bobpoz Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam, Przepraszam drodzy Użytkowenicy, ale potrzebuje jasnej odpowiedzi :) dla takiego laika jak ja w tej platformie. Problem dotyczy rozbudowy kompa mojego bratanka - pracek to P4 1,3, płyta Asus P4T i850, pamięć Rambusy Samsung 2*64MB Pc800-45. Chłopak chce dokupić ramu - orientujecie się czy musze nabyć 1 np: 128Mbczy 2 kości (64Mb) pamięci oraz czy mogą wystąpić jakieś zgrzyty w markach owych pamięci. Za odpowiedzi dziękuję gg 4088129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no to ma razem 128 mb? jak tak to nawet podniesienie tego o drugie 128 nie wiele mu da :) a co do rimów to na 95% jestem pewien, ze ramy te muszą być montowane parami i do tego muszą być identyczne :) moze jakimś cudem zadziała koledze inna konfiguracja ale wątpię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 RIMMy jak nieszcześcia... chodzą parami. I najlepiej też 800MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 najlepiej bylo by sie tego pozbyc :/ a ja nie wiem nawet czy dostaniesz gdzies rimmy poza rynkiem wtornym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek666 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jesli ten sprzet ma byc jakis rozwojowy w przyszlosci to nie ma co w niego inwestowac dokupujac RIMM'y. Najlepiej zeby go opchnac no chyba ze ma sluzyc do swojej całkowitej "smierci". Intel juz dawno rozstał sie z Rambusem - włascicielem licencji RIMM, i to zdaje sie dosc chlodno z tego co pamietam z newsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 oj bardzo chłodno. Równie szybko Z RamBusem jak i z pracującym pod niego chipsetem 820. Wiem bo mam jeszcze kompa z 820 ale z SDRAM i chodzi bez kłopotów. Ale był moment że z 820 i 820C intek sie wycofywał i Intel i ASUS oddawali kaske za moderbordy. Ja nie zmieniłem bo to był i tak komp "na dożywocie" w tej konfiguracji i nie sprawia kłopotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...