theboo Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Działać to będą na pewno, tylko może będziesz musiał zapodać command rate na 2T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Qmpel ma 2 kości TwinMos. Działają jak narazie bezproblemowo na 200MHz (realnie 400MHz). Nie wiem jak jest po podkręceniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja mam 2x512 twinmos swustronee i o command rate t1 musialem niestety zapomniec (jak chce sie miec predkosc 400) stabilnie dzialaly na 333 na 1T a wyzej to restarty itp. Takze 2T moim zdaniem to podstawa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tamte też są dwustronne, ale z tego co wiem jest 1T. Jeszcze się dowiem, ale jak już było pisane zależy to od procka i w każdym przypadku może być inaczej :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 mam maly problemz ta plyta, mysle nawet, ze nie tylko ja ;], czasami gdy wlaczam kompa, nie chce sie bootowac tzn zatrzymuje sie na samym poczatku, nie wykrywa dysku, moge wejsc do biosa, takze sie nie zawiesza, aby to naprawic musze wyjac kabel zasilajacy od kompa i wlozyc z powrotem ;), moze jest na to lepsze wyjscie ? jakis nowy bios ?? mam wersje F15 btw jaki jest najlpeszy i najstabilniejszy bios do oc F5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shegi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 mam maly problemz ta plyta, mysle nawet, ze nie tylko ja ;], czasami gdy wlaczam kompa, nie chce sie bootowac tzn zatrzymuje sie na samym poczatku, nie wykrywa dysku, moge wejsc do biosa, takze sie nie zawiesza, aby to naprawic musze wyjac kabel zasilajacy od kompa i wlozyc z powrotem ;), moze jest na to lepsze wyjscie ? jakis nowy bios ?? mam wersje F15 btw jaki jest najlpeszy i najstabilniejszy bios do oc F5 ? a masz podkrecony sprzet? ja tez tak mialem, ale juz mu przeszlo. Polegalo to na tym ze ustawial pamieci na domyslnych ustawieniach (co przy 250mhz powodowalo zwiecehe). za kazdym razem musialem wchodzic do biosu i ustawiac to recznie, albo wyjac kabel. Teraz mu przeszlo (moze sie wygrzal ??) i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mam tak samo czasem. Nieraz muszę robić CMOS JUMPERA, albo szybko wejść do biou i dać standardowe ustawienia :/. Dzieje się tak najcześciej jak coś przy kompie w środku grzebię. Bios F17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Problem z różnymi numeracjami biosu polega na tym, że przy flashowaniu trzeba zaznaczyć funkcję Clear DMI Data Pool, jeśli tego nie robicie programy typu Everest będą pokazywały również dane zczytane z DMI czyli poprzednie bios. Również niektóre funkcje dotyczące DMI, a poprawiane w nowszych wersjach nie działają z uwagi na to, iż są zapisane stare informacje. ok, tylko czy to ma jakis wplyw na stabilnosc i o/c ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmichalak Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Ja mam 2x512 twinmos swustronee i o command rate t1 musialem niestety zapomniec (jak chce sie miec predkosc 400) stabilnie dzialaly na 333 na 1T a wyzej to restarty itp. Takze 2T moim zdaniem to podstawa ... to nie do konca tak jest. sam ostatnio to przerabialem z 3 kosciami : przesiadlem sie z 1x512 twinmosa double na 2x512 corsair value selected(na kosciach corsair) i teraz mam je na ustawieniach 400Mhz 2-3-2-5 1T czyli niezle. strasznie slabo wyglada START bo trzeba bylo w moim przypadku wlozyc jedna kosc, ustawic w biosie 333 mnoznikiem dla kosci, dorzucic druga i albo komp wstawal albo goto START. jezeli chodzi o krecenie to mozna probowac samym fsb ale watpie zeby plyta pociagnela cos wiecej przy obsadzonych wiecej niz jednym banku kosci. pozdrawiam mmichalak Edytowane 2 Stycznia 2006 przez mmichalak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Nieraz muszę robić CMOS JUMPERA :blink: :blink: :blink: A jak to się robi ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 CLR_CMOS (Clear CMOS) You may clear the CMOS data to its default values by this jumper. To clear CMOS, temporarily short 1-2 pin. Default doesn't include the "Shunter" to prevent from improper use this jumper. Open: Normal Short: Clear CMOS. TAK! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 mam maly problemz ta plyta, mysle nawet, ze nie tylko ja ;], czasami gdy wlaczam kompa, nie chce sie bootowac tzn zatrzymuje sie na samym poczatku, nie wykrywa dysku, moge wejsc do biosa, takze sie nie zawiesza, aby to naprawic musze wyjac kabel zasilajacy od kompa i wlozyc z powrotem ;), moze jest na to lepsze wyjscie ? jakis nowy bios ?? mam wersje F15 btw jaki jest najlpeszy i najstabilniejszy bios do oc F5 ? Niestety też tak czasami mam, pomogło zmniejszenie HT do 300, u mnie dzieje się tak tylko jak komp jest zimny:| Jak się rozgrzeje to mogę mu dać Ht sporo wyższe i komp jest prime stable ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mam tak samo czasem. Nieraz muszę robić CMOS JUMPERA, albo szybko wejść do biou i dać standardowe ustawienia :/. Dzieje się tak najcześciej jak coś przy kompie w środku grzebię. Bios F17. Identycznie jak ja tylko ja jade na F18. Swoją drogą to niemoge sie doczekac F19 ale cos dlugo sie nie pojawia. Obiecuja i obiecują, ale czekam wytrwale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 CLR_CMOS (Clear CMOS) You may clear the CMOS data to its default values by this jumper. To clear