Kidzi Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Nie wiedziałem, czy wrzucać ten temat do działu AMD czy tutaj, w sumie łączy oba tematy, więc w dziale AMD też coś skrobnąłem :D W nowym roku zmieniam sprzęt na A64 (Winchester 3000+ lub 3200+), a jako że posiadam Uriella, zastanawiam się jaką dobrą płytę wybrać, żeby miała otwory wokół socketa, bo z tego co czytam nie wszystkie mają. Chipset nie jest tu najistotniejszą sprawą, byle obsługiwał AGP. Abit AV8 Asus A8V Deluxe Gigabyte GAK8NS Microstar K8N Neo2 Platinum MS-7025 (ew. wersja 54G) :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 jesli chodzi o Athlona 64 to wszystkie plyty maja otwory. Dwa. Są co prawda MoBo z jeszcze 4 innymi wokol socketu, ale chyba nie kazda plyta je posiada io na pewno nie pokrywaja sie z otworami na plytach z socket A. Jezeli nie masz Uriela multitop to musisz sobie dorobic jakies mocowanie ewentualnie - tak jak ja - zamowic u Mate'a top (multitop). Ja placilem 30zł. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 To jest wersja multitop, o taka : Skoro wszystkie płyty pod A64 mają przynajmniej 2 otwory, tzn. że 2 wystarczą do zamocowania bloku ? Czytałem, że abit ma więcej, nie wiem jak reszta :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 2 wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Thnx za pomoc Subvoice, chyba sprawie sobie też MSI, teraz mam i jestem zadowolony 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Super plyta do krecenia. Bardzo stabilne napiecia (vcore), 2sieciowki, w tym jedna gigaeth., zadnych problemow z moimi twinmosami. O ile w zyciu nie kupilbym taniego microstara (np KT4AV) bo juz potwornie duzo problemow z nimi mialem, to ta plyta wymiata. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...