Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) rev 2,0 :( ale zobaczymy jak chodzi narazie dysku nie mam i zasily :P pozdr Edytowane 21 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 rev 2,0 :( ale zobaczyky jak codzi narazie dysku nie mam i zasily :P pozdr Przepraszam, że sie wtrącę. Ale czy nie mógłbyś następnym razem pisać pełnymi zdaniami i do tego po polsku, bo ciężko sie Twoje wypowiedzi czyta. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 rev 2,0 :( ale zobaczymy jak chodzi narazie dysku nie mam i zasily :P pozdr Wszystko zależy od twojego procka.Jesli dobrze sie kreci to podejzewam ze jestes w stani zrobic 2.6 Gh na tej MoBo.Mój niestety slabiotko sie kreci i max robi 318 HTT. i to jest koniec procka.Zeby pojsc wiecej potrzebuje wiecej papu, a rev.2.0 jest w stanie podac najwiecej 1.54 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 gdyby tak zadrutować socket na 1,55v na sempronie, mozna by było dać dużo większe napięcie na CPU na k8ns rev 2.o ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 gdyby tak zadrutować socket na 1,55v na sempronie, mozna by było dać dużo większe napięcie na CPU na k8ns rev 2.o ;) o jestem ciekawy ;) poproszę o przepis na vmod cpu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Sorry panowie, ale może ktoś wie kto sprzedaje tę płytkę? Obojętnie która rewizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Sorry panowie, ale może ktoś wie kto sprzedaje tę płytkę? Obojętnie która rewizja. Ja sprzedałem rev 1.1 max 358HTT za 180zł i przesiadłem się na to co w podpisie za 130zł nie zastanawiaj się tylko bierz MSI K8N NEO - zdecydowanie dużo lepsza płyta!! Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Wiem, ale niestety nie można jej nigdzie dostać (ściągam z Actiona na firmę), mogłem ją mieć od jednego użytkownika za 110 zł, ale nie daje oznak życia, płyta mi się podoba, bo ma duże możliwości i masę funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Wiem, ale niestety nie można jej nigdzie dostać (ściągam z Actiona na firmę), mogłem ją mieć od jednego użytkownika za 110 zł, ale nie daje oznak życia, płyta mi się podoba, bo ma duże możliwości i masę funkcji. Twoja kasa twój wybór, wiem że mnie wkurzała bo ciągłe zwisy miała, po o/c z biosu nie zawsze wstawała dopiero wyłączenie kompa i ponowne włączenie jej pomagało, ale ogólnie z K8NS byłem zadowolony :) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A co byście wzięli, K8NS Gigabyte, czy MSI K8N Neo-V 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) A co byście wzięli, K8NS Gigabyte, czy MSI K8N Neo-V 2.0 hmmm możesz jeszcze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Asus'a K8N, a odnośnie wersji Msi to jak coś to bierz V 1.0!! Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Jednak zdecyduję się na tego Gigabyte, ładnie się kręci i ma dość dobre wyposażenie, wziąłbym Neo Platinum, ale nigdzie nie mogę znaleźć. ASUS K8N odstawiam, bo niedawno składałem kompa na tej płycie u znajomego i same problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Jednak zdecyduję się na tego Gigabyte, ładnie się kręci i ma dość dobre wyposażenie, wziąłbym Neo Platinum, ale nigdzie nie mogę znaleźć. ASUS K8N odstawiam, bo niedawno składałem kompa na tej płycie u znajomego i same problemy. Jakie problemy bo ja wczoraj ją kupiłem i jestem ciekaw co to warte jest?? Słabo szukasz to jest właśnie moja mobo i od niej ją kupiłem http://www.allegro.pl/item111995755_msi_k8..._sata_s754.html Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Widziałem tę płytę, ale sprzedawca ma mało komentarzy, nie będę ryzykował! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Widziałem tę płytę, ale sprzedawca ma mało komentarzy, nie będę ryzykował! Hehe ja ją kupiłem mój kumpel od tego kolesia i obydwie działają, koniec OT. Twoja kasa twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Kolo ma 4 komentarze i nie będę ryzykował, zamówiłem już zestaw przez hurtownię, także wyjdzie mnie taniej niż normalnie w sklepie. K8NS 2.0 + Semp 2800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 a wystarczylo zajrzec do gieldy - ja akurat sprzedaje swojego K8NS rev. 1.0 (HTT 354MHz) - jesli ktos bylby chetny to na PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Panowie, dostałem właśnie