skibson_wielki Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: No nie i kolejna shit niech cos trafi jak nie driver 3 to half life 2 co sie dzieje wszystko na psy schodzi. Tak sie cieszylem ze wyjdzie cos a'la call of duty ale chyba nic z tego pogralem w demko BiA i jest beznadziejne jak cala gra. Grafa na rok 2005 brzydka juz lepiej COD wyglada na ekstra w detalach a mniej ramu potrzeboje a to az 1gb na CO TEJ GRZE AZ TYLE na te super duze poziomy jasne i tak bezndzieja albo te efekty no przynam podobja mi sie te lekkie rozymcie ale nic wiecej. Silnik tak zrobiony ze brak mi slow 640x480 a 1024x760 jeden pieron wedlug tej gry mi ledwo ciagnie 30 klatek i czasmi watpie po co jej az tyle ramu i tak dobry sprzet jak to wyglada poprostu brzydko nic nie dorowna COD'owi nawet medal of honor cza miec fach w lapach zeby robic gry o 2 wojnie swiatowej eeeeeeeeh dobrze ze tego nie kupilem bo znow bym kase zmarnowal tragedia pelno bugow i bledow a najgorsze chociaz pomyslowe taktyka mogla byc wypasiona ale tak nie jest. A najbardziej nie podoba mi sie mimika wojakow i ich styl biegania przemilczmy to. dla mnie syf chociaz kocham gry o wwII ale w to grac nie potrafie ale za to muzyka jest zajefana trzyma ten klimat nic wiecej. pozdro 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Jak dla mnie to medal of honor miał fajniejszy klimat niż Cod. Najbardziej w Cod nie podobało mi się to rzucanie z miejsca na miejce. Jakis teleport nirmalnie. Jeszcze dobrze nie rozpatrzyłem się grajac na amerykaninem a juz biegłem jako rosjanin itp... lekka przesada. Z BIA mie jest tak, źle. Napewno klimat jest lepszy niż w HL2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 heh a gdzie tu jakakolwiek analogia?? miedzy BiA i Hl2? heh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 heh też zauważyłem że niektórzy prowadzą prywatną wojnę z HL2, pewnie dlatego że niektóre "dystrybucje" się pierniczą, a porównywanie klimatów obu gier też nie ma większego sensu, choć ja też uważam że Richard Burns Rally ma lepszy klimat :P Co do BiA to demko nawet mi się podoba, ale mnie się podobają generalnie wszystkie FPS osadzone w realiach w.w.II, tak samo za całkiem strawne uważałem po pierwszym przejściu demko mortyra2(fuj!). Fajny jest pomysł wywalenia celowniczka ze środka ekranu, muszka i szczerbinka całkiem dobrze się sprawdzają, po grzyba mi jakiś psujący wrażenie realności krzyżyk. No nic jutro odpale misję z demka poraz drugi i niestety mam przeczucie że już nie będzie tak fajnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Obie gry należą do tego samego gatunku, więc porównanie jest jak najbardziej uzasadnione. Tym bardziej, że HL2 jest określany jako najlepsza gra z gatunku Fpp w historii. Automatycznie sam domaga się porównywania z innymi produkcjami tego typu. Ciekawe jest natomiast to, że pisałem głownie o Moha i Cod, tylko na końcu wspomniałem Hl2 (jednym albo dwoma wyrazami). A tu od razu kilku wyskoczyło z obroną HL2. Macie na tym punkcie jakis kompleks <_< ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Nikt nie ma kompleksów, tylko klimat to kwestia gustów, a o tych jak wiadomo się nie dyskutuje. Niektórzy lubią ciemne i ciasne bunkry na Marsie i być straszonymi przez wyskakującego zza winkla impa, niektórzy komunistyczne blokowiska i czuć się jak dzikie zwierze w czasie obławy, a niektórzy wojenne rumowiska. Ale skoro chcesz porównywać obiektywnie obie gry to proszę bardzo: Grafika: HL2 bezsprzecznie jest lepiej wykonany, ale nie ma co się dziwić, jest to popisówa bardzo nowoczesnego, w przeciwieństwie do BiA silnika Fizyka: Właściwie w BiA jej nie zauważyłem Udźwiękowienie: Na podobnym poziomie Bronie: W HL2 są bardziej różnorodne, ale w tym przypadku porównanie nie ma tu większego sensu Rozgrywka: Obie gry (w BiA nie wiem jak to wygląda w innych misjach) są obrzydliwie liniowe i opierają się w dużej mierze na skryptach (w BiA jest to bardziej widoczne), ale HL2 ma w bardzo fajną fabułę więc to nie przeszkadza. Wymagania: Obie gry chodzą u mnie dość płynnie. A królem FPSów jest jak dla mnie FarCry (kiedyś też uważałem że HL2, ale FC przechodziłem za trzecim razem z o wiele większą przyjemnością niż HL2 za drugim) Edytowane 5 Maja 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Grafika: HL2 bezsprzecznie jest lepiej wykonany, ale nie ma co się dziwić, jest to popisówa bardzo nowoczesnego, w przeciwieństwie do BiA silnikadokładnie Fizyka: Właściwie w BiA jej nie zauważyłem jest jak podskakujesz w gorę to spadasz spowrotem na ziemię :) Udźwiękowienie: Na podobnym poziomie też mam takie odczucia Bronie: W HL2 są bardziej różnorodne, ale w tym przypadku porównanie nie ma tu większego sensu I to najbardziej lubię w grach z II wojnych i ogólnie w Fpp. Normalne bronie. Nie jakieś cudaki w stylu gravity gun. Rozgrywka: Obie gry (w BiA nie wiem jak to wygląda w innych misjach) są obrzydliwie liniowe i opierają się w dużej mierze na skryptach (w BiA jest to bardziej widoczne), ale HL2 ma w bardzo fajną fabułę więc to nie przeszkadza. Tu jest pies pograbany, bo dla mnie fabuła w Hl2 jest papkowata. Klimat też jest przeciętny, a dobija go nijaki bohater, a brak rąk przy prowadzeniu pojazdów mnie po prostu rozśmieszył. Takie coś stosowano w grach na amige. Wymagania: Obie gry chodzą u mnie dość płynnie. Z tym również nie miałem problemu. Nawet z dzwiękiem, co było zmorą wielu ludzi z tego co czytałem A królem FPSów jest jak dla mnie FarCry (kiedyś też uważałem że HL2, ale FC przechodziłem za trzecim razem z o wiele większą przyjemnością niż HL2 za drugim) Dla mnie wcześniej był HL1. Później świetnie grało mi się jeszcze w Chasera. Oczywiście Moha, w mniejszym stopniu Cod. Obecnie Far cry m.in za: to, że praktycznie czuje się zapach dżungli grając. :) Edytowane 5 Maja 2005 przez Buck Tuddrussel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Mam problem pożyczyłem grę od kumpla i podczas uruchamiania wyskakuje mi : critical error Build: (null) OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600) CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 1622 MHz [307739983872.000000 0] with 511MB RAM Video: RADEON 9550 (6483) General protection fault! History: ULevel::SpawnActor <- (PlayerController) <- UGameEngine::PreInit <- InitEngine co mam zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Dzieje sie tak podczas uruchamiania gry czy wgrywania danego levelu (save`a moze ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 podczas uruchamiania gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Pierwsze co przychodzi na mysl to oczywiscie sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 zmieniłem sterowniki z catalistów na omegi i dalej jest ten sam błąd :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Też mam podobny błąd i po wielu bojach z nim, niestety nic nie poradziłem. Zmiana sterowników, zmiana FSB, inne różne ustawienia, patch 1,3. Nic nie pomaga. Na oficjalnym forum, wielu ludzi ma ten sam problem i chyba niema żadnego antidotum na ten error :mad: Edytowane 16 Maja 2005 przez Jakma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 kumpel mial tak na piracie:] w katalogu z gra jest plik unpak:) nacisnij i nastanie jasnosc ps tylko pomagam z dobrej woli bo niekazdego stac na orginal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Hmm... Zainstalowałem ostatnio BiA chcąc zrobić parę filmików i screenów...i kupa - wywala ten właśnie błąd... I tak się zastanawiam czy to nie jest jakiś konflikt z NV bo wywala mi każdą grę na silniku Unreala :| (BiA, UT 2k3 i 2k4, SCCT, SCPT, XIII)...wszędzie podobny błąd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Też man nv 6800 i nie miałem żannych problemów z tą grą. Mam stery 66.93. Dziś właśnie skończyłem gierkę. Powiem tylko jedno. Nikt mnie nie przekona, że HL2 ma lepszy klimat niż BiA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus_One Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 zainstalowałem BIA i mam problemy z odpaleniem gry oczywiscie oryginał patch 1.03 zainstalowałem PIII750 512 RAM GeForce 3 Ti200 (najnowsze sterowniki , probowalem takze z przedostatnimi) Windows ME przy starcie, zaraz po splash screenie z żołnierzami wyświetla się komunikat ----------- Build: (null) OS: Windows 98 4.90 (Build: 73010104) CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 871 MHz [789708672.000000 0] with 383MB RAM Video: No Video General protection fault! History: WWindow::WndProc <- WWindow::StaticWndProc <- WWindow::PerformCreateWindowEx <- WRichEdit::OpenWindow <- WLog::OnCreate <- WWindow::WndProc <- WLog::WndProc <- WWindow::StaticWndProc <- WWindow::PerformCreateWindowEx <- WTerminal::OpenWindow <- WLog::OpenWindow ------------ w serwisie Cenega nikt nie jest w stanie mi pomóc, a karta jest przecież oficjalnie wspomagana przez BIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mimo wszystko bym stawiał na stery od grafy...zmieniłem u siebie na 71.89 i gra znowu działa (XIII i SCCT też)... Qrcze co gra to inne stery...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Wstyd się przyznać ale ta gra to pirat i po uruchomieniu pliku unlock gra już działa dzięki szaraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 spoko;) gre przeszłem i jest to jedna z lepszych w ktore gralem. gralem na 1024, high detale i plynniutko;) podobaly mi sie odglosy niemców ale jest jeden minus:( długosc gry. moze kiedys wyjdzie dodatek lub edytor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Windows ME 1449686[/snapback] Musi być win 2000/XP spoko;) gralem na 1024, high detale i plynniutko;) 1449940[/snapback] Jakie sterowniki używasz, że jest tak płynniutko? Pytam się, bo jesteś pierwszą osobą, której ta gra dobrze chodzi na R9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus_One Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Musi być win 2000/XP Koniecznie 2000 albo XP? wiem że na pudełku jest napisane "2000/XP TYLKO" ale myslalem ze Me zawiera się gdzieś pośrodku taka kolosalna różnica między 2000 a Me? czego takiego nie ma ME a ma 2000? są inne gry ktore NIE odpalają się na windows Me? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 spoko;) gre przeszłem i jest to jedna z lepszych w ktore gralem. gralem na 1024, high detale i plynniutko;) podobaly mi sie odglosy niemców ale jest jeden minus:( długosc gry. moze kiedys wyjdzie dodatek lub edytor 1449940[/snapback] tja jasne... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 najnowsze omegi i karta na 382/273(546) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 najnowsze omegi i karta na 382/273(546) 1450154[/snapback] A jak według ciebie jest płynnie?? 10/15 FPS?? :blink: :blink: Człowieku takie kity możesz wciskać dzieciom z przedszkola ale nie mi... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ej czlowieku ja tez niejestem noobem i wiem co to płynność nieosądzaj mnie że kłamie oki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Dobra wierzymy ci, ale gra na kartach pokroju r9550 chodzi marnie, u mnie na konfigu z podpisu tez nie jest rewelacyjnie a co dopiero u ciebie na tym celq. Przyjmijmy, ze plynnosc to jest > 30kl/sek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) Wkoncu przeszedlem juz cala gre, troche meczylem sie w pewnych momentach (*jak ja lubie gry gdzie nie ma quick savów). Moja opinia - gra całkiem dobra, stawiam ją na równi z moh: pa ;) Co do waszej klotni z r9550 i BIA. U mojego kolegi gra w 1024x768 chodzi plynnie jedynie na low teksturkach (bo nie ma medium?), i to dopiero po znizeniu refleksji i detali trawy. No ale on ma juz starszego kompa, Athlon 2600+, 256ramu (nie podkrecane). raczej trudno mi uwierzyc szaraczek ze masz high;) Nie wszystko.. moze ustawiles tylko trawę? ;) Bo jesli chodzi o mnie to ja moge z czystym sumieniem powiedziec ze gra smiga na fullu, bez anizo,dokladnie 30fps i taki jest zawsze (plus minus 1fps) Edytowane 18 Maja 2005 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 hehe ja sie niechce klucic bo niemam takiego zwyczaju ale poprotu mowie ze tak u mnie to działa;) far cry tez 1024 high bez aa i af plynniutko:) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Tytułem odświeżenia topicu... Kilka dni temu ukazały się pierwsze screeny z dodatku do BiA zatytułowanego Earned in blood. SCREENY Edytowane 25 Maja 2005 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...