Skocz do zawartości
PoGo

5.1 + audigy. Ustawienia głośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o tylnie głośniki, gdzie można ustawić w sterach od creative, żeby podczas muzy, gier dzwięk w tylnich głośnikach nie był ciut przytłumiony? Bo defaultowo jest, ze jak cos leci w stereo to rzuca glownie na przednie, a w tylnich jest jakby ciszej. Licze na wasza pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz konkretnie kartę? AUDIGY ES LS PLAYER? jak każdą opucz LS zainsatluj przerobione sterowniki od AUDIGY 2 i tam jest pocja ustawienia głosności poszczególnych głosnkiów. Nie wiem czy jest to w AUDIGY 1. Co do gier to dźwięk jeżeli gra to obsługuje powinien być ok włącz EAXA w opcjach gry. Co do MP3 to tu jest gorsza sprawa ponieważ z tego co mi wiadomo to mp3 są emulowane za pomocą filtrów do 5.1 i dżwięk z tyłyu w większości piosenek będzie niewyraźny. Filmy dvd mają juz zakodowany dźwięk 5.1. Ja osobiście uzywam systemu w glośnikach 4.1 do sluchania MP3 bo wtedy przód=tył i dźwięk z tyłu jest normalny. No ale środkowy głosnik nie działa.

JAk się myle prosze mnie poprawić. Co do sterów z audigy 2 to powiem ze jest lepszy dźwięk. jak chesz więcej szczegułów to dam Ci linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem wszystko ok. Cos mnie jeblo i se zrobilem update na www creative. Teraz tak dziwnie wychodzi. A gralo ok. Nawet grajac w q3 jakos inaczej jest. Nie wiem w sumie. Daj co masz. No moge sprobowac zainstalowac drivery i suuround mixera od A2. W sumie to dokaldnie nie wiem co to za audigy. Kupiłem najprostsze bulk a na auto update wyskakuje taki symbol "Sound Blaster Audigy, DR release 1.84.40". Sprawdze te drivery.

ad.

Wywaliłem wszystko i załadowałem drivery z cd. Jest po staremu dzwięk w stereo idzie równo z frontu, z tyłu i z center. Nadal jednak wydaje mi sie ze w tych nowychs terach da sie to jakos zrobic :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi