Jordi23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 i to jest odpowiedz na fenomen lukasrza i jego niesamowitej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) i to jest odpowiedz na fenomen lukasrza i jego niesamowitej karty 1411520[/snapback] sam jestes fenomen daj screny ze swojej karty to porownamy albo niech ktos da z karty z dx8 ,jakos wczesniejsze wasze screny ktore dawaliscie wcale nie byly ladne wrecz przeciwnie kilka bylo fatalnych jak z dx6 czekam... jeden chlapnie reszat zanim, caly tweak, ehh Grobel Nie bylo zabaw z konfigiem a gra nawet z AAx2 i Anizox2 nie chodzi 10-15fps tak jak mowiles tylko w oklicach 20fps 1024x768 full det AAx2 Anizox2 http://www.pccom.livenet.pl/images/news/bia9.jpg http://www.pccom.livenet.pl/images/news/bia10.jpg http://www.pccom.livenet.pl/images/news/bia11.jpg http://www.pccom.livenet.pl/images/news/bia12.jpg http://www.pccom.livenet.pl/images/news/bia13.jpg jak sie uda to skocze do kumpla i obczaje jak to wyglada u niego na Radku 9550 i przyniose screny jakies P.S zapoda screny ze swojej super 4Ti z super extra hiper jakoscia GeF 6 czekam... Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 czy ty kolego naprawde jestes tak zapatrzony. Myslac po twojemu po co kupowac inna karte ti4200 wystarzcy mi na kolejne 2-3 lata w zupelnosci, bo pamietam jak wyszedl far cry tez super wszystko biegalo na twojej karcie i byly twoje nieudolne proby udowodnienia ze masz jakies tam fps - potem wyszlo ze miales owszem ale twoja grafika wygladala gorzej niz u innych. Teraz minal szmat czasu a ty dalej swoje oczywiscie karta ciagle ta sama, pewnie za rok czy 2 jak wyjdzie unreal3 tez bedziesz przekonywal wszystkich ze ti4200 biega bez zadnego problemu. Ja poprostu czegos tu nie rozumiem. Twoja Ti 4200 sie nie starzeje, istne cudo przybywa jej mocy i daje rade z roku na rok nie martwiac sie ze nowe gry sa coraz bardziej zlozone graficznie i potrzebuja wiekszej mocy obliczeniowej. I tylko o to mam do Ciebie szanowny lukasrzu pytanie - Jak ty to robisz. Ja umieszczalem juz screeny z tej gry, teraz nie mam jej na dysku i nie bedzie mi sie chcialo robic tych obrazkow specjalnie zeby ci udowodnic ze u mnie grafika wygladala lepiej niz na tych co umiesciles pare postow wyzej. Nie mam czasu na takie bzdety. Nie rozumiem czemu sie upierasz, ze wyglada to u ciebie tak samo jak np u mnie i szybkosc jest jak podajesz podobna - to jest nie mozliwe. A zreszta ok juz nic nie mowie w tym temacie pozdrawiam Jordi out Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 lukasrz, w tej grze nie dziala AA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 lukasrz, w tej grze nie dziala AA :) 1411927[/snapback] dokladnie :) juz mialem nic nie pisac ale sorka musze, zreszta zobacz sobie swoj pierwszy screen lukasrz i okolice okna w samolocie, to jest AA no sorka ale ja znowu czegos nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Jordi23 A czy ty jestes niepełnosprawny albo trudno rozumny ? a moze cos masz ze soba ? Czy ty uważasz ze co ja niby próbuje udowodnic? ze 4Ti jest lepsza od R9800PRO albo GEF6 ? jakbym chcial miec lepsza karte to bym sobie ja kupil, za grosze mozna teraz miec jakiegos 6600GT ale po hu..... mi lepsza karta jak ja nie gram w gry !!!!!! moze 5godzin/miesiecznie nie mam na takie zabawy czasu, studiuje, ucze sie, prowadze serwis, gazetke uczelniana a reszte wolnego czasu spedzam z dziewczyna i naprawde szkoda mi czasu na granie, dzien ma niestety tylko 24h Nie lubie tylko jak ktos tak pieprzy glupoty ze grafika jest tragiczna i chodzi 10-15fps brejdak kupil gre, gra w nia wiec wszedlem na forum wymienic poglady na jej temat. jak złapie kumpla to dostaniecie screny z R9550 i porownamy jakos a najlepiej jakby Grobel zapodal zrzuty ekranowe ze swojej karty i ilosc fps bo nic przemawiajacego do mnie ze to on ma racje jeszce nie zoabczylem, a wy ? lukasrz, w tej grze nie dziala AA :) 1411927[/snapback] nie wiem ustawilem, odpalilem dorzucilem Anizo i zapodalem screny, nie patrywalem sie , widocznie chodzi na screnach tylko Anizo. Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja rozumiem lukasrza i trszeczke mu wierze. Faktycznie gralem niedawno w BiA na ti4200 delikatnie ekniety ponad 4400. Smigalo w okolicach 25-30fps w max detalach na 1024x768 ale czasami (szczegolnie w misji gdzie te pale sie wysadza w powietrze zeby samolot wyladowal) to schodzilo do 15 regularnie. A screeny to rowniez moge miec w okolicach 35-40 fps bo i takie sie pojawialy. Jeszcze jedno, na NV lepiej mi ta gra chodzila niz teraz na R9500Pro (moze to przez dx). Najlepiej to proponuje jakby ktos z wypas sprzetem dal screena z bardzo obciazajacego miejsca i bardzo specyficznego gdzies na poczatku gry i wtedy lukasrz ustawi celownik identycznie i porownamy jakosc oraz fps. Klopot bedzie z glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 no chetnie to zrobie tylko wiesz moge zle zrobic screeny bo w koncy jestem " niepelnosprawny ktory ma trudnosci ze zrozumieniem" ale tytul mgr inż. mam, ale pewnie sobie kupilem ;) jak tylko znajde chwilke to porobie screeny na poczatku gry zeby lukasrz mogl wejsc w to samo miejsce i wycelowac w identyczny punkt. powiedzmy zrobie to w 1024x768 bez AA i anizo czysty deafult tylko w grze ustawienia na max. wtedy dam znac prywatnym mesagem luskarzowi ze bede umieszczal i on umiesci swoje, porownamy (oczywiscie wlaczony fraps bedzie tez) od razu mowie ze bedzie to zaraz po dlugim weekendzie majowym, teraz za duzo pracy mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) no chetnie to zrobie tylko wiesz moge zle zrobic screeny bo w koncy jestem " niepelnosprawny ktory ma trudnosci ze zrozumieniem" ale tytul mgr inż. mam, ale pewnie sobie kupilem ;) jak tylko znajde chwilke to porobie screeny na poczatku gry zeby lukasrz mogl wejsc w to samo miejsce i wycelowac w identyczny punkt. powiedzmy zrobie to w 1024x768 bez AA i anizo czysty deafult tylko w grze ustawienia na max. wtedy dam znac prywatnym mesagem luskarzowi ze bede umieszczal i on umiesci swoje, porownamy (oczywiscie wlaczony fraps bedzie tez) od razu mowie ze bedzie to zaraz po dlugim weekendzie majowym, teraz za duzo pracy mam 1411981[/snapback] :rolleyes: super mi pasuje, tylko rob test z tej 1 planszy bo dalej nie przejde bo nie gram:) no chyba ze jakiegos save'a mi dasz czy cosik takiego tylko szkoda ze u ciebie bedzie grafika dx9 :> P.S a ja mam tytuł technika telekomunikacji/elektronika (narazie ;) ) i co? i tez mnie wyzywasz od różnych i smiesznych :) :lol: studia in use... :? tylko spokoj nas ratuje panowie, tylko spokoj B) P.S jak coś to slij info na PW albo gg Pozdrawiam. Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) To i ja wyrażę swoją opinię na temat tej produkcji. Zapowiadało się świetnie: odwzorowanie map, broni i takie tam. Zacząłem grać faktycznie troszkę mnie toto wciągnęło, ale po którejś tam misji po prostu miałem dość. To chyba najbardziej "niedorobiona" gra w jaką mi dane było grać ostatnimi czasy. A] Engine (unreal- prehistoria)- 100x gorzej wygląda i co gorsza 100x gorzej chodzi niż, np. HL2 na sprzęcie z podpisu. Tragedia. B] Wymuszone używanie flankowania. Ja rozumiem, że to ważne, ale żeby aż do tego stopnia, że z celownikiem dokładnie w centrum szwabskiej głowy wystającej z okopu trafiać za 5-6 razem ??? Przesada. C] (Bardzo) Sztuczna inteligencja. Nasi żołnierze potrafią dzielnie biec do wskazanej pozycji drogą nie tylko dużo dłuższą niż ta najlepsza, ale również pchając się pod ogień niemców. Inną równie ważną ich zdolnością jest ukrywanie się za przeszkodami. Tylko co z tegom skoro czasem dwóch z trzech schowa się za przeszkodą, a trzeci heroicznie klęknie przed nią, waląc do niemców bez osłony. To wszystko złożyło się na ostateczny efekt, jakim jest pożegnanie tej gry z mojego twardziela. No offence i adios ! Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 jeden chlapnie reszat zanim, caly tweak, ehh Grobel Nie bylo zabaw z konfigiem a gra nawet z AAx2 i Anizox2 nie chodzi 10-15fps tak jak mowiles tylko w oklicach 20fps 1024x768 full det AAx2 Anizox2 1411861[/snapback] nie dam screnów bo juz od 3 tygsów nie mam 4ti , a jutro dostaje 6600gt/6800le z serwisu wiec niestety nie uracze cie prawdziwą grafiką ale zapewniam ze nie wyglądała tak biednie jak u ciebie. nawet bez AA którego nie da sie u mnie niestety włączyc;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 To i ja wyrażę swoją opinię na temat tej produkcji. Zapowiadało się świetnie: odwzorowanie map, broni i takie tam. Zacząłem grać faktycznie troszkę mnie toto wciągnęło, ale po którejś tam misji po prostu miałem dość. To chyba najbardziej "niedorobiona" gra w jaką mi dane było grać ostatnimi czasy. A] Engine (unreal- prehistoria)- 100x gorzej wygląda i co gorsza 100x gorzej chodzi niż, np. HL2 na sprzęcie z podpisu. Tragedia. B] Wymuszone używanie flankowania. Ja rozumiem, że to ważne, ale żeby aż do tego stopnia, że z celownikiem dokładnie w centrum szwabskiej głowy wystającej z okopu trafiać za 5-6 razem ??? Przesada. C] (Bardzo) Sztuczna inteligencja. Nasi żołnierze potrafią dzielnie biec do wskazanej pozycji drogą nie tylko dużo dłuższą niż ta najlepsza, ale również pchając się pod ogień niemców. Inną równie ważną ich zdolnością jest ukrywanie się za przeszkodami. Tylko co z tegom skoro czasem dwóch z trzech schowa się za przeszkodą, a trzeci heroicznie klęknie przed nią, waląc do niemców bez osłony. To wszystko złożyło się na ostateczny efekt, jakim jest pożegnanie tej gry z mojego twardziela. No offence i adios ! Identyczne odczucia jak moje [; . Jak musialem sie zaczynac misje od polowy, bo na ostatnim szkopie polegl moj kompan bo wybiegl prosto pod mg, a chcialem przechodzic bez strat to mnie cholera bierze. No i ta 'realistyczna' celnosc... Smieszniejsze to niz CSS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Odnośnie screenów, które zapodał lukasrz. Gra na początku, kiedy jeszcze nic się nie dzieje, to rzeczywiście chodzi w miarę płynnie. Duże spadki fps są w samym intro, a póżniej dopiero w misjach z czołgiem. Najgorzej działa podczas misji strzelania ze snajpera i z bazooki z wieży kościelnej w Carentan i tam możnaby "testować sprzęt". Co do samych screenów to u mnie nawet w 800x600 nie ma takich ząbków (patrząc na dłoń), więc coś tam jest w sterowniku ustawione na "wydajność". Poza tym to początek gry (ten w nocy) wygląda najgorzej niezależnie od karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Odnośnie screenów, które zapodał lukasrz. Gra na początku, kiedy jeszcze nic się nie dzieje, to rzeczywiście chodzi w miarę płynnie. Duże spadki fps są w samym intro, a póżniej dopiero w misjach z czołgiem. Najgorzej działa podczas misji strzelania ze snajpera i z bazooki z wieży kościelnej w Carentan i tam możnaby "testować sprzęt". Co do samych screenów to u mnie nawet w 800x600 nie ma takich ząbków (patrząc na dłoń), więc coś tam jest w sterowniku ustawione na "wydajność". Poza tym to początek gry (ten w nocy) wygląda najgorzej niezależnie od karty graficznej. 