Złodziej Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Sytuacja jak na poniższym obrazku. Gdy ustawię ręcznie na dowolną wartość (tu akurat "okrągłę" 1024 MB:), rozmiar pliku wymiany jest taki jak chcę do restartu. Po restarcie wraca do wielkości przydzielanej automatycznie przez Windows czyli " 1,5 x 'ilość_ramu' ". Nie udało mi się tego ruszyć, czy znacie może sposób jak to ustawić aby nie wracało, np. w rejestrze ? (Windows XP SP1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A kliknałes w przycisk USTAW? HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management PagingFiles(reg_multi_sz)=C:pagefile.sys 1024 1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 A kliknałes w przycisk USTAW?Nie no, aż tak zblondyniały to nie jestem :)) Klikam Ustaw, Windows ustawia - rozmiar pliku (pokazywany przez Total Commandera) się zmienia jak powinien ale po restarcie znowu jest pagefile.sys o wielkości 768MB i ustawienia jak na powyższym obrazku. W rejestrze jest min 1024 i max 1024... Rano sprawdzę czy takie zachowanie się Windowsa może ma coś w spólnego z ustawieniem ClearPageFileAtShutdown na 1 (wartość niedomyślna w końcu), choć jakoś wątpię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweliw Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Przestaw najpierw na "Rozmiar kontrolowany przez system" wciśnij Ustaw i zresetuj komputer. Potem zmień na "Rozmiar niestandardowy" wpisz żądane wartości i Ustaw. Windows XP czasami nie zmienia jednego "Rozmiaru niestandardowego" na drugi. Trzeba to obejść przez zmianę chwilową na "Rozmiar kontrolowany przez system". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...