Sajrus-World Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 ma ktos do sprzedania takowa mobo na gwar ?? pozdr ps i za ile mozna taka kupic -> oplaca sie Moge ci sprzedać moją z kompletem chłodzenia na chipset i mosfety odezwij się na gg 4072407 zawsze niewidoczny!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 postawiłem kompa przed oknem (na dworzu jest około 16-20C) i zapusciłem na maxa czyli wlasnie 345 Mhz i przeszedł superpi ale... co jakis czas resetuje komp :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Ja czekam na Zlmanika i na radiatorki na mosfety :D Kiedy paczka domnie dotrze dm skrina z moich wyczynów. Jak narazie max 307 MHz :mur: Edytowane 15 Czerwca 2006 przez dewastator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja czekam na Zlmanika i na radiatorki na mosfety :D Kiedy paczka domnie dotrze dm skrina z moich wyczynów. Jak narazie max 307 MHz :mur: bo masz 2 x pamięci dwustronne (chyba) ponieważ procesor jakoś nie wyrabia bo ma skopany kontroler, u mnie idą coś około 310 Mhz. jedyna rada to odłącz 512 mb i kręc dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Na takie pytanie szukaj odpowiedzi w dziale "sprzedam" a o ceny to chyba sa sklepy internetowe i allegro prawda? Jesli znajdziesz za 150zl rev. 1,0 to sie oplaca. Rev. 2 malo kto ci poleci, chociaz ja jestem z niej zadowolony :) na allegro można taniej wyrwać, rev 2 chodzą po 110zł więc możę rev 1,x będzie ok 130zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 po czym mozna rozpoznac rev 1,1 i rev 2? wlasnie kupilem taka plytke: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=109985803 zalezy mi tylko zeby byla stabilna, ale z ciekawosci zadalem to pytanie plyta bedzie miala na pokladzie s64 2600+ @ 2400 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Skoro gwara jest ud lutego 2006, to to jest 2.0. Poznasz poza tym po maksymalnym Vcore i np. naklejce na pudełku. Edytowane 16 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) acha rozumiem... a powiedzcie duza jest roznica wydajnosci miedzy 2600+ a 2500? czy 2600 wersja oem z coolerem i 9msc gwary za 200zl z przesylka to dobra cena? wiem ze 2500 ma 256cache a 2600 tylko 128 Edytowane 16 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 płyta to rev 2,0, na zdjęciu widać i dodatkowo ma gwarę od lutego 06. W temacie o sempkach na ostatnich stronach jest fajne porówanie sempka 2,6+ z 2,8+ i pewnie to troche pomoże Ci w dokonaniu decyzji. Ja nie brałbym 2,5+ bo ma za mały mnożnik i ciężko się go kręci ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 juz kupilem s64 2600+ od tego uzytkownika -> proc ten z siga http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=109256 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 po czym mozna rozpoznac rev 1,1 i rev 2? Poznać można jeszcze po napisie na płycie, którego na zdjęciu nie widać i chyba jeszcze po trzech dużych cewkach niedaleko socketu (jest jeszcze jedna miejsza czyli w sumie 4 a na zdjęciu są 2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 kosc biosu jest tez inaczej umiejscowiona, rev 1.1 ma dodatkowo wejscia irda itd pod zlaczami pci, sys fan jest nizej, obok wtyczki atx jest pomaranczowa dioda, zworka do resetowania biosu jest w uzo lepszym miejscu, roznic jest naprawde sporo, najlatwqiej rozpoznac po ilosci cewek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) obok wtyczki atx jest pomaranczowa dioda /quote] jak wyglada dioda? bo u mnie nic nie widac ;/ Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Curly18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Zwykła dioda świeci się na pomarańczowo u ciebie nie widać bo masz rev 2.0 Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Ponawiam pytanko . "Moze rozwiązał ktos problem dotyczący długiego uruchamiania sie systemu na dyskach sata po zainstalowaniu nvide sv??". A moze tylko ja mam takie jaja :(. Uzywan najnowszych do nf3 sterow i dziwna sprawa jest . Jak tylko zainstaluje nvidia sv to mi sie podczas wczytywania windy pokazuje ledwo co widoczny napis windows xp professional i powinien leciec pasek z gora 4 razy natomiast on wogole nie leci , dysk nic nie robi po jakis 15 sekundach laskawie rozjasnia sie napis winxp prof i leci pasek z 4 razy i pojawia sie winda . Niby to nie przeszkadza tak bardzo ale jak mialem zainstalowanego x64 to takich jaj nie mialem. Juz robilem formaty i od nowa sys stawialem ale dalej to samo . Jak odlacze dysk sata to wszystko gra i buczy jak tylko go podepne to zaczyna myslec :(. Prosze o pomoc. Wiem ze pomaga odinstalowanie sv ide ale mam wrazenie ze wowczas dyski chodza wolniej. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ponawiam pytanko . "Moze rozwiązał ktos problem dotyczący długiego uruchamiania sie systemu na dyskach sata po zainstalowaniu nvide sv??". A moze tylko ja mam takie jaja :(. Ja też mam Samsunga SATA II i nie obserwuję takich objawów - używam sterów 5.11. Może spróbuj wymusić na dysku pracę w SATA I (zworka) i zobacz, czy coś się zmieniło. Zworkologię masz np. TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Akurat ustawiony mam na sataI bo plyta poprostu nie obsluguje sata 2 tak samo jak k8ns. Tylko ze ja mam oprócz dysku sata jeszcze 2 x dyski ide wiec moze dlatego :(. Ale jak je odłączam to dalej jest tak samo. Stery tez mam 5.11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 teraz bede wysylal mojego 9700 na gware to wlozylem starego sis-a 300 i komp nawet sie niewlaczyl!!! wyciagam karte ze slotu a on zaczyna sie wlanczac - zonk. przestawilem agp na 4 i dalej to samo. to mobo ma jakis problem ze starymi grafami?? karty na pci niemam a przekladac 9550 z 2 kompa mi sie niechce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 teraz bede wysylal mojego 9700 na gware to wlozylem starego sis-a 300 i komp nawet sie niewlaczyl!!! wyciagam karte ze slotu a on zaczyna sie wlanczac - zonk. przestawilem agp na 4 i dalej to samo. to mobo ma jakis problem ze starymi grafami?? karty na pci niemam a przekladac 9550 z 2 kompa mi sie niechce u mnie natomiast sis 6326 8mb pci latał ślicznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 no ale ty masz na pci ja na agp x4. i blad teraz karte trzymalem w reku i to 305 nie 300 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Sis 300 o ile mnie pamiec nie zawodzi to jest zgodna z agp x2 maks wiec ciesz sie ze nie uszkodziłes płyty. Skoro masz złacze agpx8 to jak mozna w nie zamontowac grafe z agpx2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 na abicie is7 dziala na agp x4 to dlaczego tu niedziala?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Czy mógłby ktoś polecić dobre pamięci pod tą mobo? Chodzi mi o 512MB, żeby dobrze się kręciły na niskim napięciu (nie myślę o super wynikach ale chciałbym chociaż 2-2-2-5 przy 200Mhz czego nie oferują moje obecne pamięci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 samsungi... ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 samsungi... ;) ? A mógłbym prosić o konkretny model? Chyba któraś rev. corsair xms był na kościach samsunga, ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jeśli pytasz o pamięci, to chyba nie jest odpowiedni topic do tego. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jeśli pytasz o pamięci, to chyba nie jest odpowiedni topic do tego. ;-) Wiem, ale chodziło, o to że do tej płyty głównej bo podobno z niektórymi ma problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 idz do testow 2x512 zobaczysz co jak smiga, i kupisz jakas memke 512 kosc biosu jest tez inaczej umiejscowiona, rev 1.1 ma dodatkowo wejscia irda itd pod zlaczami pci, sys fan jest nizej, obok wtyczki atx jest pomaranczowa dioda, zworka do resetowania biosu jest w uzo lepszym miejscu, roznic jest naprawde sporo, najlatwqiej rozpoznac po ilosci cewekmam diode obok wtyczki tzn ze mam rev 1,1?? fajnie by bylo kupilem ja za 130zl 3 mieseczna jest z 3letnia gwara full obx B) edit ale pod pci nie mam zadnych wejsc... a szkoda ;( ale chyba i tak niezle kupiona, co nie ;) ale skad te diody sie wziely Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) kupiłem dzisiaj miernik i mierzyłem napięcia zasilacza all default +12v IDDLE ok. 11,75V (zmienia srednio na 0,01V małymi skokami) STREES ok. 11,75V :blink: (tak jak wyżej) +5V IDDLE ok. 4,98V (rzadko sie ruszają skoki) STREES ok. 4,98V (tak jak wyżej więc to chyba normalka) +3,3V niesprawdzałem bo nie wiem gdzie to sprawdzić (to ten chyba pomarańczowy kabel na kabelku ATX) więc myśle ze podobnie jak na +5V all podkręcone (procek 2400 Mhz, płyta 340 Mhz HTT, karta grafiki max podkręcona) +12v IDDLE ok. 11,70V (zmienia srednio na 0,01V małymi skokami) STREES ok. 11,69V :blink: (tak jak wyżej) +5V IDDLE ok. 4,98V (rzadko sie ruszają skoki) STREES ok. 4,98V (tak jak wyżej więc to chyba normalka) +3,3V IDDLE - warto sprawdzić? pierwszy problem jest dlaczego przy powyżej 345 Mhz HTT często robi resety kompa co jakiś czas drugi problem czy ten zasilacz jest wystarczająco mocny? pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Curly18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 idz do testow 2x512 zobaczysz co jak smiga, i kupisz jakas memke 512 mam diode obok wtyczki tzn ze mam rev 1,1?? fajnie by bylo kupilem ja za 130zl 3 mieseczna jest z 3letnia gwara full obx B) edit ale pod pci nie mam zadnych wejsc... a szkoda ;( ale chyba i tak niezle kupiona, co nie ;) ale skad te diody sie wziely popatrz w lewym dolnym rogu mobo jest napisane malym drukiem rev plyty a dodatkowo poznasz czy jest to 1,x po ilości cewek, jak jest więcej niż 2 to masz starszą i lepszą wersję k8ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...