Archaniol JM Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jestem nowicjuszem, zawsze siedzialem w dosie i windowsie (w sumie 10 lat). nie wiem czy zdolam sie przezucic na lina, a chce nowych doswiadczen!! Moj problem tkwi w tym ze nie wiem na jakich partycjach dziala (FAT, FAT32, NTFS) a moze jeszcze inne hehe.... raczej nie. Tylko przeszykalem cale to forum i nie znalazlem nic na ten temat oprucz tego ze na ntfs jest duzo problemow i nadaje sie tylko na odczyt a ja wszystkie partyce mam na tym :x To by byla 1wsza rzecz. Jeszcze tylko chcial bym wiedziec czy instalacja przebiega podobnie do wina (9x, XP itp). Prosze was o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jak jestes nowicjuszem to sobie poczytaj temat przyklejony. Jest tam kilka linkow do stron dla zielonych. Na tychze stronach znajdziesz odpowiedzi na ogromna wiekszosc pytan i nie narazisz sie na brak cierpliwosci niektorych forumowiczow ;-) Instalacja moze byc w pewnym sensie podobna do tej z Windows, ale ZAWSZE nalezy przed nia poczytac podrecznik instalacyjny dla danej dystrybucji (jesli taki zostal stworzony - wejdz na strone dystrybucji i poszukaj). Ogolnie przed instalacja systemu KONIECZNOSCIA jest poczytanie o Linuksie - z czym to sie je, zeby potem nie zadawac milion razy zadanych juz pytan na forum lub innym miejscu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archaniol JM Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ok. Dzieki za podpowiedz!!! poczytam sobie jeszcze forum ale nie wiem jaki system plikow zrobic. hehe... juz nie pytam to ostatni raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja ze swojej strony polecam XFS, lub ext3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archaniol JM Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Kurde wszystko juz jest ale nie moge zainstalowac D-Link Air DWL-510 Wireless PCI Adapter, nie wykrywa mi tej karty a sterwoniki sa tylko pod d-link 600 i 620 :evil: Teraz jestem na windowsie xp i nie moge rozgrysc jak to zrbic Zainstalowealem najnowszego WINE20041201.RPM i jak klikam setup.exe sterownikow mojej karty to wyskakuje error i nie moze zainstalowac POMÓŻCIE MI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 http://newbie.linux.pl/?id=article&kategor...oria=4&show=240 http://forum.pcmaniak.pl/ftopic17732.php I uzywac google na przyszlosc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hash Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 1184740[/snapback]mam podobny pproblem z ta karta, tyle ze postepuje zgodnie z instrukcjami na tej stronie ale jak instaluje ndiswrapper'a to wyskakuje (teraz wklejam bezposrednio z konsoli) : [root@localhost ndiswrapper]# make install make -C driver install make[1]: Entering directory `/root/ndiswrapper/driver' make -C /lib/modules/2.6.3-7mdk/build SUBDIRS=/root/ndiswrapper/driver DRV_VERSION=0.5 modules make[2]: Entering directory `/lib/modules/2.6.3-7mdk/build' make[2]: *** Brak reguł do wykonania obiektu `modules'. Stop. make[2]: Leaving directory `/lib/modules/2.6.3-7mdk/build' make[1]: *** [default] Bł±d 2 make[1]: Leaving directory `/root/ndiswrapper/driver' make: *** [install] Bł±d 2 co mam robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 make[1]: Entering directory `/root/ndiswrapper/driver' make -C /lib/modules/2.6.3-7mdk/build SUBDIRS=/root/ndiswrapper/driver DRV_VERSION=0.5 modules co mam robic ? 1243792[/snapback] A zainstalowales zrodla jadra? sprawdz czy link /usr/lib/modules/2.6.3-7mdk/build wskazuje na zrodla w /usr/src i czy sa tam pliki. Poza tym mozesz sprobowac nowszej wersji ndiswrappera niz 0.5, 1.0 juz jest.. pzdr i powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hash Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 no nie ma tam plikow... puste katalogi....:/ sciagnalem kernel-secures2.6.3-7mdk.RPM (takie znalazlem na plycie) pisze mi ze juz nainstalowano... nie wiem o mam robic ps ndiswrapper jest w tej wersji bo juz na wszystkie sposoby kombinowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 kernel-secure? Nie bardzo, chodzi o kernel-sources ;) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...