1412853[/snapback] stery sa na jakosc nawet jakby byly na wydajnosc to nie wyplywa to na "zabki" tylko na textury, na statycznym screnie moze wydawac sie ze jest duzo zabkow w zaleznosci od kata polozenia krawedzi, fakt brejdak przeszedl do planszy w dzien i grafika sporo ladniejsza, bardziej rzeczywista i bajkowa :D Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 tak powinna ta gierka wygladac . co do sceny na wiezy nie odczulem zadnej zmiany plynnosci rozgrywki / wszystko na full , anizo4x / 1024.768 XP @ 222x9 | 2x256mhz @444mhz dual | 6600 @ 550/720mhz | SbLive oto screeny 1395898[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja tam nie widze roznicy :lol: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) co do sceny na wiezy nie odczulem zadnej zmiany plynnosci rozgrywki / wszystko na full , anizo4x / 1024.768 XP @ 222x9 | 2x256mhz @444mhz dual | 6600 @ 550/720mhz | SbLive To by potwierdzało, że ta gra na Geforce lepiej działa. W końcu GF 6600 non GT nie jest demonem prędkości, a tu całkiem sobie radzi. Miałem na myśli moment, gdy nadjeżdżają czołgi, wówczas, żeby w nich wycelować skutecznie , musiałem ustawić 640x480 :blink: Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Waldek82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 :rolleyes: P.S a ja mam tytuł technika telekomunikacji/elektronika (narazie ;) ) i co? i tez mnie wyzywasz od różnych i smiesznych :) :lol: 1412025[/snapback] no widzisz tak sie sklada ze ja skonczylem kierunek Telekomunikacja i Elektronika na Politechnice wiec podobnie. Co do screenow porobie i dam Ci znac, ale jak pisalem narazie nie mam na to czasu po weekendzie majowym. No chyba ze wystarcza Ci screeny ktore dal Pyrko u mnie pewnie tak samo to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Pobawilem sie troche tym BiA i ustawieniami grafiki. Potrafie zrobic, ze zmiany niewidoczne golym okiem potrafia zdzialac cuda. Wystarczy dac cieniowanie z BLOB na PROJECTED i gras detail z High na Medium i FPS rosnie 2x ! Nie widac zadnej roznicy jakbym pokazal screeny (nikt by sie nie kapnal, ktory jest z obnizonymi detalami, a ktory z max). Wiec mysle, ze zdrowo zrobiony config potrafi wyczyniac cuda w tej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Pobawilem sie troche tym BiA i ustawieniami grafiki. Potrafie zrobic, ze zmiany niewidoczne golym okiem potrafia zdzialac cuda. Wystarczy dac cieniowanie z BLOB na PROJECTED i gras detail z High na Medium i FPS rosnie 2x ! Nie widac zadnej roznicy jakbym pokazal screeny (nikt by sie nie kapnal, ktory jest z obnizonymi detalami, a ktory z max). Wiec mysle, ze zdrowo zrobiony config potrafi wyczyniac cuda w tej grze. 1413404[/snapback] no to moze byc ladny trick w takim razie ;) good job kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 B] Wymuszone używanie flankowania. Ja rozumiem, że to ważne, ale żeby aż do tego stopnia, że z celownikiem dokładnie w centrum szwabskiej głowy wystającej z okopu trafiać za 5-6 razem ??? Przesada. 1412325[/snapback] ty PRZESADZASZ boroveeK bo nie potrafisz celować , kula nie tafia w środek kółka a dolną część, jak zrozumiesz to odpisz coś... sejwy by mogły być , bo gra nie ma co się mierzyć z operation flashpoint JEST DEMO! grałem i nie mogę ukończyć drugirgo chapteru z czołgiem jak go wykończyć? cheat'y nie działają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Pograłem trochę a nawet dużo gdyż mnie wciągnęła ;] i powiem super. Nie wiem co ludzie zapatrzeni w CoD'a czy tam mohaa mają do tej gry. Przecież ona jest lepsza o klasę ;] No chyba że wolicie totalną sieczkę niż pomyśleć, i nie mówicie, że ta gra nie ma klimatu bo ma i to DUŻY i wciąga bardzoo. ( wiadomo w mohaa było lądowanie na Ohama Beach - nic tego nie zastąpi ;) ale przeceiż nie będą tego wałkować w każdej takiej grze ;p ). Moim skromnym zdaniem najlepsza gra w realiach 2 wojny światowej, do tej pory napisana. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgodze sie z Kalabanga. Poczawszy od MoH'a jestem fanem tego typu gier. Tez mam wielki sentyment do ladowania w Normandii, oraz do pozniejszych etapow z tamtej gry (zwlaszcza miasto snajperow). Dla mnie byla przelomem. Zaraz pozniej gralem w dodatki (Spearhead i ten drugi) i juz nie zrobily na mnie takiego wrazeni (no moze w Spearhedzie skok na poczatku i znowu Normandia - tym razem nad ranem :)). Ogolnie nie jestem jakims maniakiem gier i wiekszosc tego typu (FPP) przechodzilem z wlaczona niesmiertelnoscia, bo nie chcialo mi sie save'owac co chwile, czy przechodzic ten sam poziom po 20 razy. Inna kwestia jest realnosc - jeden czlowiek przeciwko setce niemcow... to ja wole niesmiertelnosc. Po MoH'u nadszedl Call of Duty, ktory nie zrobil na mnie takiego wrazenia - ogromna liniowosc, oraz totalnie bezsensowna sieczka. Ponadto zniechecilo mnie to rozbicie na nacje - nie moglem sie utozsamic z bohaterem, bo bylo ich trzech... :? United Offence byl juz nieco lepszy (zwlaszcza misje zimowe, oraz latanie (o ile dobrze pamietam). Ale przeszedlem raz i olalem (oczywiscie na kodach). Pacific Assault okazal sie dla mnie wielkim niewypalem, moze dlatego ze te rejony dzialan wojennych podczas WWII niezbyt mnie interesuja. Ponadto znowu ogromna liniowosc i totalnie nagiete niektore poziomy - zwlaszcza ostatni. Plusem bylo znowu latanie, chociaz potrafilo bardzo wkurzyc. Grafika niby ladna, ale bardzo wymagajaca. Po tym wszystkim podchodzilem nieco sceptycznie do BiA - jak sie okazalo niepotrzebnie! Jest to chyba druga gra (po SW: KotOR II), ktora przeszedlem bez kodow i chyba pierwsza, ktora przechodza po raz drugi z rzedu. Nie bede sie rozpisywal o zaletach, bo wiekszosc wymienili recenzenci (ciekawe, ze gra ta zbiera wysmienite recenzje, a wy tak po niej jedziecie). Chcialbym tylko napisac, ze nie mam swietnego sprzetu (Athlon 2800 XP+, 512 MB RAM, Radeon 9600 XP), a gra chodzi bardzo plynnie w 800x600 i maks detalach (mi to wystarcza). Co do sterowania i flankowania - albo to pokochasz, albo nie. Dla mnie jest to powiew swiezosci i bardzo duzy wklad w gry tego typu. Jesli chodzi o prace zespolowa, to np. Republic Commando nie dorasta BiA do piet, o Pacific Assault nie wspominajac (jacy towarzysze?). Reasumujac, jest to zdecydowanie najlepsza gra wojenna w ktora gralem i byc moze najlepsza gra w ogole w jaka gralem. Czekam na dodatki i ewentualne kontynuacje (oby w Europie!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no jak przejść to demcio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Wspominano powyżej o tzw . "wymuszonym flankowaniu" ..to nie żadne wymuszone flankowanie to najzwyklejsze błędy kolizji. Gra ma bardzo poważne bugi jeśli chodzi o wykrywanie kolizji. Generalnie polega to na tym że jesli niemiec jest schowany za skrzynką/pniem/nasypem itp to nawet jesli widzimy jego pół głowy to jest bardzo niewielka szansa że zabijemy go mimo iz celujemy dokładnie w jego głowę , niemiec po prostu jest w trybie "schowany" i gra to tak rozpatruje ...jest to bardzo poważny bug i bardzo jak dla mnie zmniejszający grywalność. Druga sprawa że powyższy bug działa tylko jednostronnie ...jesli niemiec jest schowany za pniem i walimy do niego to marne szanse ze go trafimy jesli jest schowany ..jesli on wali do nas oczywiscie każdy kawałek naszego ciała wysunięty za osłonę chocby lekko, narazony jest na jego ogień. Kolejny bzdet to brak mozliwosci przeskakiwania niskich płotków i wchodzenia do budynków mimo iż mają otwarte bramy..oczywiscie z takich bram wczesniej gromadnie wybiegali niemcy ...rozumiem takie uproszczenia w 2000 roku ale nie w 2005 tym ... :lol: Oczywiscie płotki oprócz tego że są nie do przeskoczenia , są też budowane z granitu oklejonego drewnianą fototapetą..mówiąc prosciej kule dla nich nie są straszne, granaty też :lol: Powróćmy wspomnieniami do błędów kolizji ..pod koniec gry gdy już byłem wyjątkowo zmęczony i zirytowany bugami robiłem sobie różne testy na kolizje..np sytuacja ..przedemną na niewielkim wzgórzu lezy pieniek za nim schowanych 2 niemców nie widzą mnie, obchodzę ich z thompsonem i otwieram ogień z odleglosci 2 metrów , oczywiscie zaczynam strzelać pierwszy widze wyraznie że kule im nic nie robią odwracają się spokojnie i zabijają mnie szybciutko ..i tak mogłem wkółko ..gra w takich sutacjach reaguje z tak duzym opoznieniem dla gracza (mówię o kolizji ) ze musialbym wywalic kupę pocisków zanim gra by łaskawie skojarzyła ze strzelam ( o ile by to nastąpiło) ..podsumowaująć wszelkie szturmy z zaskoczenia bardzo często skazane są na niepowodzenie. Kolejny gwóżdz do trumny ....tak naprawdę to praktycznie wszystkie bronie mają taką samą celność..praktyczna róznica między karabinem a np thompsonem jest niewielka albo nie ma jej wcale ..nie licząc mozliwosci strzelania seriami . No i na koniec osławione granaty które mają promień rażenia 1 metr ..a czasami nawet i to nie..podsumowując ..chcesz zrobić kuku niemcowi granatem - musisz w niego nim trafić ..jakie to oczywiste i nowatorskie :lol: brawa dla developerów za ten megapomysł. :mellow: to tyle w skrócie ..zresztą napisałem to co i tak juz bylo tutaj wczesniej powiedziane. Gra mnie nie ukrywam zirytowała i zmęczyła, ma oczywiscie pewne plusy np: - klimacik - dobre odwzorowanie autentycznych terenów - niezłe efekty dzwiękowe - przyjemna grafika ale bez rewelacji (całkiem ładne modele postaci ale dosyć słabe modele broni jak na 2005 rok...porównajmy do takiego AK47 z starszej przecież gry NOLF2..toż to przepaść jakosciowa ..na korzyść NOLF2 ofkors) - pewne innowacje jak np sterowanie czołgami ale nie ma się co łudzić ..gra jest tak niedorobiona/ zabugowana że jak dla mnie skutecznie to odbiera przyjemnosć z grania , dla mnie to dobry ale nie b.dobry przereklamowany tutuł , mogę go polecić jedynie fanom gier wojennych i tym którzy są przygotowani na częste wczytywanie wczesniejszych save-ów , dużo cieprliwości życzę i stalownych nerwów co by nie ucierpiała myszka ani klawiatura :wink: Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) ty PRZESADZASZ boroveeK bo nie potrafisz celować , kula nie tafia w środek kółka a dolną część, jak zrozumiesz to odpisz coś... 1414279[/snapback] Zrozumiałem, to odpiszę, a co! Argument trafiania poniżej kółka nie jest żadnym argumentem, gdy z menu crosshair wybierzemy opcję "kółka z kropką w środku", no chyba że uważasz, że celowym zamiarem autorów było pudłowanie mimo celownika DOKŁADNIE w środku. Jaki to realizm? Czyżby tor lotu kuli na odcinku max. 100m był aż taką krzywą, jak w moździeżu??? Zatoichi bardzo konkretnie ugruntował moją opinię. Powtarzam zatem: ta gra jest POTWORNIE niedopracowana i nic tego nie zmieni, choćby nie wiem nawet jak wielki umiłowanie do tego typu produkcji. Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Powtarzam zatem: ta gra jest POTWORNIE niedopracowana i nic tego nie zmieni, choćby nie wiem nawet jak wielki umiłowanie do tego typu produkcji. Z pierwszym stwierdzeniem się zgodzę w 100%...do dziś się zastanawiam jak oni mogli tą grę wydać...Były jakieś beta testy wogóle ?? :| A z drugim się nie zgodzę...uwielbiam gry o 2WŚ i przeszedłem grę...(mimo tego niedopracowania)... ...na bezrybiu i rak ryba...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Mam mały problemik ściągnełem sobie demko tej gry i wszystko byłoby dobrze gdyby nie mały błąd przy rozpakowywaniu przez który nie może wypakować się ten plik k_view_model_us.ukx.uz2 i zwracam się z prośbą o przesłanie mi go na ra8@o2.pl ps. Gierka chodzi i wygląda świetnie !!! Edytowane 3 Maja 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ZATOICHI Trza Ci przyznać że ładnie ujołeś bugi zawarte w grze Mnie dobija brak możliwości skakania i czołgania się zresztą ileż można pisać o błędach ,ktoś powinien je wszystkie spisać na początku tego Threada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Mnie dobija brak możliwości skakania(...) 1424583[/snapback] ??? Co do czolgania, to jakos mi nie przeszkadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...