qba89 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam was. mam do was prośbe czy mogli byscie mi dac linka albo poradzic jak skonfigurowac program którego nazwa jest w temacie aby dzialal tak ze: ja u siebie mam modem na usb thomson 330 i udostępniam neta poprzez , prawym na połaczenie itp. na 2 kompa i tylko na 2 ale jak wlacze tego firewalla lub jakiego kolwiek innego to lipa na drugim kompie nie dziala net. mi najbardziej zalezy o pomoc w skonfigurowaniu Zone alarma dzieki z góry za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Razem z oprogramowaniem powinieneś otrzymać instrukcję obsługi (jeżeli zakupiłeś go legalnie). Tutaj raczej nie uzyskasz pomocy w konfiguracji pirackiego softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ohoho wielkie dzieki to ja ci powiem ze mam insrukcje obsługi ale w niej nic o tym nie pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 To ja Ci powiem, że jeżeli masz oryginał to pisz do pomocy technicznej (poza tym nie chce mi się wierzyć, że w instrukcji nie jest opisane jak to skonfigurować). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 bo uzywasz piratów i nie wiesz ze nie nie ma :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie - po prostu kiedyś używałem ZoneAlarm w wersji nie Pro (darmowa do użytku domowego) i nie potrzebowałem instrukcji. Mam trochę legalnego oprogramowania i jakoś do tej pory sobie radzę czytając instrukcję (najczęściej wystarczy przeczytać ją uważnie i ze zrozumieniem). Poza tym nie wiem po co kupować komercyjny soft do domu jeżeli w instrukcji nie jest opisane jak zrobić zaufaną strefę - można mieć równie dobrą ogniościankę za darmo (np. Outpost Firewall), co prawda bez instrukcji ale jak widać ta niewiele daje. No i przy konfiguracji takiego softu pewnie ktoś by Ci tu pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no ale juz sobie poradzilem , łaski bez. i "zakupiłem" :| kerio firewall i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Yarosm, przecierz quba89 mógł zgubić instrukcje. Pozatym mam wrażenie że nie piszesz żeby pomóc (w takim razie poco w ogóle piszesz?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Napisał, że ma instrukcję tylko nie ma w niej takich danych - jakoś z doświadczenia wiem, że takie dane powinny w niej jednak być. Poza tym, gdybym wybulił na pełną wersję ZoneAlarm'a to nie porzucałbym go dla innej ogniościanki - szkoda kasy. No i z tego co się orientuję to na tym forum nie pomagamy piratom - a na takiego mi qba89 niestety wygląda (jeżeli się myliłem to trudno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Napisał, że ma instrukcję tylko nie ma w niej takich danych - jakoś z doświadczenia wiem, że takie dane powinny w niej jednak być. Poza tym, gdybym wybulił na pełną wersję ZoneAlarm'a to nie porzucałbym go dla innej ogniościanki - szkoda kasy. No i z tego co się orientuję to na tym forum nie pomagamy piratom - a na takiego mi qba89 niestety wygląda (jeżeli się myliłem to trudno). :lol: hehe powiedz mi szczerze, jak myślisz , ile procent użytkowników tego forum używa tylko i wyłącznie pirackiego oprogramowania :lol: . 1% ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Nie wiem i nie interesuje mnie to - jeżeli ma legala to ma się gdzie zwrócić o pomac, jeżeli ma pirata to ja mu nie pomogę (i jak widać po odpowiedziach inni też). EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 no wlasnie po to wymyslono to forum zebysmy my mogli pomoc osobie ktora ma problemy... bo jak wiadomo obsluga techniczna roznego rodzaju oprogramowania olewa klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) i kolejna na tym forum dyskusja nie wnoszaca nic do tematu... na cholere dywagacje o legalnosci czyjegos softu? moze ma oryginal ale dokumentacja jest po angielsku i ciezko zrozumiec, moze stac go na to zeby codzien kupowac inny program - tacy z was moralni i zasadniczy ludzie, ale za reke chlopaka nie zlapaliscie wiec dajcie pokoj... a co do problemu: mialem to samo z ZoneAlarmem. Pomoglo przestawienie na kompie udostepniajacym neta z ZoneAlarm opcji 'Firewall->Main->Internet Zone Security' na Medium. Wtedy nie ma pelnej ochrony(stealth) - ukrywania portow, a chyba tylko blokowanie tych najbardziej zagrozonych. I dzieki temu jakis port zostaje otwarty i udostepnianie netu w windowsie dziala. EDIT: lol.. teraz zobaczylem date pierwszego posta... :D Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez x3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...