Skocz do zawartości
Slayer

Toshiba A75-S209- jaki chipset płyty glównej??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawało mi się, że mam chipset Intela, ale teraz jestem zdezorientowany, bo nie mogę zainstalwać oprogramowania do chipu.

I jakby ktoś już wiedział, to niech napisze, czy płyta posiada Dual DD-Ram ( podwojenie prędkości przesyłu danych).

Dla przypomnienia- procesor Intel PIV Mobile 3.06 Ghz 1MB cache, Radeon IGP 9000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg pani Toshiby:

512MB (Min)/1536MB (Max) (512MB on-board model).

PC2700 DDR333 SDRAM 2.5V SODIMM Memory modules; configurable from 512MB to 1536MB

a chipset to właśnie ATI MOBILITY™ RADEON™ 9000 IGP ze zintegrowaną grafą (to IGP to pewnie Integrated Graphic Port albo coś w tym stylu, nie wnikałem. ale grafika to ATI RC 300ML)

tu komplet

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su...Model&x=23&y=10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, domślałem się :) Tylko teraz pytanie- czy jest czy nie ma Dual DD-Ram. To b. waże ze względu choćby na k. graficzną- jakoś przy jakości na full daje rady jak może (3300 w 3D Mark 2001SE ), ale przy Dualu by zbliżyła się do odpowiednika desktopowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sądze żeby to było w dual DDR. Urudniało by to rozbudowe pamięci. Nie chce mi sie wczytywać w manual :). Natomiast lapy są zawsze mniej wydajne niż desktopy. Raz to jest 10% a raz 30% w stosunku do desktopa z teoretycznie podobnym konfigiem.

Laptopa trzyma za morde wolniej kręcący sie dysk i zaawansowany system dziadowania a prądzie i oszczędzanie na chłodzeniu. ALbo wydajnosć albo 3 godziny pracy. :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja desktop posiada Dual, więc teoretycznie może być, ale fakt- mogli to wyciąć :( Inna sprawa, że mój wynik jest jednym z najlepszych wśród ludzi z single chanel ( rekord to ok. 3900). A może być jeszcze więcej, jak poprzestawiam to i owo ;) Poza tym Dual daje 80% kopa i co poniektórzy mają z nim ponad 6000, dlatego wolałbym wiedzieć, czy jest dual, ale nigdzie na ten temat nic nie znalazłem :|

PS - chip jest 2 potokowy (2x1TMU) 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi