Skocz do zawartości
Sagard

Problem z TV-OUT

Rekomendowane odpowiedzi

Vitam wszystkich!

Jako "nowy" kłaniam się szanownej społeczności i proszę o pomoc.

Kupiłem nowy sprzęt (stary mimo kręcenia nie nadawał się już na nic).

Problem tkwi w tym, że obraz na ekranie telewizorka jest czarno-biały.

Mimo innych sterowników, ustawień PAL-G, Pal-B itp. efekt jest zerowy.

Co z tym zrobić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vitam wszystkich!

Jako "nowy" kłaniam się szanownej społeczności i proszę o pomoc.

Kupiłem nowy sprzęt (stary mimo kręcenia nie nadawał się już na nic).

Problem tkwi w tym, że obraz na ekranie telewizorka jest czarno-biały.

Mimo innych sterowników, ustawień PAL-G, Pal-B itp. efekt jest zerowy.

Co z tym zrobić???

Zalezy teraz jak masz podlaczona karte z telewizorem. Jezeli za pomoca chinch to musisz w nview dac "wyjscie compositive video", jezeli masz podlaczone przez s-video to oczywisice ustaw na "wyjscie s-video". W tej chwili masz na 100% automatycznie i dlatego obraz jest wyswietlany ale z bledami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalasz nview (niebede Ci tlumaczyl jak to zrobic - bez przesady :) ). Potem dajesz klonowanie- zastosuj. Powstaja dwa ekrany. Jeden z nich to monitor analogowy a drugi to TV (jak najedziesz na nie mycha to bedziesz wiedzial ktory jest ktory). Na TV dajesz prawym mychy i rozwija sie menu kontekstowe. Dawaj "wybierz ekran". Jest tam zakladka "format sygnalu video. I tam ustaw na compositive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vitam!

Na zakładce wybierz ekran nie ma możliwości wyboru pomiędzy Composite a S-Video. Jest tylko mozliwość wybrania formatu pomiędzy różnymi wersjami PAL i NTSC. Zainstalowałem po kolei całą historię detonatorów i nigdzie nie ma wykrywania wyjścia do którego podłączony jest TV. Jedyne wyjście to może jeszcze skombinuje przejściówkę z S-Video na Composite i zobaczę co się stanie.

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vitam!

Na zakładce wybierz ekran nie ma możliwości wyboru pomiędzy Composite a S-Video. Jest tylko mozliwość wybrania formatu pomiędzy różnymi wersjami PAL i NTSC. Zainstalowałem po kolei całą historię detonatorów i nigdzie nie ma wykrywania wyjścia do którego podłączony jest TV. Jedyne wyjście to może jeszcze skombinuje przejściówkę z S-Video na Composite i zobaczę co się stanie.  

Dzięki za pomoc.

Musi byc zakladka zaraz pod wyborem PAL i NTSC. W niej wybierasz wyjscie TV. Jakich detonatorow uzywasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi byc zakladka zaraz pod wyborem PAL i NTSC. W niej wybierasz wyjscie TV. Jakich detonatorow uzywasz ?

Detonatory instalowałem od wersji 28.90 aż do 40.71.

Dodatkowej zakładki tam nie ma.

Zrobiles identycznie jak Ci kazalem ?

Tzn. tak:

Odpalasz nview (niebede Ci tlumaczyl jak to zrobic - bez przesady ). Potem dajesz klonowanie- zastosuj. Powstaja dwa ekrany. Jeden z nich to monitor analogowy a drugi to TV (jak najedziesz na nie mycha to bedziesz wiedzial ktory jest ktory). Na TV dajesz prawym mychy i rozwija sie menu kontekstowe. Dawaj "wybierz ekran". Jest tam zakladka "format sygnalu video. I tam ustaw na compositive.

Nie ma bata, musi byc. Jezeli jest ktos jeszcze kto tak nie ma, niech sie odezwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiles identycznie jak Ci kazalem ?

...

Nie ma bata, musi byc. Jezeli jest ktos jeszcze kto tak nie ma, niech sie odezwie.

Robiłem pewnie z 50 razy. Nie ma i tyle. Jak wyjdę z pracy to ide po przejściówke i zobaczę co się stanie.

A wogole nie ma takiej zakladki czy jest poprostu nieaktywna ?

W zyciu sie z takim czyms nie spotkalem 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywaj tvtool. Nie mam pojecia - poddaje sie.

Ja mam jeszcze gorszy problem. Wcale nie mam obrazu bez uzycia tvtool. Tylko on mi ratuje skore :)

Myślałem, że tylko ja mam problem. A miało być tak pięknie. W sumie to jest ładnie. Przesiadka z 800 punktów w 3DMarku na 12000 to jest różnica :D

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niemoge dostac koloru na GF256DDR taki tam Anihilator.Probowalem wszystkiego i okazalo sie iz w TV (notabene Sony) niema sygnalu hrominacji na gniezdzie Euro, i na cinchu tez.Tak podal serwis sony i ze nieda sie nic z tym zrobic.Kurde nigdy wiecej nie kupie SONY TV SHITTT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niemoge dostac koloru na GF256DDR taki tam Anihilator.Probowalem wszystkiego i okazalo sie iz w TV (notabene Sony) niema sygnalu hrominacji na gniezdzie Euro, i na cinchu tez.Tak podal serwis sony i ze nieda sie nic z tym zrobic.Kurde nigdy wiecej nie kupie SONY TV SHITTT.

Zgadza sie stary. SONY sie ostanio strasznie pogorszyło. Kiedyś to był rarytas, a teraz po 2 latach zdupil mi sie kompakt w wieży sony. Dzwonie do serwisu i jakis parchaty koles mi tlumaczy, ze owszem moga mi ten sprzet przyjac, ale bedzie gotowy dopiero za miesiac - tyle maja zlecen.............. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...