Skocz do zawartości
Spawacz

help! odświerzenie wysłorzonego kompa!

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie OC maniacy :)

Mam problem znaczy nie ja tylko kolega:) Odrazu zaznaczam ze w tym przypadku jakiekolwiek podkrecenia odpada, bo gościu niechce być nararzony na ewentualne koszty.

To tak kumpel ma celine 1200Mhz 128 ramu geforce 2 mx200 codagen300W a reszty to niewiem :P

No i oczywiście wyniki z benchów też niesą na czasie w 3dmark 2001 - 1300 punktów.

Oczywiście problem jest w tym że ten gośc chce mieć więcej :). No to poradziłem mu żeby zakupil radka 9550 od gecube ta wersje XT tego co jest tak zachwalany. Ile może mu to dać punktów na jego sprzęcie??

Czy jest sens kupowania tak drogiej grafiki do takiego kompa?? Czy włorzenie 256MB ramu coś da, choć tu obawiam się że niewiele? I może macie jakieś alternatywne propozycje co z tym fantem zrobić, gościu już się napalił trochę na tego gecube tzn. te 430zł ma ;P.

Edit: A chciałem dodać, że koleś dużo pogrywa więc nietylko benchmarki się licza ale także i rzeczywista wydajność w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięć da mu najwięcej.. zwłszcza że ma 128MB.. a to tyle że XP na tym nawet kichnąc nie chce a mocno :). Przestanie w grach zajmować sie głównie doładowywaniem danych z dysku - a to już dużo.

Karta to powinien być kolejny zakup.. tyle że taka karta też zabangla z odpowiednią ilością RAM w kompie i chipy grafiki są optymalizowane pod procesory. Albo brać z jednej epoki (mniej więcej) albo nie inwestować.

Słyszałem opinie że te karty z 50 na końcu (te niepełne tysiące) to nie są za fajne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem opinie że te karty z 50 na końcu (te niepełne tysiące) to nie są za fajne propozycje.

To malo slyszales :P Jesli niema kasy to zeczywiscie pamiec i ta karta, ale moze lepiej sprzedac te graty i kupic jakiegos Asrocka + Semprona i odnowic koledze kompa. Zawsze bedzie o wiele wydajniejsze od tego zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jeśli dużo pogrywa, na takim sprzęcie, to po pierwsze niech dołoży ramu, bo z taką grafą co obecnie to chyba tylko w CM'a albo FM'a może grać, a w tych grach sporo ramu się liczy.

PS Nie chce się czepiać, ale niektóre słowa naprawdę pisze się przez 'ż', a nie 'rz' :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi