Szary28 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co lepiej wybrać Hydora Seltza L25 czy L30, różnica polega na tym L30 podnosi słup wody do 195 cm a ten drugi tylko do 1450 czy cos kolo tego,roznica cenowa pomiedzy nimi jest rzedu 40 zl.Czy lepiej dolozyc do L30 i mieć te dodatkowe 200l/h czy lepiej troche zaoszczedzic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten drugi?? Nie wiem co do glośności -który cichszy jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja przymierzam sie do L-25 dlaczego? 1000l/h uwazam za wystarczajace do 3 blokow a przy tym sie mniej grzeje od L-30. Po za tym 40 pln wole dolozyc do lepszego bloku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Dobrze mówi.. polejcie mu... ;) Gdybym miał taki wybór zabrałbym L25... i 40zł w kieszeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mam L25 ciągnie trzy bloki bez problemu jest cicha a podnosi 120cm 11W tak jest napisane na naklejce.Myśle ze zakup tej pompki to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Sory że się podłącze pod temat ale nie ma co zaśmiecać nowymi tematami :) Chcialem sie dowiedzieć jakie zdanie macie na temat Atmana At-306 bo na allegro pojawiły się po 60zł. Nie zależy mi żeby pompa była niezatapialna a za tą cene taka wydajnośc to sie chyba odpłaca, a dodam jeszcze że mam zamiar dodać do układu drugą nagrzewnice od fiata 125p :). Prosze o odpowiedzi i sory za podpinke ale widzę ze Tobie juz doradzili koledzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co mogę Ci napisć? Wiele osób z forum uzywa pompek z rodziny ATMAN i nie narzeka... :) IMHO powinna dać rade... A ma inne wyjście? ;) Jaki to będzie zestaw? 2 x nagrzewnica + CPU + GPU + NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mnie za to interesuje różnica w głośności L25 i L20, ta druga jest niby niesłyszalna (czytałem że minialnie głośniejsza niż eheim ale jaka różnica w cenie..), ale jako że mam zamiar podłączyć 3 bloki(CPU,GPU,NB) zastanawiam się czy nie lepiej L25 tylko, żeby to się nie okazało że kupie coś co będe słyszał : robie WC dla ciszy nie dla kręcenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Jaki to będzie zestaw? 2 x nagrzewnica + CPU + GPU + NB? No takie są plany ale narazie moje zaplecze finansowe jest ubogie :) W planach mam zmiane bloku na cpu, kupno na gpu i nb no i jakies wentylki 12x12 na te nagrzewniczki. dlatego chce kupic pompe która by to wszystko pociągneła. A jak z głośnością?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mnie za to interesuje różnica w głośności L25 i L20, ta druga jest niby niesłyszalna (czytałem że minialnie głośniejsza niż eheim ale jaka różnica w cenie..), ale jako że mam zamiar podłączyć 3 bloki(CPU,GPU,NB) zastanawiam się czy nie lepiej L25 tylko, żeby to się nie okazało że kupie coś co będe słyszał : robie WC dla ciszy nie dla kręcenia.chaos uzywa l20, 3ech bloków i nie narzeka, ja na razie podpiałem jeden pod mojego l20 - głośna nie jest za to trochw wibruje - właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ? gdyby nie to byłaby niesłyszalna (oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie) i gdy dyski śpią to pompka jest "najgłośniejsza" :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ? z tego co czytałem w recenzjach to - ten model tak ma, zaleca się przez to jakieś jej "amortyzowanie" ;) oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie można wiedzieć jaki ?? :) szukam właśnie coś cichego i niestety w sklepach u mnie nic nie mają 120mm (co za wieś, jeden papst i sunon po 2 dniach szukania) więc będe musiał kupowac online i musze na wiare, narazie czytalem że revoltec jest cichy, starczy "uśpić" diody ;) mam zamiar puszczać na 7V.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 kupiłem 2 na allegro po 15zł - przy 12V jeden jest głosniejszy (słuchać łożyska) a drugiego minimalnie słychać z 20cm (przy wyłączonej pompce) - z 0.5m niesłyszalny i do tego nawet znośnie wieją - przy 7V porównywalny z tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 właśnie pytanie do użytkowników L20/25/30 - czy wam też wibrują pompki minimalnie ? czy ja reklamować ? z tego co czytałem w recenzjach to - ten model tak ma, zaleca się przez to jakieś jej "amortyzowanie" ;) oprócz tego mam tylko 1 cichutki wentyl 120mm w budzie można wiedzieć jaki ?? :) szukam właśnie coś cichego i niestety w sklepach u mnie nic nie mają 120mm (co za wieś, jeden papst i sunon po 2 dniach szukania) więc będe musiał kupowac online i musze na wiare, narazie czytalem że revoltec jest cichy, starczy "uśpić" diody ;) mam zamiar puszczać na 7V.. Ja mam revolteca 120 z serii Dark Blue kupilem w ciemno za namowa Niemca i co sie okazalo .... ze jest po prostu SUPER!!! ja go mam na 12V i dla mnie jest z odleglosci 40 cm nieslyszalny .... o 5 V lub 7V nie ma sensu pisac bo wtedy tylko po diodach idzie poznac ze chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Kupie chyba tego Revolteca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja mam revolteca 120 z serii Dark Blue kupilem w ciemno za namowa Niemca i co sie okazalo .... ze jest po prostu SUPER!!! ja go mam na 12V i dla mnie jest z odleglosci 40 cm nieslyszalny .... o 5 V lub 7V nie ma sensu pisac bo wtedy tylko po diodach idzie poznac ze chodzi :) Sorry stary, ale to co to za wentyl skoro na napięciu 5 czy 7v świecą sie tylko diody :lol: żartuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja mam revolteca 120 z serii Dark Blue kupilem w ciemno za namowa Niemca i co sie okazalo .... ze jest po prostu SUPER!!! ja go mam na 12V i dla mnie jest z odleglosci 40 cm nieslyszalny .... o 5 V lub 7V nie ma sensu pisac bo wtedy tylko po diodach idzie poznac ze chodzi :) Sorry stary, ale to co to za wentyl skoro na napięciu 5 czy 7v świecą sie tylko diody :lol: żartuje :) To jest nowa generacja wentylatorow ... prawdziwy XXI wiek :lol: żartuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 a ja mam pytanie apropos tego l25 om ma wymienialne te "krocce" ? znaczy czy zamiast tego na gorze moglbym wkrecic katowy taki np ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Na L30 mozna wymienic, wiec na L25 pewnie tez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 gwint R3"8 ? to juz bede wiedzial wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ja sie teraz na L30 zastanawiam do 3/4 bloków i 3 chłodnic cisza mnie interesuje i zeby ta woda jakos tam pływała ... i bede se chciał jakos te złączki na szybkozłaki wtykowe zmienic jak by tam był gwint 3/8 to by siuuper było kto wie jak to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...