Skocz do zawartości
DA VINCI

PROBLEM Z GAINWARDEM

Rekomendowane odpowiedzi

CZE

mam karte grafiki GAINWARD geforce 4PP! ULTRA/650 64mb i mam następujący problem :( !!!!!!!!

Gdy włączę AGP 2x to wszystko chodzi OK, płynnie chociaż niektóre nowości pochrupują w najwyższych rodzielkach, ale gdy włączę AGP 4x to zaczyna się istny koszmar obraz jest zniekształcony i po chwili grania następuje zwis. Nie wiem dlączego mam taki problem, czy może to być wina ZASILACZA (230W)????????????????????

HELP

z góry thx za pomoc

P.S.

płytę mam mało znanej FIRMY bo ASKA VIA694X :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta może i jest śmieszna ale na niej podkręciłem procek (na standardowym wiatraku) do 1250 mhz i działał stabilnie płyta i ram też :D

Celereona a jest sens to podkrecac? :lol:

250Mhz na celku to male piwo podkrec go do 2,5 to bedziesz gosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że to nie wina zasiłki bo gdyby tak było to i AGP2X by się tak robiło.

Przy Agpx4 Procesor ma wiekszy przeplyw danych co za tym idzie ma wiecej "pracy'' (prostym jezykiem mowiac) a jak ma duzo pracy to musi wiecej jesc zeby miec sile pracowac.

W80 % To wina zasilacza, wedlug mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to pomoze ale ja taki problem mialem na Gf3ti450 64Mb Gainwarda.Wqurwialem sie przez 4dni i rozwiazanie przyszlo zupelnie przypadkowo. Niewiedziec czemu wine ponosilo ustawienie w biosie 'AGP Aparture Size'.Normalnie zawsze ustawialem to na maxa(tzn 256Mb - niech chociaz tu bedzie max...hehe:))Wszystkie problemy odeszly w niepamiec gdy zmniejszylem to ustawienie do 128Mb.

Dziwne nie???

Sproobuj moze masz to samo...?

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MATZ, Ty to widze jesteś mistrzem podkręcania, nie każdy potrafi z GF 2 zrobić Ti500, jak tego dokonałeś???

Jeżeli cześc gier działa spoko, to wina może siedzieć w sterownikach:

Roziwązania: jeżeli używasz najnowszych detonatorów 40.71 beta, to zmień na 30.82 i odrotnie zainstaluj nowe na miejsce starych.

Wine może ponosić system opreacyjny. Polecam przesiadke na stary dobry i wysłużony Win 98SE. Jeżeli masz taką ochote sie w to bawić.

Mozliwe, że zasilacz jest za słaby, ale również możliwe jest, że płyta główna nie wyrabia z taką kartą graficzną. Sprawdź jakie masz napięcia na AGP, i czy są stabilne czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w BIOSIE mam AGP APERTURE SIZE ustawione na 128Mb, pracuje na systemie WIN XP

W książeczce pisze mi że obsługuje AGP 4x ale jeszcze się pobawię, tylko nie rozumię dlaczego w AGP 2x wszystko jest w porzo, to chyba dziwne nie ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym przypomniec Twoje slowa z innego watku na tym forum.

Moim zdaniem i MSI i GAINWARD są dobre i nie peprzcie mi o jakimś LEADTEKU. W końcu te dwie karty zostały wybrane jako produkt miesiąca w BENCHMARK.PL

GAINWARD- LIPIEC 

MSI- WRZESIEŃ 

OBYDWIE PO 5 gwiazdek- czyli cuś w tym musi być 

A LEADTEK miał marne 4 gwiazdki ,bo jest daremny

Mialem cos dopowiedziec ale sie powstrzymam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w topicu twierdziłeś co innego...

sugerujesz się testem jednego serwisu? przejżyj z 10 - 15 dopiero wyciągnj jakieś wnioski.

płyta może i jest śmieszna ale na niej podkręciłem procek (na standardowym wiatraku) do 1250 mhz i działał stabilnie płyta i ram też

no i co sie tak podniecasz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladtek to porzadna firma (mam gainwarda i niemam z nim problemow a co do 4ti4200 slyszalem ze cala seria siedzi, jakies waly z wyswietlaniem obrazu do tego brak chlodzenia na memorach brak tv za te cene??!! wole winfasta z tv i colerami na pamieciach :idea: )a co do zasilki skosz do jakiegos kumpla co ma zaislacz min 300w i podlacz swoj sprzet i sie okaze czego to jest wina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No się zaczyna, leadtek to, gainward tamto, teraz trzeba trafić na dobry egzemplarz a nie wybierać w marce.

Ja mam Gainwarge GF4MX440 oem i kręci się niemiłosiernie 350/580 ale czasami coś się dzieje że po odpaleniu kompa na ekranie widze coś ala matrix wtedy wkładam jakąś iną kartę, odpalam kompa, wyłączam , wkładam gainwarda i wszystko działa ok, pamięci ma 4 ns

Ale tak wracając do tematu wina raczej lezy po stronie płyty głównej, no i sterowników grafa raczej w porządku, najlepiej wstaw ją do innego kompa i będziesz miał pewność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1

mam karte grafiki GAINWARD geforce 4PP! ULTRA/650 64mb i mam następujący problem  !!!!!!!!

2

Gdy włączę AGP 2x to wszystko chodzi OK, płynnie chociaż niektóre nowości pochrupują w najwyższych rodzielkach, ale gdy włączę AGP 4x to zaczyna się istny koszmar obraz jest zniekształcony i po chwili grania następuje zwis.

3

Problem z Gainwardem - chodzi mi o topic

Po czym.... i tutaj jest najlepsze :)

W każdym razie mam GAINWARDA i nie przyspaża mi problemów

No i wychwalanie go w pisemkach.

To tak jakbym kupil samochod roku i jebie mi sie nonstop. Po czym mowie, ze to bezproblemowe auto poniewaz jest autem roku przeciez. Czego od niego chcecie ?

:):):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAREAS udupie tylko ten problem niekoniecznie jest spowodowany GAINWARDEM lecz może płytą główną :twisted: 

JEZU CO ZA BANAN Z TEGO KAERASA :D

DA VICNI !!!

Ja tylko zauwazylem Twoje metne rozumowanie i zamydlanie oczu innym. Juz sie wqurzasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...