miuzik Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 dzieki za rady :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leonbubka Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 To pewnie wina płyty. Procesor pewnie nie pracuje stabilnie jako tak podkręcony. Podkręcaj go powoli i po każdym podkręceniu sprawdzaj stabilność kompa programem Prime95 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 oki dzieki a czy to moze byc tez wina grafy :? pytam bo zawsze mam zwiechy i resety w 3dmarku :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jak nie kręciłeś kompa to może być wina zasiłki (tracer to nie jest zasilacz najwyższych lotów), przy podnoszeniu FSb pamiętaj o podnoszeniu napięcia na procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 prime95 wyswietla mi cos takiego :? fatal error:rouning was 0.4998836517,expected less than 0.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 robilem tes ramu oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 widze ze jestes zielony w kreceniu.. pocytaj troche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 nio jestem ale ja nie mam podreconego kompa mam 3200 bartka radka 9550 512 ramu hinixa chodzi na dualu i w tym komfigu cos nie chodzi jak zmiejsze fsb do 188 jest ok i jeszcze zauwazylem ze jak zrobie grafe na AGPx4 tez jest lepiej :? :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 sluchaj zwiekszylem napiecie na proca z 1.650 na 1.675 i 3dmark odpalil i sie nie zawiesil w tym miejscu co zawsze czy to moglo pomuc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 poprawiłeś stabilność procka - najwyraźniej pomogło :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 prosze o odpowiedz bo juz normalnie siwieje przy tym kompie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 sailence dzieki mysle ze tak ale czy to mozliwe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 czy przez to mogly bys zwiechy i resety? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jeżeli porcek jest niedowoltowany, to komp robi właśnie zwiechy, resety, albo się muli, gdy podnosisz napięcie - usprawniasz stabilność podczas kręcenia to nieodłączna część parcia do najwyższych FSB, bo przy za małym napięciu proc wogóle nie rusza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 nio jestem ale ja nie mam podreconego kompa mam 3200 bartka radka 9550 512 ramu hinixa chodzi na dualu i w tym komfigu cos nie chodzi jak zmiejsze fsb do 188 jest ok i jeszcze zauwazylem ze jak zrobie grafe na AGPx4 tez jest lepiej :? :(( sailence zauważ,że kolega miuzik ma Athlona XP 3200+ więc powinien chodzić bez zwiększania napięcia (bo defaultowo to chyba ma 1,65V). Miuzik jeżeli możesz to idź z nim do serwisu bo płyta wygląda na walniętą (albo poproś jakiegoś doświadczonego kolegę i sprawdźcie pokolei podzespoły na innym kompie).Pozatym arty (artefakty) to są błędy w wyświetlanym obrazie (czyli od podkręcania karty graficznej lub gdy jest źle założone/uszkodzone chłodzenie grafy). Arty nie pojawiają się gdy kręcisz proca. Muzik używaj przycisku zmień, jest właśnie po to żebyś nie pisał trzech postów jeden po drugim.I przy okazji pójdź za radą BremkinsCorp. i poczytaj trochę. Pozdrawiam EDIT: Miuzik a zajżałeś chociaż do F.A.Q. ,moze przyda Ci się też to lub to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 mógł mieć pecha i trafić na słabego proca, zdarza się czasami tak, że fabryczne napięcie to trochę za mało ale zxz tym serwisem to dobry pomysł, bo my tu szukamy igły w stogu siana, a to popsuta mobo może być :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Panowie, to jest początkujący (bez obrazy) pisze że ma 3200+ bo moze tyle z niego wyciągnoł, tam u góry jest odzczyt z aidy ze 2800+ Edit: tzn. był bo już jwst usunięty :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 nie 100% mam 3200 tam pisze do gory ze tylko przy tych ustawieniach jakos to chodzi a tak wogule to mam chyba powalona karte :(( czy ona moze powodowac takie problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Niby tak...już różne żeczy widziałem... ale to nie w niej upatrywałbym winnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...