mich32 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Mam athlona 2200 XP (13,5x133) Thorougbred B, podkreciłem go sobie na 131,5x150 i podnioslem napiecie do 1,7 i w windowsie chodzi wszystko ok, wlaczam 3d marka 2001 i zaczyna cos wariowac i wywala sie błąd "VPO recover zresetował akcelerator graficzny, ponieważ nie odpowiadał on na polecenia sterownika ekranowego", a grafike mam nie kręconą (HIS radeon 9200 128 mb/128 bit, sterowniki omega 2.5.58), taki sam blad wyskakuje jak probuje zrobic test odczytu i zapisau pamieci w AIDA. Moze trzeba podniesc napiecia na AGP albo na ramach ?? ale o ile jeżlie to może byuć od tego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Coś mi się wydaje że te 150 MHz na szynie może być troszeczkę za duże dla AGP, jak również dla pamięci. Prze to może wariować i grafika i pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 areczek on ma twinmosy pc400 wiec fsb 150 to dla nich nie za duzo , nie wiem jak twoje msi michu32 ale moze nie ma zablokowanego taktowania pci/agp i dlatego ci grafa siada to samo sie tyczy hdd on tez nie lubi duzego pci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 2200+ to ihmo jest stepping A ponieważ nie przypominam sobie antków 2200+ stepping B :/ wiec zmniejsz mnożnik i daj magistrale na 166 mhz co by mieć pci w normie .Moze zasiłka za słaba dlatego wywala grafe?? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich32 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Niestety nie mam blokady pci/agp, a zwiększenie napięćnic nie da ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Jeżeli nie masz blokady PCI/AGP to sam sobie dałes odpowiedź, masz za wysoką częstliwość taktowania na magistralach PCI/AGP i dlatego ci sie grafa wywala. Ktos tutaj mówil że nie bylo Athlonów 2200 + stepping B0 - były 2200+ na tym steppingu (Pierwze modele B0 były własnie na 2200+, do 2100+ były A0)i były też thortony, tzn, okrojone Bartony. Tylko i ze ja Mialem Thortona 2200+ i na standartowym Vcore podkrecilem go do 2250MHz a w ogóle do 2630MHz, takze wcale tak źle sie nie kręcą. U ciebie jest problem z magistralami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Tak jak przedmowca , nie baw sie w polsrodki , tylko walnij od razu 166 ( wlaczy sie odpowiedni dzielnik ) i juz , jak cos to zwieksz napiecie na procu i bedzie git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 2200+ to ihmo jest stepping A ponieważ nie przypominam sobie antków 2200+ stepping B :/ wiec zmniejsz mnożnik i daj magistrale na 166 mhz co by mieć pci w normie .Moze zasiłka za słaba dlatego wywala grafe?? :/ ja mam 2200+ stepping B, z 35 tygodnia 2003 roku ;) KT4V nie ma blokady pci/agp bo to kt400....wrzuć fsb166 i wtedy bedziesz mial defaultowe pci/agp a zobaczysz czy proc pojdzie...a no i oczywiscie obniz mnoznik jak bedziesz podnosil fsb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich32 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 2200+ to ihmo jest stepping A ponieważ nie przypominam sobie antków 2200+ stepping B :/ wiec zmniejsz mnożnik i daj magistrale na 166 mhz co by mieć pci w normie .Moze zasiłka za słaba dlatego wywala grafe?? :/ ja mam 2200+ stepping B, z 35 tygodnia 2003 roku ;) KT4V nie ma blokady pci/agp bo to kt400....wrzuć fsb166 i wtedy bedziesz mial defaultowe pci/agp a zobaczysz czy proc pojdzie...a no i oczywiscie obniz mnoznik jak bedziesz podnosil fsb... W tym jest największy problem, bo mnożnika nie moge ani podnieść ani obniżyć, bo mi sie komp wiesza i musze reset BIOSu zrobic, musze miec dfaultowy mnożnik i wlasnie nie wiem czemu tak sie dzieje, czy to moze byc dlatego ze mam zablokowany mnoznik na proceseorze ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no jak to nie jest thorton to l1mod a jak thorton to l5 bo na kt400 to dziala:) nie wiem jak u ciebie ale jak ja mialem radeona przez krotki okres czasu to bylo podobnie - pomoglo +0,1v na agp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich32 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 johnyboy a AGP jakie ma standardowe napiecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 1.5v u mnie:) jeszcz jesli mozesz to uaktualnij bios bo to rozwiazywalo sporo problemow kt400 z radeonami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...