CMOS, temporarily short 1-2 pin. Default doesn't include the "Shunter" to prevent from improper use this jumper. Open: Normal Short: Clear CMOS. TAK! :/ Ja dobrze wiem jak sie robi Clear CMOS-a za pomoca jumpera ale ty w swoim poprzednim poscie napisales niezla glupote ;) Robi sie clear cmos za pomoca jumpera a nie cmos jumpera :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Łapiesz mnie za słówka, kiedy i tak wszyscy wiedzą o co chodzi, a tak powstają kolejne OT :/. Dosyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 po swiatecznej przerwie wracam i widze, ze sporo stron naklepaliscie :) a pzoa tym, na nieszczescie, ze kolejny k8ns padl w analogiczny sposob jak moj :mur: bylem w serwisie, ale ofkoz mobo nie wrocila od producenta, toz krew zalewa :/ poza tym dowiedzialem sie, ze moge dostac plyte poserwisowa, ktora juz kiedys byla naprawiana, bo producent nie ma obowiazku przyslac nowej plyty. troche mnie to zlosci, bo moze dostac sie jakas padaka, co to niby dzialac bedzie, ale niekoniecznie tak jak trzeba :/ czy mam prawo domagac sie nowej sztuki, czy tez nie bardzo. w warunkach gwarancji pisze, ze moge po minimum 3 czy 4 (nie pamietam) naprawach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 a ja mam takie pytanie czy "wysypujace sie" Super Pi mozna olac? MemTest 1.65 dosowy full stable 3 przebiegi, pewnie byloby wiecej ale nie chce mi sie czekac SP2k4 - full stable prawie 2h, ale planuje dluzsza sesje Super Pi max 8mb stable, 16 i 32 wywala sie niestety na dosc malych ustawieniach i teraz nie wiem czy zjechac do poziomu az bedzie pelny przebieg w super pi czy olac dodam, ze zarowno w windowsie jak i w grach komp super stabilny i wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) jak sp2004 idzie spoko to chyba mozna olaz spi. natomiast memetest nic ci nie powie o stabilnosci pamieci, zrob Gold memory. Edytowane 4 Stycznia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 no dobra biore sie za gold memory, nigdy nie sprawdzalem bo kilka osob polecalo memtesta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Mem test pokaze blendy dopiero jak pamieci beda kolosalnie sypac bledami. U mnie mem testa przechodzi na ustawieniach przy ktorych winda sie nie laduje nawet. Gold natomiast pokazuje nawet malutkie przeklamanai bardzo dokladnie, czasami w gold sype bledami a sp2004 idzie super... rozne sa wyznaczniki stabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 gold przeszedl bez problemow co mnie bardzo cieszy, co do super pi problem rozwiazany :D wystarczylo wylaczyc Top Perfomance (zawsze uwazalem, ze to gow.... nie opcja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 gold przeszedl bez problemow co mnie bardzo cieszy, co do super pi problem rozwiazany :D wystarczylo wylaczyc Top Perfomance (zawsze uwazalem, ze to gow.... nie opcja) goldmem jest zaje.. lespzy od memtesta ! jest mzoe juz jakas wersja pod winde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 gold przeszedl bez problemow co mnie bardzo cieszy, co do super pi problem rozwiazany :D wystarczylo wylaczyc Top Perfomance (zawsze uwazalem, ze to gow.... nie opcja) a skąd wiesz, czy Top Performance jest wyłączony? Ja też kiedyś to włączyłem, ale niebardzo sie orientuje jak to wyłączyć (poza przywróceniem ustawień domyślnych, co też uczyniłem, ale niewiem jak to sprawdzić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 jak Top Perfomance ustawie na Enable SuperPI sie wysypuje, po zmianie na disable SuperPi przechodzi, jak dla mnie swiadczy o tym, ze ta opcja daje wiecej problemow niz zysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a czy w ogole ktos sprawdzal, czy TP daje jakikolwiek zwiekszenei wydajnosci ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ma ktos moze k8ns pro na s.754, warto to to cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ma ktos moze k8ns pro na s.754, warto to to cos?teoretycznie mam k8nsnxp...jest to ciut bogatsza wersja pro [ma dodatkowo moduł dps-dual power system] nie powiem Ci czy warto kupywac tą płytke, gdyż moja zmarla po godzinie użytkowania, i jak narazie czekam az wroci z serwisu :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czyli potwierdza sie,zę te droższe wersje to raczej lipa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) czyli potwierdza sie,zę te droższe wersje to raczej lipa :wink: w serwisie okazalo sie ze producent za mojego padnietego k8ns rev. 2 daje wersje pro... w sumei drozsza wersja i wogole, ale po ciuj mi tyle tych kabelkow :lol: a tak na powaznei to ciekaw jestem czy to jest lepsza plyta (czy chociaz nie gorsza niz non pro) czy tylko bajerow dodali a plyta padaka... a widze w specyfikacji ze dual bios jest i jeszcze kilak dupereli... tylko ciekawe jak z oc:) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Mazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) w serwisie okazalo sie ze producent za mojego padnietego k8ns rev. 2 daje wersje pro... w sumei drozsza wersja i wogole, ale po ciuj mi tyle tych kabelkow :lol: a tak na powaznei to ciekaw jestem czy to jest lepsza plyta (czy chociaz nie gorsza niz non pro) czy tylko bajerow dodali a plyta padaka... ta plyta to po prostu rev 1.0 z dodatkowymi RAIDAMI ATA I SATA , i rozne takie [ciach!]ły :wink: ja bym sie cieszyl z tego co wraca z serwisu :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...