Skocz do zawartości
bambulec

Nowy zasilacz-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowy zasilacz Chiefteca GPS-350BB-101L. Wszystko byłoby w porządku, tylko niepokoją mnie napięcia, które pokazuje SpeedFan. Według tego co wyczytałem w innych postach powinienem zasilacz zareklamować. Na screenie widać napięcia bez obciążenia. Czy ktoś mógłby powiedzieć, czy moje obawy są uzasadnione?

Najbardziej niepokoi mnie +12V: 11,31V bo decyduje o pracy procesora.

W Biosie zaraz po włączeniu kompa pokazało 11,84V. Zaraz sprawdzę jak te parametry zachowają się pod dużym obciążeniem. Ale może ktoś powie coś o pozostałych napięciach!

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożycz od kogoś miernik, sprawdź nim napięcia, a potem narzekaj na chiefteca.

Odczyty z płyty głównej mozna sobie wsadzić w buty ;)

Poza tym, gdyby napięcie na lini 12 Volt wynosiło 11,31V to wątpię żebyś mógł napisać tego posta.

Gdybyś nie wiedział jak zmierzyć napięcie w zasilaczu, to odsyłam cię chociażby na tą stronkę:

http://www.neotec.pl/page.php?id=11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej nie kumam waszego podejscia.

Czy to ze zasilacz jest zrobiony przez ANteca, CHiefteca, Enermaxa automatycznie oznacza ze zasilacz jest pozbawiony wszelkich wad?

A co sie z nim dzieje w czasie transportu, w hurtowniach itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej nie kumam waszego podejscia.

Czy to ze zasilacz jest zrobiony przez ANteca, CHiefteca, Enermaxa automatycznie oznacza ze zasilacz jest pozbawiony wszelkich wad?

A co sie z nim dzieje w czasie transportu, w hurtowniach itd?

Nie bardzo wiem o co ci chiodzi chłopie? Nikt tutaj nie napisał,ze te zasilacze nie moga się popsuć!

Chodzi tylko o to,że miarodajne testy napięcia to można sobie zrobić tylko miernikiem, bo programy i odczyty w biosie to przeważnie bzdurki piszą i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO co ty :|

Pierwsze slysze.

Dobra a teraz na powaznie.

Przeklamania moze i sa.

Ale nie zawsze sa tak wielkie ze moznaby je ignorowac.

Bo to ze Abit i Epox sobie nie radzi to co innego. Ale uwierz mi ze trafilem juz nawet Abity NF7 ktore wskazywaly prawie to samo co mierniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi