis: 1400 Czas oczekiwania 43.5ns Pamiec chodzi tak: 220MHz, Cas2, 3,3,8, 1T Edytowane 18 Września 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) wykrecony na 2682MHz pamięci na 244MHz 2,5 4 3 3 8 1T odczyt: 3748 MB/s zapis: 1636 MB/s czas dostepu: 39,8 ns :) B) :) Edytowane 18 Września 2005 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 proc 2.42 ramki 2.5 4 4 11 1t 242mhz odczyt: 3669 zapis:1598 czas dostępu : 43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 zaczynam podkrecanie na start 8x 230 (1840) synchro z ramem full stabilne 34 stopnie (box) bez zmiany napiecia Aida : zapis 3497 odczyt 1196 Prime 0 blegow 5h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 wykrecony na 2682MHz pamięci na 244MHz 2,5 4 3 3 8 1T odczyt: 3748 MB/s zapis: 1636 MB/s czas dostepu: 39,8 ns :) B) :) 1655101[/snapback] To ten poprzedni Semp 3000+ czy jakiś nowy nabytek (S64 3000+?), no w każdym razie piękna sztuka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 zaczynam podkrecanie na start 8x 230 (1840) synchro z ramem full stabilne 34 stopnie (box) bez zmiany napiecia Aida : zapis 3497 odczyt 1196 Prime 0 blegow 5h 1655389[/snapback] zacznij podkręcać w okolicach 2.4 i w góre a nie startujesz od tak śmiesznych wartości- w takim epie to 2 tyg będziesz kręcił-a na szybko to spi16m wystarczy. Dopiero jak nie przejdzie to mozna sie bawić z obniżaniem testowaniem w prime itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...