Slayer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Wydawało mi się, że mam chipset Intela, ale teraz jestem zdezorientowany, bo nie mogę zainstalwać oprogramowania do chipu. I jakby ktoś już wiedział, to niech napisze, czy płyta posiada Dual DD-Ram ( podwojenie prędkości przesyłu danych). Dla przypomnienia- procesor Intel PIV Mobile 3.06 Ghz 1MB cache, Radeon IGP 9000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 wg pani Toshiby: 512MB (Min)/1536MB (Max) (512MB on-board model). PC2700 DDR333 SDRAM 2.5V SODIMM Memory modules; configurable from 512MB to 1536MB a chipset to właśnie ATI MOBILITY™ RADEON™ 9000 IGP ze zintegrowaną grafą (to IGP to pewnie Integrated Graphic Port albo coś w tym stylu, nie wnikałem. ale grafika to ATI RC 300ML) tu komplet http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su...Model&x=23&y=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ha, domślałem się :) Tylko teraz pytanie- czy jest czy nie ma Dual DD-Ram. To b. waże ze względu choćby na k. graficzną- jakoś przy jakości na full daje rady jak może (3300 w 3D Mark 2001SE ), ale przy Dualu by zbliżyła się do odpowiednika desktopowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 nie sądze żeby to było w dual DDR. Urudniało by to rozbudowe pamięci. Nie chce mi sie wczytywać w manual :). Natomiast lapy są zawsze mniej wydajne niż desktopy. Raz to jest 10% a raz 30% w stosunku do desktopa z teoretycznie podobnym konfigiem. Laptopa trzyma za morde wolniej kręcący sie dysk i zaawansowany system dziadowania a prądzie i oszczędzanie na chłodzeniu. ALbo wydajnosć albo 3 godziny pracy. :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Wersja desktop posiada Dual, więc teoretycznie może być, ale fakt- mogli to wyciąć :( Inna sprawa, że mój wynik jest jednym z najlepszych wśród ludzi z single chanel ( rekord to ok. 3900). A może być jeszcze więcej, jak poprzestawiam to i owo ;) Poza tym Dual daje 80% kopa i co poniektórzy mają z nim ponad 6000, dlatego wolałbym wiedzieć, czy jest dual, ale nigdzie na ten temat nic nie znalazłem :| PS - chip jest 2 potokowy (2x1TMU) 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...