Skocz do zawartości
Kidzi

Uriel + A64 s939 - które płyty mają otwory ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem, czy wrzucać ten temat do działu AMD czy tutaj, w sumie łączy oba tematy, więc w dziale AMD też coś skrobnąłem :D

W nowym roku zmieniam sprzęt na A64 (Winchester 3000+ lub 3200+), a jako że posiadam Uriella, zastanawiam się jaką dobrą płytę wybrać, żeby miała otwory wokół socketa, bo z tego co czytam nie wszystkie mają. Chipset nie jest tu najistotniejszą sprawą, byle obsługiwał AGP.

Abit AV8

Asus A8V Deluxe

Gigabyte GAK8NS

Microstar K8N Neo2 Platinum MS-7025 (ew. wersja 54G)

:?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o Athlona 64 to wszystkie plyty maja otwory. Dwa. Są co prawda MoBo z jeszcze 4 innymi wokol socketu, ale chyba nie kazda plyta je posiada io na pewno nie pokrywaja sie z otworami na plytach z socket A. Jezeli nie masz Uriela multitop to musisz sobie dorobic jakies mocowanie ewentualnie - tak jak ja - zamowic u Mate'a top (multitop). Ja placilem 30zł. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super plyta do krecenia. Bardzo stabilne napiecia (vcore), 2sieciowki, w tym jedna gigaeth., zadnych problemow z moimi twinmosami. O ile w zyciu nie kupilbym taniego microstara (np KT4AV) bo juz potwornie duzo problemow z nimi mialem, to ta plyta wymiata. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi