muzzy80 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam. mam laptopa na ktorym kiedys zainstalowalem 5 GB partycje pod Red Hat chyba Ext2 no i standardowo jako druga jest fat 32 teraz chce pozbyc sie linuksowej partycji. musze dodac ze jak instalowalem to cos zle ustawilem i win nie widzi partycji linuksowej i odwrotnie. jakim programem czy moze jest jakas komenda ktora mi pomoze POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Jesli to Windows NT/2000/XP to mozna w menedzerze dyskow usunac taka partycje. Jesli 9x, to mozna na ten przyklad dyskietki startowej z Windows 98 uzyc i uruchomic fdisk i usunac niechciana patrycje. Mozna rowniez uruchomic plytke instalacyjna z jakas dystrybucja Linuksa w trybie ratunkowym i z rowniez fdiskiem sie posluzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzzy80 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 nawet jesli windows nie widzi takiej partycji?? mam xp prof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Windows standardowo nie widzi partycji Linuksa, mozesz sciagnac sobie plugin do total Commander zeby moc odczytywac z partycji Linuksowej. Najlepiej odpal cfdisk z jakiejs plyty z dystrybucja i po krzyku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Windows xp widzi partycje linuxowe (zarządzanie dyskami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 fdisk tez widzi w ten sposob Linuxowe partycje. Pokaze poprostu nieznany system plikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...