Gość Leonbubka Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Procesor podczas stresu ma temperaturę 79C. Normalnie ma 42C. Mam radiator z wentylatorem pentagram freezone (2800RPM). Czyściłem radiator i sprawdziłem czy jest dociśnięty. Procesor ma mikro ukruszenie więc może dla tego tak się grzeje. Proszę o Pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 możliwe, ale ja obstawiam za uszkodzonym czujnikiem na płycie, tylko zaraz, jaka to płyta główna? bo nie napisałeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 może czujnik a może nie sprawdż ręką cooler czy jest ciepły/gorący czynie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadmundo Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Skorzystam z okazji że jest wątek o temperaturze Athlona 2800 i zapytam się o rzecz następującą: -czy temperatura procka 59C to normalna temperatura czy za wysoka ? Od niedawna mam właśnie takiego Athlonika i widzę że temperatura jest stała mniej więcej i wacha się od 57 - 60C. Chłodzenie procka mam niestety standardowe, takie jak było w pudełku z prockiem. Procek nie kręcony aktualnie. Kolega wspomniał o normalnej temperaturze 42C i to mnie zaniepokoiło troszkę. Z góry dziękuję za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 nadmundo ja mam bartona 2500+ i u mnie sie grzal podobnie na tym wentylatorku ... mozesz obnizyc napiecie procesora i zainstalowac CpuIdle - u mnie tempeatura spadla do 32 stopni a w stresie jest maksymalnie 37 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 nie no widze zeby sie przydaj faq o temp dobrze jest jak proc ma <50* <40* czuje sie jeszcze lepiej ale przekraczanie 50* moze w zaleznosci od plyty proca sypac blendami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 u kumpla bartek 2500+ na coolermaster silent ma max 39'C bez OC ja na torcie 2000+ i wcześniej na Mincie teraz tracerze max 40... Po OC na 2200Mhz i napięciu +10% max temp to 52'C (prime95)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leonbubka Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Moja płyta to gigabyte GA 7 N400 L. Radiator jest gorący. Jego temperatur po bardziej wymagającej grze to 70 kilka stopni. A więc chyba nie czujnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...