Gość matt1401 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 sa takie czujniki ja mialem takie cos w starym solteku taki czujnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A jeszcze mam pytanko co do zakladki otwierajcej sie podczas nacisniecia Crtl+F1, co oznaczaja te zmnianu AGP Apeature Size AGP Fast Wnite, Clock Spread Spectum, Cpu Thermal Throttling, 1T/2T DRAM Timing ?? czy zmiana ktorys utawien podniesie oc procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 siemanko moze mi ktos powiedziec jaki katalog z cd dolaczonego do plyty mam zgrac na dyskietke zeby odpalic dysk sata i zainstalowac na nim system pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ja wam napisze cos co zaóważyłem juz dawno, ale jakos nie bywałem ostatnio na forum . Więc podkręciłem standardowo pamięc 133, ht x3, fsb 335 no i płyta nie wstaje. Więc wyjmuje bateryjke czekam chwile i ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa. Moim oczom ukazuje sie ekran że proc dalej skręcony. Wchodzi do windy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m everesta a tam jak byk stoii że mam 2345mhz :blink: . No to restarcik i ustawiam w biosie 340. nie wstaje , a po wyciagnięciu bateryjki mam standard 200. Po jakims tygodniu znów ustawiłem 335 i komp nie wstaje , czyścimy bios ale znów po wyciagnięciu bateryjki miałem te same ustawienia i komp wstawał. Nie wiem czym to jest spowodowane ale gdy zaóważycie cos takiego u siebie to się nie przestraszcie. Podobną sytuacje miałem tydzien temu na jakiejś MSI na socket A. Kumpel chciał skręcic bartona no i ustawił fsb 200 i płyta nie wstała. Wyjmujemy baterie nic nie pomagalo. Więc płyta poszła na gwarancji. Wraca, znajomy odbiera kompa ze skepu i mówi mi ze gość w sklepie chyba się pomylił bo mu wsadził 3200. A okazało sie że płyte w servisie MSI naprawili ale bios nadal miał te same ustawienia co wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 k8ns moze obslugiwac do 317 bodajrze a pozniej wraca do normalnych ustawień;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 k8ns moze obslugiwac do 317 bodajrze a pozniej wraca do normalnych ustawień;] Dokładnie 327 ;) sam teraz na takim htt jade B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 na jakim procku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Kurcze , płytka z podpisu za żadne skarby świata nie chce wystartowac po railmodzie...Narazie więc go wywaliłem , walka przenosi sie na przyszły weekend ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 cześć sorki , że tu ale za bardzo nie wiem gdzie :-P . Ułamało mi się mocowanie ramu to górne tzn wszystko gra pamięc da się włożyć tą klamerkę da się tam umiejscowić , ale nie stanowi juz jedności z płytą. Zamierzam płytkę kiedyś sprzedac i stąd pytanie czy gwarancja jest ciągle ważna(nie chce komuś zrobić świństwa_) ? Zepsuje się coś innego lub płyta padnie to czy na podstawie tego ułamanego uszkodzenia ram moga nie przyjąc mi płyty na gwarancję ? Dziekuje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 cześć sorki , że tu ale za bardzo nie wiem gdzie :-P . Ułamało mi się mocowanie ramu to górne tzn wszystko gra pamięc da się włożyć tą klamerkę da się tam umiejscowić , ale nie stanowi juz jedności z płytą. Zamierzam płytkę kiedyś sprzedac i stąd pytanie czy gwarancja jest ciągle ważna(nie chce komuś zrobić świństwa_) ? Zepsuje się coś innego lub płyta padnie to czy na podstawie tego ułamanego uszkodzenia ram moga nie przyjąc mi płyty na gwarancję ? Dziekuje pozdrawiamzawsze jest to jakies uszkodzenie mechaniczne wiec moze byc ciezko ale z serwisami roznie bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 na jakim procku?? Wszytko masz w sygnaturce. Oczywiście od świeta idzie więcej dochodze do htt=340 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) szukam vmoda do tej płyty głownej Gigabite K8NS v2.0 poniewaz mi proc v-1.55 to troche za mało ktos ma taki vmod? czy ta rady zapisac w biosie powyzej fsb=327?? bo u mnie jak podaje 329 to przywraca powrotem na def i nie chcem ustawic w windowsie bo mnie to denerwuje kilka razy bo właczanie xp i recznie musze ustawic fsb :angry: aha i hynixy d43 ddr400 u mnie GRYZA z kingmaxami ddr466 przy pracy 1T na 200mhz (bez kingmaxy, hynix dobrze pracuja na 200mhz przy 3-3-3-8) obecnie pracuje na 2T przy 166mhz (2.5-3-3-8) Edytowane 7 Marca 2006 przez Curly18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) A jeszcze mam pytanko co do zakladki otwierajcej sie podczas nacisniecia Crtl+F1, co oznaczaja te zmnianu AGP Apeature Size AGP Fast Wnite, Clock Spread Spectum, Cpu Thermal Throttling, 1T/2T DRAM Timing ?? czy zmiana ktorys utawien podniesie oc procesora? Dobra jestem dude, wciskam ctrl + f1 i gdzie sie otwiera ta nowa zakladka, bo nic nie widze ? : D k8ns moze obslugiwac do 317 bodajrze a pozniej wraca do normalnych ustawień;] Dokładnie 327 ;) sam teraz na takim htt jade B) No wlasnie jak to w koncu jest z tym htt ? Widzialem u kogos w sigu ~350. edit Jak chce podkrecic na np. 8x300 to dac mnoznik x2,5 czy x3, w pierwszym przypadku bedzie htl 1500 a w drugim 1800, czy to 1800 to nie bedzie za duzo, bo chyba trzeba trzymac sie granicy 1600 ? Czytalem tez z poprzednich postach, ze niektore mnozniki nie dzialaja, wiec jak to jest ? Edytowane 7 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Kurcze , płytka z podpisu za żadne skarby świata nie chce wystartowac po railmodzie...Narazie więc go wywaliłem , walka przenosi sie na przyszły weekend ;)Moze pogadaj z Misiu15go .. on ostanio zrobił rail'a i mu działa bardzo fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Jak chce podkrecic na np. 8x300 to dac mnoznik x2,5 czy x3, w pierwszym przypadku bedzie htl 1500 a w drugim 1800, czy to 1800 to nie bedzie za duzo, bo chyba trzeba trzymac sie granicy 1600 ? Czytalem tez z poprzednich postach, ze niektore mnozniki nie dzialaja, wiec jak to jest ? jak masz 300x8 i ht x3 to masz 3x300 czyli 900, kumasz? ps- czy ktos zna odpowiedz z mojego wczesniejszego posta odnosnioe sterownikow do sata z plyty cd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 jak masz 300x8 i ht x3 to masz 3x300 czyli 900, kumasz? ps- czy ktos zna odpowiedz z mojego wczesniejszego posta odnosnioe sterownikow do sata z plyty cd ? No racja, cos mi sie pomylilo, ze to ht sie jeszcze x2 mnozy. ;] Czyli jak mam teraz 900 to nie jest to za duzo, jaka jest tolerancja, o ile max mozna przekroczyc defaultowe ht a ile moze byc ponizej ? Co do tego ctrl+f1 to juz odkrylem : D , w sumie nic ciekawego tam nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) jakie macie obawy jak wam się płyta kończy? tzn ja mam freezy zamiera mi wszystko. niezależnie od temp chipsetu i jego napięcia płyta kończy mi się koło htt 333 czy mam rozumiec ze ten 1000 htt to juz za dużo dla tej płyty może byc? ath ja lece od października na htt 3x325 sporo userów podobnie więc tym swoim 900 się nie przejmuj Edytowane 8 Marca 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 jakie macie obawy jak wam się płyta kończy? tzn ja mam freezy zamiera mi wszystko. niezależnie od temp chipsetu i jego napięcia płyta kończy mi się koło htt 333 czy mam rozumiec ze ten 1000 htt to juz za dużo dla tej płyty może byc? ath ja lece od października na htt 3x325 sporo userów podobnie więc tym swoim 900 się nie przejmuj A nie mozna dac mnoznika x2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) na płytach opartych na chipsecie nf3 nie mozna ponizej x3 hre hre mozna , ale nie działa czy u was za wysokie htt to freeze czy macie jakies inne objawy? oprócz dfi zapomniałem Edytowane 8 Marca 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Phi to lipa, nie wiem po co mnozniki x1 i x2 sa w biosie wogole. ;] To widocznie plyta juz wymieka przy takim ht, na dfi lp ktos tam mial nawet htt 380, czyli ~1140 ht. Aha no wszystko jasne, na dfi jest mnoznik x 2,5... ;] Szkoda, ze nie maz zadnego modded biosa do k8ns z opcja x2,5. Edytowane 8 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 no co wy gadacie HTT1000 za duzo? u mnie konczy sie na 1250 ;) szkoda ze proc wymieka po wyzej 316x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 na płytach opartych na chipsecie nf3 nie mozna ponizej x3 hre hre mozna , ale nie działa czy u was za wysokie htt to freeze czy macie jakies inne objawy? oprócz dfi zapomniałemHeheh no ja to przy htt 362 jakos przeszedłem superpi ... a objawy za duzego htt to najnormalniejsze zwiechy ... co tu mozna duzo filozofowac. Czyli u mnie giguś wytrzymał ht 1086 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Dobra a jak to z tymi dzielnikami jest ? Ustawiam, ze w biosie pokazuje mi taktowanie ramu na 420mhz a w windzie jest 404mhz... posiadam najnowszy bios. edit Jakiego smartguardiana uzywacie, bo ja jakiegos zassalem, ale wygaduje straszne brednie... Edytowane 8 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Wszytko masz w sygnaturce. Oczywiście od świeta idzie więcej dochodze do htt=340 B)nie chodzi Ci procek na nizszych napieciach? moj na takich taktach (2290) chodzi sobie na 1.25V - sproboj obnizyc jesli jeszcze tego nie robiles ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Moze pogadaj z Misiu15go .. on ostanio zrobił rail'a i mu działa bardzo fajnie.On ma k8ns. Z netu sie dowiedziałem że u mnie troszke inaczej robi sie tego raila, wychodzi na to że przylutowałem kabel do złej nóżki kondzioła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) nie chodzi Ci procek na nizszych napieciach? moj na takich taktach (2290) chodzi sobie na 1.25V - sproboj obnizyc jesli jeszcze tego nie robiles ;) Raczej nie będe próbował :P Kiedyś po Clerar Comos i oc procka nie zwiększylem napięcia i się dziwlem czemu mam resery :lol2: Ty też masz 2500+? Edytowane 9 Marca 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Dobra a jak to z tymi dzielnikami jest ? Ustawiam, ze w biosie pokazuje mi taktowanie ramu na 420mhz a w windzie jest 404mhz... posiadam najnowszy bios. edit Jakiego smartguardiana uzywacie, bo ja jakiegos zassalem, ale wygaduje straszne brednie... u mnie tez tak bylo na poczatku a smartguardian jest na 100% dobrze dobrany do czujnika czasem ma dobry odczyt a czasem np na 5V wskaze 2.96V :/ no i chyba temperatury cpu i system sa na odwrot co do dzielnikow najlepiej samemu sobie to liczyc bo w biosie zawsze inaczej wychodzi Edytowane 9 Marca 2006 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 witam. Mam ta plyte(K8NS) od 2 dni... i juz problem z dyskami Sata. mianowcie zainstalwoalem system na tym lepszym , nowszym dysku(Maxtro 250gb 16mb - mialem nieziemiskie problemy zeby zaisntalowac winde na nim) i juz sa klopoty sami zobaczcie na scenie ... Partitin magic , ghost2005 i inne dyskowe programy go nie widza i nie ma wogole foramtu(fat czy ntfs) Co zrobic ? jak to naprawic Moze tymi Raidami sie bawic ??? po wcisnieciu f10 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 On ma k8ns. Z netu sie dowiedziałem że u mnie troszke inaczej robi sie tego raila, wychodzi na to że przylutowałem kabel do złej nóżki kondzioła :lol:Wow ... no to sie ciesz ze sobie czegos przypadkiem nie spaliles. Moglo sie to skonczyc nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Wow ... no to sie ciesz ze sobie czegos przypadkiem nie spaliles. Moglo sie to skonczyc nieciekawie.Głupi ma zawsze szczescie ;] Płytka była juz na serwisie 2 razy wiec chyba jej sie to znudziło i postanowiła jeszcze nie padac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...