Sempa 2800+ i K8NS 2.0 i mam problem. Komputer w ogóle się nie uruchamia. Mam założonego Pentagrama 80AlCu na procka, wszystko nowe. Zasilacz to Chieftec 360W Single Fan, pamięć Kingston 512 MB CL3, reszty nie będę opisywał. W ogóle zero reakcji ze strony kompa, tylko słychać pstryknięcie jak włączam zasilanie, próbowałem zmieniać sloty DDR, nie pomogło, próbowałem odłączyć ATX12, też nie pomogło, odłączyłem wszystko oprócz pamięci i procka, też nie ruszyło. Jeszcze w sobotę miałem Epoxa 8RDA+ i wszystko chodziło. Może ja coś źle robię, ale kompa nie mam od wczoraj, wszystko zamontowane na 100% dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Plyta skąd ? Z Allegro? Pamięć wcisnij bardzo mocno,gniazda na tych płytach są ciasne.ATX12V włącz na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Pamięć mocno? Ale z łatwością zaciskam je i wpinam, lekko wchodzą, nie trzeba się mocować. Płyta z ACTION, to samo procek. Dzisiaj dostałem. ATX12 włączyłem, ale też nic nie dało. Wziąłem do kumpla pamięć, on też ma K8NS to sprawdzimy jak u niego to chodzi. Płyta nie startowała w ogóle, więc to nie wina procesora, bez pamięci lub przy źle założonej płyta by nie wystartowała? Sprawdzałem piny dla Mobo Switch, próbowałem wielu wariantów, ale żaden nie pomagał. Spróbuję zatem docisnąć pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Sprobuj zlozyc od nowa kompa, ale poza obudowa. Mozliwe, ze obudowa robi jakies zwarcie i komp nie chce sie uruchomic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jest jeszcze jedna sprawa.Sproboj pozyczyc od kogos RAM CL2.5 . U mnie nie chcial wstac cl3. Jak bedziesz wsadzal Ram to dosun go w strone procesora.Wiem ze zabrzmi smiesznie,ale wsadz Ram,niecj klikna zatrzaski i dosun go w strone procka.Poza tym jak uruchomisz kompa to z biosa jest jakis sygnal? Jesli nic nie piszczy to cos z plyta jest nie hallo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Czy mógłby ktoś polecić dobre pamięci pod tą mobo? Chodzi mi o 512MB, żeby dobrze się kręciły na niskim napięciu (nie myślę o super wynikach ale chciałbym chociaż 2-2-2-5 przy 200Mhz czego nie oferują moje obecne pamięci). Co do pamieci to luknij w moj podpis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wszystko już chula. Wiecie co było przyczyną nie uruchamiania się kompa? Mój wentylator Pentagrama, mam do niego specjalną blaszkę metalową, którą zakłada się z tyłu płyty. Niestety z 80AlCu komputer nie wstaje, może jakieś zwarcie robi? Teraz nie będzie O/C na boxowym wentylku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Teraz nie będzie O/C na boxowym wentylku :( ja mam caly czas boxowy cooler.Teraz w te upaly chodzi mi na 8x275 bez podniesionego napiecia.Temperatura oscyluje w granicach 36-38 st ale w pokoju jest ok 29. Jak masz re 2.0 to max napiecie bedziesz mogl dac 1.54 V to wcale nie jest bardzo duzo,wiec nie bedzie ci sie tak kosmicznie grzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Chce przynajmniej te 2400 MHz mieć :) Ale swoją drogą szkoda mi mojego Pentka, będę musiał go sprzedać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wszystko już chula. Wiecie co było przyczyną nie uruchamiania się kompa? Mój wentylator Pentagrama, mam do niego specjalną blaszkę metalową, którą zakłada się z tyłu płyty. Niestety z 80AlCu komputer nie wstaje, może jakieś zwarcie robi? Teraz nie będzie O/C na boxowym wentylku :( ja mam to samo chlodzenie i smiga niezle podloz jakis papier czy cos i powinno dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 I u ciebie chodzi? To dziwne zatem. Płyta jak była wyciągnięta to miała tego Pentka i również poza obudową się nie uruchamiała płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tez mam takiego pentka i plyta smiga. Ta blaszka pentagrama ma z jednej strony kartonik a z drugiej gola blache. Do plyty oczywiscie przykladales ta czesc z kartonikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Chce przynajmniej te 2400 MHz mieć :) Szcze powiedziawsz nie odczuwam jakiejs znaczacej roznicy pomiedzy 2,4 a 2,2 G.Wczesnie chodzil mi caly czas na 2,4 jak w opisie,teraz kilka dnie temu zmniejszylem ,dlatego ze temperatura w akademiku utrzymuje sie na poziomie 30 *C :mur: a 2,2 robi bez podnoszenia napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...