Skocz do zawartości
PiPoL

Chłodzenie Antka 2200+

Rekomendowane odpowiedzi

hehehee.. ja również uważam że mocno sie wkreca 2V na procu.. dzialalem tak u kumpla na DFI Lan arty ;) Proc 80*C mial:))) Jednak po zobaczeniu jego miny zmniejszylem ten jego szok:)

btw

ViNcEnty: w opisie zmień MHZ na Ghz przy zegarze procka, bo jakos dziwnie to wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrałem się do pracy hehehe...Podniosłem napięcie i dałem 166x12,5 i niby wszystko chodzi...3d mark 2001se przeszedl,jakies testy aida i sisoft sandra rowniez...Tylko małym minusem jest to,ze w stresie dochodzi nawet do 58 stopni...A tak normalnie w granicach 50?!Nie ukrywam,ze przydalby sie jakis lepszy COOLER na procka ;-)Moze zmniejsze jeszcze mnoznik na 10 i dam 200 :D Albo moze dokupie jakis cooler do obudowy?jak myslicie pomoze???Pozdro ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo...Jutro kupuje koniecznie,bo teraz musialem otworzyc obudowe,ale mam 200x9,5 :) narazie wiecej nie probowalem :),ale nie jest zle...stabilnosci jeszcze za bardzo nie testowalem troche prime95 itp.,ale luz...Powiedzcie mi tylko czy napiecie +12V moze wachac sie w granicach 12,416-608???Czy to za duzo???Asusprob pokazuje,ze ok,ale on ma tolerancje do 10%,a ja troche zwatpilem???,bo +5V to tak 4,757 Agp 3,248,a Vcore wiadomo 1,8 do 1,696?Jest Ok.Czy mam sie martwic :) Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia są w miare jak na tak przetaktowany komp..

Jednak te 4,7V na lini 5 jest małe z deczka :) na 12,4-12,6 jest spoko.. ja mam teraz tykającą bombe.. no name 300Watt i napiecia mam takie:

5V -4,7

3,3V - 3,2V

12V - 12,99-13V :)

Szybciej nich mi tego chiefteca robią, oczywiscie komp jest odkręcony na czas tego złomu który to zasila:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej...Ja narazie mojego Antka zostawiam na ustawieniach 155x13,5 :) Rozpoznaje jako 2800+@2100GHz jest OK.Full STABLE!Vcore 1,66 i smiga jak glupi :D Kupiłem wentylator do obudowy taki bajerancki z podswietlanymi diodami czerwona i niebieska :P I temp w spoczynku 45-46,a w stresie tak 50-51,czyli o niebo lepiej niz było :)

POZDRO ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...