MBH Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Witam. Mam pytanie odnośnie south bridge na płycie głównej ASUS A7N8X. Czy to, że pracuje on w temperaturze pozwalajacej na przytrzymanie palca na nim przez ok 10 sek (później trochę parzy) jest normalne? Za wszelkie sugestie odgórne dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 lol jest taki temat o asusie a7n8x tżeba poszukać troche... tak to normalne w niczym ci to nie przeszkodzi możesz podkręcać sprzęt ale nie rób vmodów na płycie głównej jeśli nie masz gwaracji to naklej sobie jakiś mały radiator albo dobre wietrzenie w budzie( wiatrak z przodu i wiatrak z tyłu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwolin Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Witam mam taki sam problem na SOLTEKU, SB grzeje sie jak cholera i nawet przyklejenie radiatora nie pomogło. Uważam ze to nie jest normalne, bo jezeli producent wypuszcza na rynek płyte SB bez radiatora tzn ze nie powinien "parzyc" nawet bez radiatora. Jak narazie raditory na mostku południowym widzialem na epoxach ale i te sie grzeja- zatem dochodze do wniosku ze jest to poprostu babol ze strony producentów!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Wszystkie nForce'y grzeją SB i to bardzo, jeżeli ma się włączone rzeczy od nich zależne IE1934, S-ATA, Sound, etc etc... Złoty Zalman 32 załatwia sprawę - ewentualnie dodatkowo wiatrak z P3 na 5V puszczony. Temat poruszany wszędzie już był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ja na mojej płytce mam radiator i 10s palca na nim nie przytrzymasz, no chyba że lubisz poparzenia. Ten zalman to chyba faktycznie najlepsze rozwiązanie. U mnie zbyt wysoka temperatura SB jest sygnalizowana problemami z audio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...