DA VINCI Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 CZE mam karte grafiki GAINWARD geforce 4PP! ULTRA/650 64mb i mam następujący problem :( !!!!!!!! Gdy włączę AGP 2x to wszystko chodzi OK, płynnie chociaż niektóre nowości pochrupują w najwyższych rodzielkach, ale gdy włączę AGP 4x to zaczyna się istny koszmar obraz jest zniekształcony i po chwili grania następuje zwis. Nie wiem dlączego mam taki problem, czy może to być wina ZASILACZA (230W)???????????????????? HELP z góry thx za pomoc P.S. płytę mam mało znanej FIRMY bo ASKA VIA694X :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Wydaje mi się że to nie wina zasiłki bo gdyby tak było to i AGP2X by się tak robiło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Hmmm. Śmieszna ta płyta główna... Ja bym jej nie ufał :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 płyta może i jest śmieszna ale na niej podkręciłem procek (na standardowym wiatraku) do 1250 mhz i działał stabilnie płyta i ram też :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 To na pewno nie jest wina karty graficznej. Na twoim miejscu szukałbym problemu pomiędzy płytą główną a sterownikami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 płyta może i jest śmieszna ale na niej podkręciłem procek (na standardowym wiatraku) do 1250 mhz i działał stabilnie płyta i ram też :DCelereona a jest sens to podkrecac? :lol: 250Mhz na celku to male piwo podkrec go do 2,5 to bedziesz gosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Wydaje mi się że to nie wina zasiłki bo gdyby tak było to i AGP2X by się tak robiło.Przy Agpx4 Procesor ma wiekszy przeplyw danych co za tym idzie ma wiecej "pracy'' (prostym jezykiem mowiac) a jak ma duzo pracy to musi wiecej jesc zeby miec sile pracowac. W80 % To wina zasilacza, wedlug mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 jakis czas temu byl post o sypiacych sie gainwardach tych na ti4200 poszukaj sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Zobacz czy na 1GHz wszystko jest ok. BTW - zwaliłbym winę na AŚKĘ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Nie wiem czy to pomoze ale ja taki problem mialem na Gf3ti450 64Mb Gainwarda.Wqurwialem sie przez 4dni i rozwiazanie przyszlo zupelnie przypadkowo. Niewiedziec czemu wine ponosilo ustawienie w biosie 'AGP Aparture Size'.Normalnie zawsze ustawialem to na maxa(tzn 256Mb - niech chociaz tu bedzie max...hehe:))Wszystkie problemy odeszly w niepamiec gdy zmniejszylem to ustawienie do 128Mb. Dziwne nie??? Sproobuj moze masz to samo...? pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Aha ! I jeszce jedno! co ciekawe opisane problemy z grami dotyczyly tylko tych dzialajacych pod D3D , podczas gdy OpenGL byl jak najbardziej w porzo (?) .... pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Aha ! I jeszce jedno! co ciekawe opisane problemy z grami dotyczyly tylko tych dzialajacych pod D3D , podczas gdy OpenGL byl jak najbardziej w porzo (?) .... pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 MATZ, Ty to widze jesteś mistrzem podkręcania, nie każdy potrafi z GF 2 zrobić Ti500, jak tego dokonałeś??? Jeżeli cześc gier działa spoko, to wina może siedzieć w sterownikach: Roziwązania: jeżeli używasz najnowszych detonatorów 40.71 beta, to zmień na 30.82 i odrotnie zainstaluj nowe na miejsce starych. Wine może ponosić system opreacyjny. Polecam przesiadke na stary dobry i wysłużony Win 98SE. Jeżeli masz taką ochote sie w to bawić. Mozliwe, że zasilacz jest za słaby, ale również możliwe jest, że płyta główna nie wyrabia z taką kartą graficzną. Sprawdź jakie masz napięcia na AGP, i czy są stabilne czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 w BIOSIE mam AGP APERTURE SIZE ustawione na 128Mb, pracuje na systemie WIN XP W książeczce pisze mi że obsługuje AGP 4x ale jeszcze się pobawię, tylko nie rozumię dlaczego w AGP 2x wszystko jest w porzo, to chyba dziwne nie ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Chcialbym przypomniec Twoje slowa z innego watku na tym forum. Moim zdaniem i MSI i GAINWARD są dobre i nie peprzcie mi o jakimś LEADTEKU. W końcu te dwie karty zostały wybrane jako produkt miesiąca w BENCHMARK.PL GAINWARD- LIPIEC MSI- WRZESIEŃ OBYDWIE PO 5 gwiazdek- czyli cuś w tym musi być A LEADTEK miał marne 4 gwiazdki ,bo jest daremny Mialem cos dopowiedziec ale sie powstrzymam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Kaeres - nie ma ludzi nieomylnych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Karaes a co nie mam racji z tymi kartami jak nie wierzysz to zobacz sobie na stronie www.benchmark.pl i wejdź na produkt miesiąca lub na recenzję :D W każdym razie mam GAINWARDA i nie przyspaża mi problemów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 w topicu twierdziłeś co innego... sugerujesz się testem jednego serwisu? przejżyj z 10 - 15 dopiero wyciągnj jakieś wnioski. płyta może i jest śmieszna ale na niej podkręciłem procek (na standardowym wiatraku) do 1250 mhz i działał stabilnie płyta i ram teżno i co sie tak podniecasz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 w CHIPIE ta karta też zaszła daleko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 ladtek to porzadna firma (mam gainwarda i niemam z nim problemow a co do 4ti4200 slyszalem ze cala seria siedzi, jakies waly z wyswietlaniem obrazu do tego brak chlodzenia na memorach brak tv za te cene??!! wole winfasta z tv i colerami na pamieciach :idea: )a co do zasilki skosz do jakiegos kumpla co ma zaislacz min 300w i podlacz swoj sprzet i sie okaze czego to jest wina :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 akurat chipowi zbytnio nie ufam... może to tylko takie odczucie, dobra masz już 2 gdzie 13 następnych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 na www.nvidia.pl GAINWARD też zaszedł daleko, a apropos to ty mi znajdź jakieś stronki gdzie MSI I LEADTEK daleko zaszły bo ja tego niegdzie niewidziałem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Nawet Merce się z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e trafiają. Miałem Winfasta - był OK. Teraz mam Gainwarda - tez OK. A moze Wam się ustroj nie podoba ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 No się zaczyna, leadtek to, gainward tamto, teraz trzeba trafić na dobry egzemplarz a nie wybierać w marce. Ja mam Gainwarge GF4MX440 oem i kręci się niemiłosiernie 350/580 ale czasami coś się dzieje że po odpaleniu kompa na ekranie widze coś ala matrix wtedy wkładam jakąś iną kartę, odpalam kompa, wyłączam , wkładam gainwarda i wszystko działa ok, pamięci ma 4 ns Ale tak wracając do tematu wina raczej lezy po stronie płyty głównej, no i sterowników grafa raczej w porządku, najlepiej wstaw ją do innego kompa i będziesz miał pewność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 1 mam karte grafiki GAINWARD geforce 4PP! ULTRA/650 64mb i mam następujący problem !!!!!!!! 2 Gdy włączę AGP 2x to wszystko chodzi OK, płynnie chociaż niektóre nowości pochrupują w najwyższych rodzielkach, ale gdy włączę AGP 4x to zaczyna się istny koszmar obraz jest zniekształcony i po chwili grania następuje zwis. 3 Problem z Gainwardem - chodzi mi o topic Po czym.... i tutaj jest najlepsze :) W każdym razie mam GAINWARDA i nie przyspaża mi problemów No i wychwalanie go w pisemkach. To tak jakbym kupil samochod roku i jebie mi sie nonstop. Po czym mowie, ze to bezproblemowe auto poniewaz jest autem roku przeciez. Czego od niego chcecie ? :):):):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 KAREAS udupie tylko ten problem niekoniecznie jest spowodowany GAINWARDEM lecz może płytą główną :twisted: JEZU CO ZA BANAN Z TEGO KAERASA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 KAREAS udupie tylko ten problem niekoniecznie jest spowodowany GAINWARDEM lecz może płytą główną :twisted: JEZU CO ZA BANAN Z TEGO KAERASA :D DA VICNI !!! Ja tylko zauwazylem Twoje metne rozumowanie i zamydlanie oczu innym. Juz sie wqurzasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...