Garfield^ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 liquidboy to co mi radzisz, podstawa wynosi 9 mm, natomiast finy mają wysokość 33 mm, zcinac czy nie i do ilu ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 9mm to troche duzo ale bez odpowiednich narzedzi bedzie ciezko zdjac odpowiednia ilosc materialu a potem wyrownac powierzchnie. Tak naprawde grubosc spodu ma marginalne znaczenie, nie sadze zeby bylo to wiecej jak 10%. Najwydajniejsza konstrukcja ma znaczenie tylko przy ekstremalnym podkrecaniu gdzie licza sie ulamki stopnia. Tak wiec trzymajmy sie twardo rzeczywistosci i naszych mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 xantos2001 ma racje. Ale jeśli lubisz mieć wszystko dopięte na ostatni guzik to polecam 3-4 mm. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 mi sie podoba, tylko strasznia dużo roboty, ja robiłem kiedyś z kawałka aluminium tylko po odcięciu kawałka z bloku juz mi sie odechciało ;) z kad wzięłes taki kawał miedzi ?? -Edit- ale ze mnie gafa, płaskownik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 dzięki panowie, chyba zetne bo mam taką możliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Garfield^ - a ja mam pytanie odnosnie twoich radiatorkow. Tzn sam zdobylem taki kawal aluminium, bo na moje oko to identyk BOX z AMD coolermaster. Chce zrobic takie podluzne radiatory na BGA, tak zeby 1 radiator siedzial na 2 kostkach (w sumie 4). Czym to ciales? Az mnie skreca w dolku jak pomysle o konfrontacji tego z pilka do metalu :) a juz w ogole z cieciem tego w poprzek finow... potrzeba chyba szlifierki z taka cienka tarcza? Zdecydowalem sie na te alu wlasnie tylko dlatego ze sa takie duze, bo mam seryjne radiatorki Cu, ale bardzo male... mimo wystzko ich wymiana jest oplacalna tylko na spore alu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 zmartwie cie piłką do metalu + po tnięciu pilnikiem, a na koniec papierem sciernym, troche roboty było nie powiem (robiłem po 2-3 dziennie bo mnie ręka bolała :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...