Skocz do zawartości
bobpoz

rimmy..?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przepraszam drodzy Użytkowenicy, ale potrzebuje jasnej odpowiedzi :) dla takiego laika jak ja w tej platformie. Problem dotyczy rozbudowy kompa mojego bratanka - pracek to P4 1,3, płyta Asus P4T i850, pamięć Rambusy Samsung 2*64MB Pc800-45. Chłopak chce dokupić ramu - orientujecie się czy musze nabyć 1 np: 128Mbczy 2 kości (64Mb) pamięci oraz czy mogą wystąpić jakieś zgrzyty w markach owych pamięci.

Za odpowiedzi dziękuję

gg 4088129

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ma razem 128 mb? jak tak to nawet podniesienie tego o drugie 128 nie wiele mu da :) a co do rimów to na 95% jestem pewien, ze ramy te muszą być montowane parami i do tego muszą być identyczne :) moze jakimś cudem zadziała koledze inna konfiguracja ale wątpię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ten sprzet ma byc jakis rozwojowy w przyszlosci to nie ma co w niego inwestowac dokupujac RIMM'y. Najlepiej zeby go opchnac no chyba ze ma sluzyc do swojej całkowitej "smierci". Intel juz dawno rozstał sie z Rambusem - włascicielem licencji RIMM, i to zdaje sie dosc chlodno z tego co pamietam z newsów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj bardzo chłodno. Równie szybko Z RamBusem jak i z pracującym pod niego chipsetem 820. Wiem bo mam jeszcze kompa z 820 ale z SDRAM i chodzi bez kłopotów. Ale był moment że z 820 i 820C intek sie wycofywał i Intel i ASUS oddawali kaske za moderbordy. Ja nie zmieniłem bo to był i tak komp "na dożywocie" w tej konfiguracji i nie sprawia kłopotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi