lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 zacznij podkręcać w okolicach 2.4 i w góre a nie startujesz od tak śmiesznych wartości- w takim epie to 2 tyg będziesz kręcił-a na szybko to spi16m wystarczy. Dopiero jak nie przejdzie to mozna sie bawić z obniżaniem testowaniem w prime itp 1655438[/snapback] zaczynam od malych bo w ciagu ostatniego tygodnia spalilem 2 plyty ;/ ( posiedz w domu przez 2 tygodnie jak pada bez kompa to sie dowiesz oco mi chodzi) i kolejna sprawa nie lubie piszczenia elementow co w gigabyte jest normalna sprawa wszystkie plyty tej firmy poprostu piszcza :/ kolejna sprawa niewiem jak podkrecac nigdy niebawilem sie dzielnikami zawsze mialem synchro i zawsze mialem plynna regulacje ramu a tu takiej niema nowy sprzet trza wygrzac a nie walic odrazu na maxa bo potem dzieja sie cuda , pozatym wydajnosc systemu i tak jest duzo wieksza niz na atlonie xp wiec narazie nie szaleje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A dlaczego ten GB ma tylko 3 wyjścia audio, a inne płyty mają po ok 6. O co w tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A dlaczego ten GB ma tylko 3 wyjścia audio, a inne płyty mają po ok 6. O co w tym chodzi? 1655587[/snapback] oto chodzi ze poczytaj specyfikacje plyty , smieszne pytania zadajesz ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Czytałem ale dalej nie wiem o co chodzi. Może mi to ktoś wytłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 masz 3 porty do wykozystania na wjazd mozesz tez zapodac sobie dodatkowego sledzia (surround kit) z kolejnymi portami ktore podlaczasz pod plyte-- niema go w zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 nowy wynik 2240 ( 8x 280) ram 224 th x3 stabilnie bez zmiany napiecia wiec narazie daje rade;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 rob to bardziej dynamicznie bo sie zestarzejesz....;p dawaj od razu 8x300 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 dokładnie zacznij od 8X300.A po 2 to nie wiem jak innym ale mi płyta nie piszczy-cewki maja sie dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Tomcat: Moze to piszczenie nie występuje przy rev 2.0 ? :> hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 czy w rev 2.0 nie wiem-zapytaj sie leborga-ja mam 1.1 i błoga cisza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 występuje tylko żeby usłyszeć trzeba mieć ciche chłodzenie , umnie minimalnie piszczało ,ale teraz to grafika piszczy , tylko kiedy jest bardzo dużo klatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 dokładnie zacznij od 8X300.A po 2 to nie wiem jak innym ale mi płyta nie piszczy-cewki maja sie dobrze :wink: 1655799[/snapback] to wez otwoz sobie bude i posluchal jak ladnie ci beda graly przy np prime ;] i niemow ze jest cisza bo to jest niemozliwe technicznie wieksze napiecie wieksza moc wieksze obciazenie a cweki maja to do siebie ze przy takich akcjach sobie piszcza , poprzedni ga 7n400 to piszczaj jak poj...... asus i abit juz mniej ale szlo sie dosluchac (wysoki denerwojacy dzwiek) a jak nie plyta to zasilacz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja mam rev. 1.0 i mi NIC niepiszczy... (mam cały czas otwarta obudowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 kolejna sprawa ze nie zmieniam napiecia i szukam max bez dodatkowago sztrumu :)) niewiem jak wam mi sie nie spieszy , jakbym myslal ja wy to zopodal bym odrazu max a co to da ? -- glupota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja mam rev. 1.0 i mi NIC niepiszczy... (mam cały czas otwarta obudowe) 1655873[/snapback] nieche mi sie wierzyc ze nic ci nie popiskuje a szczegolnie w testach gdy all pracuje na maxa , no albo niechesz slyszec a to juz inna sprawa jak nie piszczy nic to super ja sie osobiscie z taka plyta nie spotkalem choc na codzien skladam kompy w robocie i czasami specialnie nasluciach!e :PPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Ja tam jechałem od 250 i +5 Na standardowym napieciu doszedłem do 305 a przy 310 już był zwis ;] EDIT: NIC niesłysze jeszcze teraz specjalnie nasłuchiwałem i ani jednego pisku... słychać tylko szum wentylatora i HDD :D EDIT 2: A ma ktoś rev. 1.0? Edytowane 18 Września 2005 przez zow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja mam rev 1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja mam rev 1.0 1655913[/snapback] A jakie masz max htt? Bo u mnie to na 325 super pi 32M liczyło a w prime 95 to po 2min błąd :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Ja tam jechałem od 250 i +5 Na standardowym napieciu doszedłem do 305 a przy 310 już był zwis ;] EDIT: NIC niesłysze jeszcze teraz specjalnie nasłuchiwałem i ani jednego pisku... słychać tylko szum wentylatora i HDD :D EDIT 2: A ma ktoś rev. 1.0? 1655888[/snapback] rozumie ze przy 300 w pelni stabilny byl proc ( super pi , prime itp) fajny wynik ja mam rev 2.0 nastepna plyte zamowie z rev 1 zobaczymy roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A jakie masz max htt? Bo u mnie to na 325 super pi 32M liczyło a w prime 95 to po 2min błąd :/ 1655921[/snapback] 325mhz max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A opłaca mi się aktualizować bios do f16? bo mam czasami problem z timingami, niekiedy jak się bawie to przy następnym uruchomieniu kompa mam czasami ustawione na auto... a jak zapuszcze memtesta i potem ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa to mi takie timingi ustawia że komp nawet się nieORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>... i wtedy zworka do ręki i CLR_CMOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 nie wiem czy coś ci pomoże ja nigdy nie mam takich problemów że mi restartuje timingi , umnie najlepiej się sprawuje f13 najlepszy do oc i najstabilniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No ja mam f12 i tam nienarzekam htt320 jak narazie i tam timingi mi się same niezmienią chyba że memtesta zapuszcze... A jak kupiłem płyte był bios f9 to nawet proca nieszło podkręcić bo jak ustawiłem tam se jakieś htt powiedzmy 250 zapisywałem i wychodziłem z biosu to i tak jak komp się resetował i na defaultowych ustawieniach się ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja mam f16 na wjazd z f15 zaraz po zakupie nie widze roznicy miedzy f15 no ale wczesniej nie sprawdzalem podkrecania wiec nie moge powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A tam wale to... niezmieniam narazie dopiero jak zacznie mi się coś walić to zmienie na nowszy... A jeszcze jakby pądu brakło akurat w czasie aktualizacji :lol: :lol: co u mnie się ostatnio często zdarza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 2400 8x300 szkoda ze ramy nie wytrzymuja i leca na mnozniku 12 czyli 200mhz :((( traci sie przezto duzo w wynikach pamieci :((( b. duzo wszystko na standardowym napieci super pi i prime narazie full stable pamieci stabilnie chodza do 230 potem padaka odrazu wywala error w super pi i ucc + nie pomaga :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Lokee ja mam takie małe pytanie czy komp startuje ci normalnie na twoim zasilaczu bo mam identyczny i gdy dam mu wiecej nic 275 to monitor zapala sie 2 razy dluzej :S Co moze byc tego powodem ? POmocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Lokee ja mam takie małe pytanie czy komp startuje ci normalnie na twoim zasilaczu bo mam identyczny i gdy dam mu wiecej nic 275 to monitor zapala sie 2 razy dluzej :S Co moze byc tego powodem ? POmocy. 1656044[/snapback] popiskuje rytmicznie przy wiekszym obciazemniu ale startuje odrazu moj lcd zaraz po sygnale dzwiekowym jest jasny i jets post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja bym stawial ze ramy ci klekaja bo widze ze masz ladna mieszanke pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Czyli to przez ramy niechce szybko wstawać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...