Skocz do zawartości
jigorokano

Abit KT7A sdram 133@166mhz kingston cl2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie jak uaktywnić opcje dram w SoftMenuIII aby było możliwe ustawienie przy fsb 133: Host Clk+PCI Clk.

athlon xp 1700+@2000+, moge go ustawiac 12.5x122 i wtedy mam ram 162MHz ale przy 12.5x133 dram przestawia sie automatycznie na HostClk czyli 133. Próbowalem na biosie kt7_A9.bin i kt7s_B4.bin a także R10.bin z www.ROM.by, próbowalem tez go zmienic BiosPatcherem BP-4_51, ale bezskutecznie. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mialem KT7A (dokaldnie Ver. 1,3)

I nie dalo sie zmienic... :/.

Ja tylko synchronicznie zrobilem wyzsza czestotliwosc... (zreszta asynchronicznie wydaje mi sie nie[potrzebnie bo wydajnosc spada :/)... Ale na takiej niskiej czestotliwosci moze to cos pomoc :/.

Ps. Mam takie Kingstony do sprzedania 256MB CL2!@175. (testowane chwilke b potem mi dysk sie spalil :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. właśnie dlatego zeby nie spalić dysku chciałbym ustawić to asynchronicznie.

2. wydaje mi sie że wydajnośc może tylko wzrosnąć tak samo jak przy kT7 na 100/100 < 100/133 mysle że na KT7A ustawienie 133/166 bedzie bardziej wydajne niz 133/133. (przy czym pci=33mhz)

3. synchronicznie ustawiam na 144/144 ale pci=37

4 jak wykorzystac mozliwosci tego kingstona ktory podobno pracuje na 181mhz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no wlasnie ja tez nie wykorzystywalem go na maxa Mialem Durona 750 @ 6,5*160 max synchronicznie... stabilnie :], ale to i tak bardzo podnosilo szyne PCI :) okolo 40 mhz :P.

NO niestety nie wiem jak To zrobic :/. Tyl;e co wiedzialem powiedzialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...