Skocz do zawartości
Laajt

Audigy 2 ZS + Genius sw 5.1 Home Theater ?

Rekomendowane odpowiedzi

A w jakim pomieszczeniu będziesz miałten zestaw ?? Od razu mówię że jak poniżej 12m2 to nie masz nawet co ich kupować. Będą dudniły jak cholera. >12m2 już jest głęboki basik, tannoy m2 wymięka, chociaż nie ma tak dobrej kontroli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze

mam taką samą konfigurację. Złącza na A2ZS:

front - jack 2 kanałowy (podłączone do ampitunera i wyjście na 2 kolumny)

pozostałe kanały sa na 2 jackach 3-kanałowych (u mnie podłaczane do zestawu 5.1 cambridge)

Z tym bedziesz musiał dokupić dodatkowe kaple i przejsciówki (50-100PLN)

Wszystko jest super w grach EAX4, DVD 5.1 i stereo upmix.

Problem jest z nowszym formatem DVD (EX - 6.1 lub 7.1):

Wszystkie gry wykorzystujące 7.1 oraz stereo upmixowane na 7.1 są ok.

Moj prblem polega na tym iz kiedy włączam DVD z dzwiękiem DD EX albi DTS EX (oba 6.1 lub 7.1) boczne głośniki nie grają. W najnowszym WINDVD 6 po włączeniu testu przy konfiguracji 7.1 nie ma dzwięku z boku.

Próbowałem z Powerdvd, przeinstalowałęm system, zainstalowałem najnowsze sterownioki in nic. Mam TYLKO 5.1. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na powyzszy problem. Jak jest u Ciebie?

Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze

mam taką samą konfigurację. Złącza na A2ZS:

front - jack 2 kanałowy (podłączone do ampitunera i wyjście na 2 kolumny)

pozostałe kanały sa na 2 jackach 3-kanałowych (u mnie podłaczane do zestawu 5.1 cambridge)

Z tym bedziesz musiał dokupić dodatkowe kaple i przejsciówki (50-100PLN)

Wszystko jest super w grach EAX4, DVD 5.1 i stereo upmix.

Problem jest z nowszym formatem DVD (EX - 6.1 lub 7.1):

Wszystkie gry wykorzystujące 7.1 oraz stereo upmixowane na 7.1 są ok.

Moj prblem polega na tym iz kiedy włączam DVD z dzwiękiem DD EX albi DTS EX (oba 6.1 lub 7.1) boczne głośniki nie grają. W najnowszym WINDVD 6 po włączeniu testu przy konfiguracji 7.1 nie ma dzwięku z boku.

Próbowałem z Powerdvd, przeinstalowałęm system, zainstalowałem najnowsze sterownioki in nic. Mam TYLKO 5.1. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na powyzszy problem. Jak jest u Ciebie?

Z gory dzieki za pomoc

1177341[/snapback]

witam mam zestaw 5.1 i ową karte . co musze zrobić żeby przejsć z 5.1 do 7.1 .

Czy moge np do tego zestawu co mam 5.1 podłonczyc jeszcze inny zestaw 2.1 lub wzmacniacz . i czy musze do tego mieć specjalne kable . jeśli ktoś ma z tym jakieś doświadczenie to prosze pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi