Skocz do zawartości
Mike3129

Błagam pomocy (Mandrake + neostrada)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem już co robić próbowałem już tyle razy postwaić tego neta w Mandrake 10 i 10.1 zgodnie z instrukcjami na www.shider.neostrada.pl próbowałem na obydwóch wersjach. Formatowałem i instalowałem Mnadrake zarówno 10 jak i 10.1 tyle razy że trudno zliczyć. Nawet net mi zaczął szfankowac na WINXP( sytemy instalowałem obok WIN XP <--- tego nigdy nie formatowałem). Nie próbowałem ręcznie znaczy się w konsoli bo nie wiem do końca jak to się robi. Cały czas ta cholerna lamka ADSL miga i nie chce się zapalić na dobre (czsami też na winXP tak się dzieje). Nawet jak ustanowie nowe połaczenie to i tak podczas połaczania podczas ładownia systemu ostatecznie jest nie udane. Nie wiem już co robić. Jakby ktoś kiedyś przeczytał ten post i wiedział jak mi pomóc i na 100% ta pomoc okaże się dobra to prosze odpisać. Jeśli ktoś ma inne pomysły też prosze pisać.

P.S. Różne fora też przeglądałem i nic

Teraz to już nie prosze tylko BŁAGAM O POMOC

Może ktoś się zlituje nademną, BŁAGAM

Chciałem jeszcze dopowiedzieć że próbowałęm na jądrze 2.4 (na samym początku instlowania systemu, czyli F1 no i ko mneda alt1) lecz wogóle nie widzi modemu tylko moją kartę sieciową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lecz wogóle nie widzi modemu tylko moją kartę sieciową

A jaki masz modem? Sagema na USB?

Bo jeśli swich-router, to rozpoznaje prawidłowo (eth0 prawdopodobnie)...

Ja mam SpeedTouch i szczerze mówiąc nie potrafię pomóc w instalacji neostrady - od dystrybucji 9.1 (wcześniejszych nie posiadam) zawsze mam internet działający od razu po instalacji systemu. Bez żadnej konfiguracji etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sagema f@st 800 na USB, nie wiem cały czas mi tylko miga, a jak ustanawiam nowe połaczenie w systemie już zainstalowanym to niby wszystko idzie ok, jednak cały czas tylko miga dioda ADSL i nic po za tym, nawet podczas ładowania systemu gdy wybiera połaczenie to ta dioda miga a proces ładowania zaznacza się jako udany [ok] jednak dioda miga nadal i neta nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem podobny problem

musisz się jednak pobawić spod konsoli

zainstaluj sterowniki eagle(wersja nie ma większego znaczenia)

po instalacji polecenie eagleconfig

odpowiesz na parę pytań

potem startadsl

i powinno iść

u mnie poszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

zainstaluj sterowniki eagle(wersja nie ma większego znaczenia)

po instalacji polecenie eagleconfig

(...)

1433349[/snapback]

Popieram choc nie do końca ja z wersja 1.9.* na Slacku miałem kłopoty z synchronizacja modemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam inne pytanie. Chce zainstalować eagle i po pierwszw :

Wpisuje ./configure już jestem w katalogu gdzie rozpakowałem archiwum i wyskakuje mi :

"No such file or Directory"

Potem próbuje make coś sie robi ale nakońcu wywala błąd 1 cos tam

I co ja mam robic??? Jeśli ktos może to bardzo bym prosił niech opisze krok po kroku (łopatologicznie bo jestem całkowicie nowy w linuxie) jak zainstalować neostrade z modemem F@ast 800.

Bardzo prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam inne pytanie. Chce zainstalować eagle i po pierwszw :

Wpisuje ./configure już jestem w katalogu gdzie rozpakowałem archiwum i wyskakuje mi :

"No such file or Directory"

I co ja mam robic??? Jeśli ktos może to bardzo bym prosił niech opisze krok po kroku (łopatologicznie bo jestem całkowicie nowy w linuxie) jak zainstalować neostrade z modemem F@ast 800.

Bardzo prosze o pomoc.

wiesz po uno: jest cos takiego jak data..znasz takie pojecie? widzisz date? MAJ..to daawno temu (relatywnie)..

lepiej zalozyc wlasny watek jak sie ma problem niz kisic stare

pytasz o cos, co mozna znalezc w pare sekund na google..nawet nie wiem czy cie potepiac czy ci wsolczuc rozgarniecia?

Ja wiem ze linuks teraz modny i mozna szpanowac, ze sie go ma na dysku..

ehh..masz tlu linka bo mi szkoda slow nawet chyba

Nie podales co prawda dystrybucji jaka masz niefart uzywac..zgadne ze to linuks..

Mandrake

debian

slackware

Wybacz, pojde potarzam sie na podlodze....trafiasz do aleji im "PWL" :mur: :mur: :mur: Edytowane przez lofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi