Skocz do zawartości
Szary28

L25 czy L30

Rekomendowane odpowiedzi

Co lepiej wybrać Hydora Seltza L25 czy L30, różnica polega na tym L30 podnosi słup wody do 195 cm a ten drugi tylko do 1450 czy cos kolo tego,roznica cenowa pomiedzy nimi jest rzedu 40 zl.Czy lepiej dolozyc do L30 i mieć te dodatkowe 200l/h czy lepiej troche zaoszczedzic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten drugi?? Nie wiem co do glośności -który cichszy jest ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory że się podłącze pod temat ale nie ma co zaśmiecać nowymi tematami :)

Chcialem sie dowiedzieć jakie zdanie macie na temat Atmana At-306 bo na allegro pojawiły się po 60zł. Nie zależy mi żeby pompa była niezatapialna a za tą cene taka wydajnośc to sie chyba odpłaca, a dodam jeszcze że mam zamiar dodać do układu drugą nagrzewnice od fiata 125p :). Prosze o odpowiedzi i sory za podpinke ale widzę ze Tobie juz doradzili koledzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie za to interesuje różnica w głośności L25 i L20, ta druga jest niby niesłyszalna (czytałem że minialnie głośniejsza niż eheim ale jaka różnica w cenie..), ale jako że mam zamiar podłączyć 3 bloki(CPU,GPU,NB) zastanawiam się czy nie lepiej L25 tylko, żeby to się nie okazało że kupie coś co będe słyszał : robie WC dla ciszy nie dla kręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to będzie zestaw? 2 x nagrzewnica + CPU + GPU + NB?

No takie są plany ale narazie moje zaplecze finansowe jest ubogie :) W planach mam zmiane bloku na cpu, kupno na gpu i nb no i jakies wentylki 12x12 na te nagrzewniczki. dlatego chce kupic pompe która by to wszystko pociągneła. A jak z głośnością??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie za to interesuje różnica w głośności L25 i L20, ta druga jest niby niesłyszalna (czytałem że minialnie głośniejsza niż eheim ale jaka różnica w cenie..), ale jako że mam zamiar podłączyć 3 bloki(CPU,GPU,NB) zastanawiam się czy nie lepiej L25 tylko, żeby to się nie okazało że kupie coś co będe słyszał : robie WC dla ciszy nie dla kręcenia.

chaos uzywa l20, 3ech bloków i nie narzeka, ja na razie podpiałem jeden pod mojego l20 - głośna nie jest za to trochw wibruje - właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ? gdyby nie to byłaby niesłyszalna (oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie) i gdy dyski śpią to pompka jest "najgłośniejsza" :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ?

z tego co czytałem w recenzjach to - ten model tak ma, zaleca się przez to jakieś jej "amortyzowanie" ;)

oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie

można wiedzieć jaki ?? :) szukam właśnie coś cichego i niestety w sklepach u mnie nic nie mają 120mm (co za wieś, jeden papst i sunon po 2 dniach szukania) więc będe musiał kupowac online i musze na wiare, narazie czytalem że revoltec jest cichy, starczy "uśpić" diody ;) mam zamiar puszczać na 7V..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ?

z tego co czytałem w recenzjach to - ten model tak ma, zaleca się przez to jakieś jej "amortyzowanie" ;)

oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie

można wiedzieć jaki ?? :) szukam właśnie coś cichego i niestety w sklepach u mnie nic nie mają 120mm (co za wieś, jeden papst i sunon po 2 dniach szukania) więc będe musiał kupowac online i musze na wiare, narazie czytalem że revoltec jest cichy, starczy "uśpić" diody ;) mam zamiar puszczać na 7V..

Ja mam revolteca 120 z serii Dark Blue kupilem w ciemno za namowa Niemca i co sie okazalo .... ze jest po prostu SUPER!!! ja go mam na 12V i dla mnie jest z odleglosci 40 cm nieslyszalny .... o 5 V lub 7V nie ma sensu pisac bo wtedy tylko po diodach idzie poznac ze chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam revolteca 120 z serii Dark Blue kupilem w ciemno za namowa Niemca i co sie okazalo .... ze jest po prostu SUPER!!! ja go mam na 12V i dla mnie jest z odleglosci 40 cm nieslyszalny .... o 5 V lub 7V nie ma sensu pisac bo wtedy tylko po diodach idzie poznac ze chodzi :)

Sorry stary, ale to co to za wentyl skoro na napięciu 5 czy 7v świecą sie tylko diody :lol: żartuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry stary, ale to co to za wentyl skoro na napięciu 5 czy 7v świecą sie tylko diody :lol: żartuje :)

To jest nowa generacja wentylatorow ... prawdziwy XXI wiek :lol: żartuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie teraz na L30 zastanawiam do 3/4 bloków i 3 chłodnic cisza mnie interesuje i zeby ta woda jakos tam pływała ...

i bede se chciał jakos te złączki na szybkozłaki wtykowe zmienic jak by tam był gwint 3/8 to by siuuper było kto wie jak to jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi