Skocz do zawartości
cih

NTFS ?

Rekomendowane odpowiedzi

ntfs jest swietny we wlascwosciach katalogow pojawi ci si edodatkowa zakladka z ustawieniami zabezpieczen mozna sutawiac hasl an akatalogi dla roznychrfilijak masz mlodszego brata jak ja to mozesz ustawic mu konto i zablokwac dostemtp do wsyztkiego procz winampa i gier np. :D

podobmo ntfs jest nieco wydajniejszy od fat 32 i mozna przynajmiej w windosie 2000 ustawic kompresje dysku i inne bajerki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tym systemie plików ?

Musze zrobić formata dysku używam xp, zmieniać system plików czy nie a jak zmienie co mi to da ?  8)

m.in. wieksza pewnosc ze dane nie "znikna" (bezpieczenstwo)

chwalebny brak scan disk'a przy twardym resecie (i brak konsekwencji)

wieksza pewnosc o skladowane dane

ogolnie nie umiem juz zyc bez NTFS

to tak w duuzym skrocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Ntfs to jest tak.....Bezpieczniejszy(duzo) ,bardziej stabilny--tzn zadnych jaj...ale.....jest to taki system gdzie spada ci szybkosc dostepu do pliku...dziala ogoolnie wolniej,ale za bezpieczenstwo sie placi:)Wiec decyduj do czego ci jest potrzebny komputer i jakie dane na hdd trzymasz...ja tam robie w facie i nie narzekam ..nawet na "znikanie "danych...zero problemoow.:)

Pozdrwiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi