figer Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Witam, 1. Czy jest w catalystach taka opcja, zeby obraz byl wyswietlany rownoczesnie na monitorze i na TV? Kiepawy mam jakos obraz przez S-Video na moim 9700 z Komputronika i jak chcialem cos porzezbic w opcjach programu do wyswietlania divxow to musialem przelaczac sie ciagle na monitor przez prawa mysz, wlasciwosci... i sie wpienialem. Kiedys mialem GeForce i tam to bylo normalne 2. Czy jak bym zmienil w biosie karty z Pal na NTSC to obraz na TV bedzie lepszy? Wiem ze w NTSC jest inne odswiezanie ale czy da to cos? Dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 http://www.benchmark.pl/artykuly/porady/ja...V/strona-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 figer: obraz w NTSC jest gorszy - ma wieksze odswiezanie (60Hz), ale kosztem liczby linii. W dodatku niektore telewizory nie obsluguja poprawnie tego standardu. Gwarancje poprawnego wyswietlania na TV daje Ci jeden ze standardow PAL - w Polsce jest uzywany PAL B/G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 costi a przypadkiem PAL nie ma 60Hz, a NTSC 50Hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Nie - PAL ma 50Hz, NTSC 60Hz. Dzieki temu gry na PS2 maja w wersji NTSC wiecej fps - 30 kontra 25 w PAL (bo tyle jest wyswietlanych pelnych obrazow na sekunde). Ale, tak jak napisalem, wyzsze odswiezanie jest okupione mniejsza iloscia linii obrazu (chodzi o zachowanie wymaganej szerokosci pasma sygnalu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Dzieki, sprawdze Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...