Skocz do zawartości
qba89

ZoneAlarm Pro v5.5.062.004 obsluga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was. mam do was prośbe czy mogli byscie mi dac linka albo poradzic jak skonfigurowac program którego nazwa jest w temacie aby dzialal tak ze:

ja u siebie mam modem na usb thomson 330 i udostępniam neta poprzez , prawym na połaczenie itp.

na 2 kompa i tylko na 2 ale jak wlacze tego firewalla lub jakiego kolwiek innego to lipa na drugim kompie nie dziala net.

mi najbardziej zalezy o pomoc w skonfigurowaniu Zone alarma dzieki z góry za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - po prostu kiedyś używałem ZoneAlarm w wersji nie Pro (darmowa do użytku domowego) i nie potrzebowałem instrukcji. Mam trochę legalnego oprogramowania i jakoś do tej pory sobie radzę czytając instrukcję (najczęściej wystarczy przeczytać ją uważnie i ze zrozumieniem). Poza tym nie wiem po co kupować komercyjny soft do domu jeżeli w instrukcji nie jest opisane jak zrobić zaufaną strefę - można mieć równie dobrą ogniościankę za darmo (np. Outpost Firewall), co prawda bez instrukcji ale jak widać ta niewiele daje. No i przy konfiguracji takiego softu pewnie ktoś by Ci tu pomógł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisał, że ma instrukcję tylko nie ma w niej takich danych - jakoś z doświadczenia wiem, że takie dane powinny w niej jednak być. Poza tym, gdybym wybulił na pełną wersję ZoneAlarm'a to nie porzucałbym go dla innej ogniościanki - szkoda kasy. No i z tego co się orientuję to na tym forum nie pomagamy piratom - a na takiego mi qba89 niestety wygląda (jeżeli się myliłem to trudno).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisał, że ma instrukcję tylko nie ma w niej takich danych - jakoś z doświadczenia wiem, że takie dane powinny w niej jednak być. Poza tym, gdybym wybulił na pełną wersję ZoneAlarm'a to nie porzucałbym go dla innej ogniościanki - szkoda kasy. No i z tego co się orientuję to na tym forum nie pomagamy piratom - a na takiego mi qba89 niestety wygląda (jeżeli się myliłem to trudno).

:lol: hehe powiedz mi szczerze, jak myślisz , ile procent użytkowników tego forum używa tylko i wyłącznie pirackiego oprogramowania :lol: . 1% ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kolejna na tym forum dyskusja nie wnoszaca nic do tematu... na cholere dywagacje o legalnosci czyjegos softu? moze ma oryginal ale dokumentacja jest po angielsku i ciezko zrozumiec, moze stac go na to zeby codzien kupowac inny program - tacy z was moralni i zasadniczy ludzie, ale za reke chlopaka nie zlapaliscie wiec dajcie pokoj... a co do problemu: mialem to samo z ZoneAlarmem. Pomoglo przestawienie na kompie udostepniajacym neta z ZoneAlarm opcji 'Firewall->Main->Internet Zone Security' na Medium. Wtedy nie ma pelnej ochrony(stealth) - ukrywania portow, a chyba tylko blokowanie tych najbardziej zagrozonych. I dzieki temu jakis port zostaje otwarty i udostepnianie netu w windowsie dziala.

EDIT:

lol.. teraz zobaczylem date pierwszego posta... :D

Edytowane przez x3n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi