Gizmo86 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jestem uzytkownikiem plyty Ecs k7s6a!Sprawia mi ona duze problemy na moim bartonie 2500!Komputer mi sie restartUje po godzie lub kilku grania fsb mam nastawione na 166 ale juz raz mi spadlo na 133 i komp czytal procka jako atlona 1700x+ ale to mi sie udalo naprawic:)Ale moim glownym problemem jest to ze komp sie co jakis czas sam restartuje!!!Licze na wasza pomoc poniewaz kolega powiedzial mi ze na tym forum siedza prawdziwi specjalisci!!!Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc! P.S Kiedy po restarcie wlacza sie moj windows xp pisze ze wystapil krytyczny blad w pliku c:/doc/temp lub cos takiego!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Heh... Znam klienta co ma Tą płytę i mu się resetuje na Athlonie 1800... Ostatnio spuchły mu 2 kondensatory obok procka... Nie wróże mu długego życia... A po za tym uważam, że ta płyta nie jest najszczęśliwszą... Ta płyta jest na chipsecie 333 - zatem 166MHz FSB to jej Max - ma prawo nie chodzić. Nie wiadomo też jak stoisz z zasilaniem - Bartek bierze więcej mocy niż T-bred czy Palomino. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmo86 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Czyli moj barton nie jest wpelni wykorzystany na niej?Wiec co zrobic zeby wszystko chodzillo bez zwisow??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja tez mam ten sam problem z ECS`m ... tylko mi sie nie restartuje. ale po restarcie kiszka z FSB. Reklamowałem i dostałem drugą i to samo ... w sklepie powiedzieli to ze jest konflikt z ATI i tak już będzie. co do restartów sprawdz napięcia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmo86 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co do napiec to jakie powinny byc i gdzie bo w temacie kompow jestem narazie zielony!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 1.65 na procek 2.6 albo 2.7 na ram 1.5 na AGP no i popatrz na napiecia z zasilacza - jezeli napiecie +12V wacha się o więcej niż 0.2V to źle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ta płyta jest na chipsecie 333 - zatem 166MHz FSB to jej Max - ma prawo nie chodzić. Nie wiadomo też jak stoisz z zasilaniem - Bartek bierze więcej mocy niż T-bred czy Palomino. A czemu miala by nie chodzić jak specyfikacja chipsetu ma 166 Mhz to musi chodzić. Co do restartów biosa : bios w tych płytach jest dziwny według mnie moze to robić sama kośc biosu bo to sa kości low end z tego co wiem. Restarty też sa spowodowane wyschnieciem lub napuchnieciem kondków od zasilania proca jak mozesz to wymień je. A to jest spowodowane niskiej jakości zasialczem. I Zasialcz głowny jakiej marki jest. Jak moge ci doradzić to uzbieraj na lepsza płyte nawet uzywke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...