xpektor Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Ludziki grał ktoś na multi?? Jakie wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Jordi---> gratulacje z powodu 3 września. :) 1342753[/snapback] Przylaczam sie do gratulacji :) Do Poznania mam tylko 143 km wiec chyba jakos dojade na the wedding :P A co do gry,to im dluzej gram tym bardziej mi sie podoba.Przyznam szczerze,ze wciaga bardziej niz Mohpa.Ta po pewnym czasie zbyt szybko sie nudzi chociaz na poczatq miazdzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 no dzieki Panowie za zyczonka, Hydro hehe weeding jest w Nowym Saczu skad panna mloda pochodzi ;), Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dawno w żadnym FPP tak sie nie nagimnastykowałem z tą klawiszologią. Szkoda, ze jeszce całą inwazją w Normandii nie karzą dowodzić.... BTW - Jordi23, słyszałem, ze na ślubie sam MJ bedzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 BTW - Jordi23, słyszałem, ze na ślubie sam MJ bedzie :lol: 1344015[/snapback] no jeszcze nie dal odpowiedzi ale obiecal, ze sie postara :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 @Jordi23 Zapodaj jeszcze jakimiś screenami :D Kurde niewiem czy kupować gierke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 @Jordi23 Zapodaj jeszcze jakimiś screenami :D Kurde niewiem czy kupować gierke 1346082[/snapback] no niestety teraz juz tego nie zrobie dopiero w przyszlym tygodniu, wyjezdzam do przyszlych tesciow do nowego sacza pozdrawiam i wszystkiego najlepszego dla was z okazji swiat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 OK! Poczekam :D Też ci wszystkiego najlepszego życze z okazji świąt :) Gratuluje ślubu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Gra bardzo spoko :) Jestem w 17 chapterze, do konca jeszcze 2 i moge powiedziec, ze gra warta swojej ceny, aczkolwiek krotka. Na upartego spokojnie w jeden dzien mozna ja smignac na poziomie normal. Genialnie rozwiazana sprawa sterowania jednostkami - po raz pierwszy chyba dziala to naprawde przyzwoicie i prosto. Dobre odglosy i grafika (tutaj bez cudow, ale to nie przeszkadza, co ma byc dobre, jest dobre - krzaczki i drzewa bardzo przypominaja roslinnosc z Richard Burns Rally) Na ziemi duzo trawy, wiec nie jest pusto. Co mi sie jeszcze podoba, to teksty zolnierzy. Nie jest tak, jak np. w CoDzie, czy MoHu - "o kurcze blade, mniemam iz moj magazynek ulegl wyczerpaniu" ;) tylko "oh fuc** i'm out" itp - o wiele bardziej realistycznie to brzmi. Miechem rzucaja nie za czesto, ale nie zachowuja sie jak Matka Teresa ;) Do tego dajace do myslenia teksty glownego bohatera miedzy misjami - taki charakterystyczny akcencik z Kompanii Braci. Na plus zalicze jeszcze AI wroga - zwykle chowa sie za jakimis drzewkami i innymi przeszkodami terenowymi - zazwyczaj, bowiem pare razy wybiegali rzadkiem prosto pod mojgo CKM'a, jak kaczuszki :] Goraco polcam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Właśnie skończyłem BiA... Mimo wielu niedoróbek gra i tak jest bardzo dobra i ma to "coś" co nie pozwala oderwać oczu od monitora. Aczkolwiek szkoda że developerzy pośpieszyli się z premierą gry - poczekali by chwilę - wyszedłby prawdziwy kiler a tak..."tylko" świetna gra. Mimo to - polecam wszystkim - w to trzeba zagrać. Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę parę screenów bo mam na dysku. Ale to jutro już - wyczerpany bojem idem spać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Ona ma to cos ale razi kilka znaczacych dla mnie BUGOW. Pierwsze i najwazniejsze to ten interfejsc z konsoli i te wielgachne napisy nawet dialogowe. Az mnie ciarki przechodza. Po przyzwyczajeniu sie (ale nadal w oczy kole) idzie grac z tymi dziwactwami. Po drugie konsolowa grafika. BOZE, 2005 a Ty nie grzmisz ! Jakosc tekstur jest zenujaca. W unreal 1 byly takie. Widzimy co potrafia konsolki. Musimy poczekac na next geny bo przez ta generacje konsolek cierpi kazdy gracz PCowy. Za te dwa mankamenty porzadne dwa minusy. Reszta to juz git. Zachodzenie z boku, ostrzeliwanie, wydawanie rozkazow. Mozemy sie niezle wczuc. Narazie pierwsze 3 Chaptery ukonczylem wiec poczatek gry dopiero ale nie mialem wiecej czasu. Na pewno sie za nia zabiore bo dosc wciaga i opowiem o tej grze. Czyli liczac wszystko wystawiam jej narazie (pierwsze wrazenie) ocene 7/10 - dla tych ktorych nie razi konsolowatosc 8/10 Oczywiscie nie robi juz takiego wrazenia jak pierwszy MOH ale jednak trzyma fason klimatem, ktory dodaje jeszcze glowny bohater swoimi monologami przed misja. Aha, jeszcze jedno. ILE RAZY MOZNA PRZEDSTAWIAC D-DAY ??? Zezygam sie jezeli w jeszcze jednej grze zobacze taka misje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 a ja mam takie techniczne pytanie do innych grajacych w ta gierke .. jak uaktywnic antyaliasing - nie znalazlem tej opcji w ustawieniach gry.. a wymuszanie sterownikami nie dziala ( moze HDR koliduje z aa? ) jesli ktos gra z aa , to prosze o rade:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie wiem co oni z ta gra zrobili odnosnie wydajnosci ,ale u mojego kumpla na GF3ti i A64@ na detalach medium jest zle. Przeciez na XBOXie podobno to chodzi plynnie a na PC nie chce?? Panowie z gearbox znowu sie popisali jak za czasow konwersji Halo z Xboxa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Po macoszemu potraktowali wersje PC jak to zreszta ostatnio bywa. Dolaczam to do kolejnego minusa. Faktycznie w max det. w 1024x768 potrafi chrupnac na moim sprzecie. AMD@2,2Ghz, 512 DDR, ti4200@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDTurbo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie wiem co oni z ta gra zrobili odnosnie wydajnosci ,ale u mojego kumpla na GF3ti i A64@ na detalach medium jest zle. Przeciez na XBOXie podobno to chodzi plynnie a na PC nie chce?? Panowie z gearbox znowu sie popisali jak za czasow konwersji Halo z Xboxa :] 1348850[/snapback] Nie porownuj Xbox do PC..... Z tego co czytam we wszystkich reviews w stanach.....gra niejest lepsza od COD:UO. Jak by zrobili PC> Xbox to by byla lepsza.....narazie wyglada ze zrobiliy ta gre na Xbox, i potem na PC. Czekam na Call of Duty 2! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Pyrko - u mnie też za żadne skarby aa nie chce działać - nawet jeśli wyłączę HDR... Ogólnie CoD zrobił na mnie lepsze "pierwsze" wrażenie...Nie dorobili tej gry poprostu. :( No ale nadchodzi CoD2 i prawdopodobnie BiA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 przegladnalem temat , ludzie twierdza ze ta gra nie obsluguje aa, a szkoda , strasznie duzo na tym traci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Widać twórcom zabrakło czasu na zaimplementowanie AA Zresztą zabrakło im czasu na parę innych rzeczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Po pierwsze szkoda, że gra jest taaaka krótka. To jest jej główny minus moim zdaniem. Co do wad to jest kilka - jak w każdej grze, niestety przy tej są one bardziej widoczne ze względu, że to konwersja i to jak widać zbyt wcześnie oddana w nasze ręce. Grało mi się przyjemnie przez całe, ja wiem, dziewięc godzin? Śmieszne to może jest, ale nie grałem dotychczas w Call of Duty (nie bijcie) - no jakoś nie było czasu - zawsze była jakaś inna gra i CoD spadało w kolejce oczekującej :) Ale teraz nadrabiam zaległości i te pierwsze misje w CoD jakieś takie słabiutkie - nie mogłem się wczuć. Taki chaos. W BiA były mniejsze akcje i przez to może jakoś tak bardziej się wczułem. Poza tym może i BiA jest spaprane, ale widać, że jest nowsze i grafa mimo iż wielu narzeka jest miła dla oka - roślinność mi się podoba szczególnie. Tak to wygląda jakby się wielu uwzięło na BiA - ja wiem - pewnie wiązaliście wielkie nadzieje z tym tytułem - a ja - po zaliczeniu jedynie serii MoH dostałem fajną gierkę po prostu. No nic, wracam do CoD - może się rozkręci ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Fakt... Miałem ogromne nadzieję na prawdziwy hit - a wyszła poprostu dobra gra. Dlatego jestem trochę niezadowolony. Ale to subiektywne uczucie - nie zrażać się ludzie ino grać - bo gra i tak jest tego warta. Mam nadzieję że w sequelu poprawią wszystko i będzie już naprawdę zawalista gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Hehe, dla mnie BiA byla totalnym zaskoczeniem - nie slyszalem o tej produkcji wczesniej i jestem naprawde pozytywnie zaskoczony. Moze faktycznie nieco za krotka, ale sprawia wiele frajdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wszystkim miłośnikom CoD i BiA polecam Hidden and Dangerous II A sobie i innym miłośnikom tego typu gier życzę żeby jakaś grupa/firma jeszcze w tym roku wypuściła grę posiadającą to co najlepsze z w/w gier. Czy to takie trudne ??? chyba nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Jak ktos chce zeby mu gra przyspieszyla to trzeba w BiA.ini ustawic wartosc dla wpisu tripplebuffering na True. U mnie teraz z wszystkim na max nie schodzi ponizej 20FPS. Jak wylaczylem oswietlenie true i dalem na Cube i wylaczylem HDR/soft lightning to gra teraz rzadko schodzi ponizej 30FPS :D Niestety trzeba rowniez wylaczyc Aniso ,bo inaczej nie ma wspomnianego efektu. Edytowane 26 Marca 2005 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swy Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wszystkim miłośnikom CoD i BiA polecam Hidden and Dangerous IIzgadzam sie w 100% - jak dla mnie do tej pory HD 1 i 2 to najlepsze gry z tego gatunku - moze przez to ze uwielbiam takie skradanki ww2 B) Jak ktos chce zeby mu gra przyspieszyla to trzeba w BiA.ini ustawic wartosc dla wpisu tripplebuffering na True. U mnie teraz z wszystkim na max nie schodzi ponizej 20FPS. Jak wylaczylem oswietlenie true i dalem na Cube i wylaczylem HDR/soft lightning to gra teraz zadko schodzi ponizej 30FPS Niestety trzeba rowniez wylaczyc Aniso ,bo inaczej nie ma wspomnianego efektu.dzieki Karas, zaraz obadam :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 misje w CoD jakieś takie słabiutkie - nie mogłem się wczuć. Taki chaos. 1350626[/snapback] Wojna = chaos Więc o co ci chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Wiem, że wojna to chaos. Hmm, jakby to wytłumaczyć. W BiA natrafiamy na góra jakiś oddział, a tutaj dookoła się wiele dzieje. Skończyłem grać jakiś czas temu i aktualnie bronię jakiegoś mostu będąc już brytyjskim komandosem. Niektórzy gdzieniegdzie narzekali, że BiA miałobyć realistyczne i wynoszą CoD na piedestał w tej kwestii - tylko, że na tym moście była taka masakra, iż nikt by chyba tego nie przeżył - i gdzie tu realizm. Zresztą obserwując różne fora ludzie ścierają się nawet w kwestiach ilości naboi w magazynkach - gdzie ile ma być, jak to się ma do realizmu. Ale wolę się już nad tym nie rozwodzić. Lepiej pograć ;) Cały czas staram się porównać BiA i staje w jej obronie bo to nie jest aż taka zła gra jak niektórzy piszą. That's all. O/T - po brytyjczykach będą rosjanie, tia? (CoD) Edytowane 26 Marca 2005 przez John M. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 No ja jestem wlasnie tutaj i gra mi przypadla do gustu. BTW nie wiem czy nie potraficie, ale ja daje rade przeskakiwac przez ploty i te waly z piachu. Odnosnie grafiki to nadaje ona wedlug mnie duzo klimatu. Zreszta jak widac po screnie nie gram z hdr/soft light. bo wedlug mnie wyglada to jakbym sie czegos nawachal ,albo troche spalil zieleniny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Nie wiem co Wy narzekacie na plynnosc.Ja mam wszystko wlaczone co sie da (bez aa tylko) w 1024 i smiga caly czas ok 30 klatek bez zadnych spadkow,a niektorzy narzekaja na plynnosc dzialania na R9800 pro.Albo macie cos z systemem,albo te 9800 pro jest 128 bitowe i naprawde nazywa sie 9500 pro,a jesli nawet to patrzac jak mi smiga ta gierka to na 9500 pro tez powinna smigac,pokombinujcie,pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Doszedłem do +7 i mam dość "realizmu" tej gry.Cały czas miałem wrażenie,że niemcy mają broń prosto od rusznikarza a ja z Krummelauf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 a tam opowiadacie , hdr jest super , realnie wyglada dzienne oswietlenie - piekna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...