Yeti 666 Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Ustawiłem FSB 100CPU/133RAM u z jakiegoś powodu 3DMark 2001 zaczął się wieszać ale reszta programów działa stabilnie przeinstalowałem Winde i nadal to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 prawda jest taka, za pamieci ie ciagna i tyle.w windziejest oki ale w testach nie smigaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 możesz mieć TIMINGI pamięci ustawione za wysoko, czyli np. CL2,5 a nie CL2 a druga sprawa, to na tej mobo bez sensu jest ustawianie asynchronicznego taktowania przewijało się to w wielu postach na tym forum SIS 735 ma tragiczną wydajność w trybie asynchronicznym (któryś raz już to piszę :evil: ) swojego proca kręć fsb, ale synchronicznie, zmień bios na CHEEPOBIOS i zapodaj fsb 124 jeżeli proc ma problemy to zamaluj mu mostki L7 aha przy fsb 124 włącza się dzielnik 1/4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 sis 735 nie lubi magistrali asynchronicznej musisz ustawic w fsb na 100 i pamiec tez na 100 i powinno byc ok, ja mialem kiedys durnia na konfigu ponizej i pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 735 + asynchroniczne ustawienie pamieci = niska wydajność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 to że 735 na asynchronicznej chodził wolno to była prawda w przypadku płyt K7S5A x1,0 w 3,0 którą posiadam wzrost wydajności jest spory w 3DMarku2000 kolo 5% a w sandrze 2002 kolo 30 w wydajności pamiątek a Cheepobiosa już miałem i jakoś wruciłem do zwykłego a za bardzo nie chce mięszać z biosem. teraz ciągne 3D Marka 2001SE zobaczymy czy też się będzie wieszał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 możesz mieć TIMINGI pamięci ustawione za wysoko, czyli np. CL2,5 a nie CL2 a druga sprawa, to na tej mobo bez sensu jest ustawianie asynchronicznego taktowania przewijało się to w wielu postach na tym forum SIS 735 ma tragiczną wydajność w trybie asynchronicznym (któryś raz już to piszę :evil: ) swojego proca kręć fsb, ale synchronicznie, zmień bios na CHEEPOBIOS i zapodaj fsb 124 jeżeli proc ma problemy to zamaluj mu mostki L7 aha przy fsb 124 włącza się dzielnik 1/4 chyba CL2 a nie CL2,5 - mi sie zawsze wydawało że szybszy jest CL2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 dobrze Ci się doktorku wydawało może nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi o to, aby ustawił CL2,5 a nie CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 No tu może być problem bo SDR maja CL 2 i 3 a nie 2,5 chyba że się myle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 No tu może być problem bo SDR maja CL 2 i 3 a nie 2,5 chyba że się myletak, czyli po prostu ustaw CL 3 widzę, że jesteś inteligentny więc sobie z tym poradzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Poradziłem sobie znów mam 100/100 bo okazało się ze co prawda 3DMark2001 Se działa (3000 pkt :D ) ale filmy się wieszają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...