Skocz do zawartości
Mike3129

Nietypowy problem z netem (USB)

Rekomendowane odpowiedzi

A mianowicie mam taki problem. Posiadam usługe neostrada i modem sagem f@st 800 i ostatnio dość często dziejeś się tak że dioda w modemie adsl nie może zaświecić sie na stałe i miga, podczas gdy ona miga ja robie coś innego na kompie gram, programuje itp. I popewnym czasie wyskakuje mi komunikat " Other applications currently occupy the USB bandwith. Please clouse all other applications, then remove other USB devices. Click OK to continue" no i zamykam aplikacje i klikam ok, zmieniałem i instalowałem od nowa wszystkie urządzenia podłączone do USB. Następnie po kliknięciu na OK pokazuje się drugie okno i tam pisze "Please wait while modem is adjusting the USB bandwith", no i czekam poczym komunikat znika a lamka ADSL cały czas mruga. Zaczeło się to dziać po insatlowaniu Linuxa obok WinXP(najpierw Mandrake 9.2 potem MDK 10.1 i na samym końcu MDK 10) po czym odinstalowałem linuxa i przeinstalowałem uzrądzenia podłaćzone pod USB, jednak nadal czasmi się to dzieje. Gdy występuje ten problem wyłaczam kompa i zostawiam go na jakieś 30 min po czym przychodze i działa, jednak zaczynam grać z właczonym netem to po chwili wyskakuje mi ten pierwszy komunikat o zamknięciu aplikacji, jednak to zdaża się żadko. PROSZE O POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie.

Nie jest to wina kompa, możliwe że twoja linia telefoniczna co nawala (centrala z którą się łączysz coś psuje).. Ja tak mialem jak byla burza i mi modem strzelił.. też coś podobnego miałem:)

Aha, i nigdy nie pisz, że nie chcemy pomóc; po prostu nie ma ludzi, którzy by wiedzieli wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi